blog de Gastronomie
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult [...]
Pui cu spaghete si sos Gorgonzola – o reteta delicioasa Imi place mult branza de [...]
4 Comentarii
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde [...]
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu, [...]
7 Comentarii
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai [...]
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]
9 Comentarii
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea [...]
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste [...]
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
11 Comentarii
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge [...]
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii