Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Italiene

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]

8 Comentarii

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult [...]

Pui cu spaghete si sos Gorgonzola

Pui cu spaghete si sos Gorgonzola – o reteta delicioasa Imi place mult branza de [...]

4 Comentarii

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]

2 Comentarii

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]

4 Comentarii

Caponata di melanzane alla siciliana

Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]

6 Comentarii

Pesce alla ghiotta

Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]

8 Comentarii

Osso buco alla milanese – rasol de vitel

Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]

2 Comentarii

Creveti cu sos de vin si gremolata

Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]

2 Comentarii

Baba al rum

Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde [...]

Midii gratinate cu gremolata si Parmesan

Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]

7 Comentarii

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]

7 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]

2 Comentarii

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]

2 Comentarii

Pui cu sunca de Parma si Parmesan

Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]

2 Comentarii

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]

Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc

Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai [...]

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]

4 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]

5 Comentarii

Fettuccine cu rosii cherry si bacon

Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]

2 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]

9 Comentarii

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]

2 Comentarii

Salata de caracatita cu masline

Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]

2 Comentarii

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]

7 Comentarii

Creveti cu pesto citric

Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]

8 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]

Supa cu tortelloni si Parmesan

Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]

2 Comentarii

Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto

Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]

4 Comentarii

Gnocchi cu somon afumat si rucola

Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste [...]

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]

4 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]

9 Comentarii

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]

6 Comentarii

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]

10 Comentarii

Fettuccine cu unt si Parmesan

Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]

11 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]

6 Comentarii

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]

8 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]

13 Comentarii