Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Italiene
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...
8 Comentarii
Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon
In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult...
Pui cu spaghete si sos Gorgonzola
Pui cu spaghete si sos Gorgonzola – o reteta delicioasa Imi place mult branza de...
4 Comentarii
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto...
2 Comentarii
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata...
6 Comentarii
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...
8 Comentarii
Osso buco alla milanese – rasol de vitel
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla...
2 Comentarii
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...
2 Comentarii
Baba al rum
Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde...
Midii gratinate cu gremolata si Parmesan
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu,...
7 Comentarii
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...
7 Comentarii
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...
2 Comentarii
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...
2 Comentarii
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si...
2 Comentarii
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...
Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai...
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...
4 Comentarii
Creveti cu sos picant de rosii
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...
2 Comentarii
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu...
9 Comentarii
Dorada cu pesto
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe...
2 Comentarii
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...
2 Comentarii
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta...
7 Comentarii
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de...
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...
8 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea...
2 Comentarii
Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de...
4 Comentarii
Gnocchi cu somon afumat si rucola
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...
6 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...
10 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...
11 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...
6 Comentarii
Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...
8 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...
13 Comentarii
Unt-gremolata
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...
14 Comentarii
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o...
22 Comentariu
Pollo alla Parmigiana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
10 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
36 Comentariu
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...
16 Comentarii
Rosii uscate in cuptor
Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste...
34 Comentariu
Pui Marengo
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca...
16 Comentarii
Tortelloni cu sos de vin rosu
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii,...
12 Comentarii
Salata de rucola cu branza ricotta
Aveti in fata o salata care exprima spiritul bucatariei italiene: simpla, robusta, preparata cu ingrediente...
19 Comentarii
- 1
- 2