Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Indoneziene
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....
3 Comentarii
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”....
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”....
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”....
2 Comentarii
Udang bumbu kacang – Creveti cu sos de arahide
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si...
8 Comentarii
Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special...
2 Comentarii
Curry de vita cu sambal terasi
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie...
14 Comentarii
Sambal terasi
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria...
10 Comentarii
Sambal petis
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal....
2 Comentarii
Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii...
19 Comentarii
Sambal kecap
Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe...
12 Comentarii
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...
4 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt...
8 Comentarii
Rendang Daging – Curry de vita
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita...
22 Comentariu
Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi...
4 Comentarii
Somon cu sambal oelek
Sambal oelek este o pasta aromata, de culoare rosie, cu gust picant, preparata din ardei...
5 Comentarii
Sambal Oelek (Ulek)
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka,...
4 Comentarii
Nasi Goreng
In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este,...
14 Comentarii
Aripioare de pui marinate
Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se...
10 Comentarii
Cum se gateste orezul cu bob lung
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau...
5 Comentarii