Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Italiene
Unt-gremolata
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea [...]
14 Comentarii
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o [...]
Pollo alla Parmigiana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
10 Comentarii
aug.
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
iul.
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
iul.
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog [...]
16 Comentarii
Rosii uscate in cuptor
Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]
Pui Marengo
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca [...]
16 Comentarii
apr.
Tortelloni cu sos de vin rosu
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii, [...]
12 Comentarii
mart.
Salata de rucola cu branza ricotta
Aveti in fata o salata care exprima spiritul bucatariei italiene: simpla, robusta, preparata cu ingrediente [...]
19 Comentarii
Gnocchi con pesto
Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte [...]
15 Comentarii
Penne all’Alfredo
Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. [...]
16 Comentarii
Fettuccine al limone
Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar [...]
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de [...]
Risotto cu creveti si mazare
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]
6 Comentarii
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino – o reteta de paste simpla si rapida (max. 15 [...]
15 Comentarii
oct.
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta [...]
11 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]
Insalata caprese alla diavola
Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre sosul de rosii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
11 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Salata cu branza mozzarella si nuci
Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]
17 Comentarii
Risotto cu mazare si fasole
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]
4 Comentarii
Spaghete cu calmari si mazare
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
8 Comentarii
Salata cu paste, rosii si branza
Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei [...]
6 Comentarii
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
6 Comentarii
Somon cu fusilli si pesto
Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si [...]
Risotto cu caise si nuci
Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]
5 Comentarii
Supa cu orez
Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]
2 Comentarii
Suppli
Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe [...]
2 Comentarii
Risi e bisi
Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare [...]
Risotto alla milanese
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este [...]
17 Comentarii
Somon cu crusta de verdeturi aromate
Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]
1 Comentariu