blog de Gastronomie
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
2 Comentarii
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si [...]
8 Comentarii
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
10 Comentarii
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal. [...]
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe [...]
12 Comentarii
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
4 Comentarii
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]
7 Comentarii
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]
Aceasta reteta foloseste un condiment aproape necunoscut in Europa, si anume piper indonezian, sau piper [...]
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]
Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei [...]
5 Comentarii
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, [...]
Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se [...]
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]