Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Italiene

Unt-gremolata

Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea [...]

14 Comentarii

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]

10 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

Risotto cu curcan si scortisoara

Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog [...]

16 Comentarii

Tagliatelle cu creveti si sos alb

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca [...]

16 Comentarii

Porc cu spaghete si sos de smantana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta clasica [...]

4 Comentarii

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii, [...]

12 Comentarii

Pui cu sos de vin si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Cheia retetei este [...]

13 Comentarii

Vitel cu sos de vin si branzeturi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel [...]

4 Comentarii

Risotto cu creveti si prosciutto

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Iata [...]

18 Comentarii

Paste cu pesto

Aceasta reteta are si varianta video. Pastele merg foarte bine cu gustul si aroma delicata [...]

7 Comentarii

Fusilli cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta extrem de simpla, rapida si [...]

4 Comentarii

Buzunare de pui cu rosii-uscate-la-soare

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o modalitate clasica de a adauga unui piept [...]

13 Comentarii

Salata de rucola cu branza ricotta

Aveti in fata o salata care exprima spiritul bucatariei italiene: simpla, robusta, preparata cu ingrediente [...]

19 Comentarii

Gnocchi con pesto

Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte [...]

15 Comentarii

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, [...]

12 Comentarii

Risotto cu legume

Aceasta reteta are si varianta video. Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al [...]

4 Comentarii

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]

8 Comentarii

Penne all’Alfredo

Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. [...]

16 Comentarii

Fettuccine al limone

Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar [...]

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de [...]

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]

6 Comentarii

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino – o reteta de paste simpla si rapida (max. 15 [...]

15 Comentarii

Spaghete cu ton si mozarella

Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta [...]

11 Comentarii

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]

Insalata caprese alla diavola

Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre [...]

16 Comentarii

Gamberi fritti in padella

Aceasta reteta are si varianta video Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate [...]

Pe scurt despre sosul de rosii

Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]

11 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]

12 Comentarii

Salata cu branza mozzarella si nuci

Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]

17 Comentarii

Risotto cu mazare si fasole

Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]

4 Comentarii

Spaghete cu calmari si mazare

In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]

8 Comentarii

Salata cu paste, rosii si branza

Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei [...]

6 Comentarii

Salata siciliana cu paste

Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]

6 Comentarii

Somon cu fusilli si pesto

Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si [...]

Risotto cu caise si nuci

Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]

5 Comentarii

Supa cu orez

Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]

2 Comentarii

Suppli

Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe [...]

2 Comentarii

Risi e bisi

Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare [...]

Risotto alla milanese

Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este [...]

17 Comentarii

Somon cu crusta de verdeturi aromate

Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]

1 Comentariu