Retete Laotiene | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Curry de creveti cu marar

Aceasta reteta are si varianta video.

Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special alaturi de peste sau creveti. Mararul este adaugat in mancaruri doar la sfarsit, pentru aroma si culoare, la fel cum in celelalte bucatarii sud-est asiatice se foloseste coriandrul.

(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu sos caramel si susan

Aceasta reteta are si varianta video.

Laos este o tara fara iesire la mare, dar strabatuta de multe cursuri de apa dulce, iar pestele este un aliment de baza. Ingredientele acestei reteta ilustreaza influentele principale asupra bucatariei locale: cea chinezeasca (susanul si ceapa verde) si thailandeza (sosul de peste).
 
(mai mult…)

Citeste tot

Cum se gateste orezul cu bob lung

Orez cu bob lung
Multi dintre cei care au gustat „gatelile” mele, au fost placut surprinsi de cum mi-a iesit orezul: nelipicios, bob cu bob, nici prea uscat si nici prea umed. Este destul de simplu sa-l obtii, atat timp cat respecti niste reguli. Metoda mea preferata de a-l gati este cea a absorbtiei. Este o metoda usor de urmat in bucataria de acasa si care-ti ofera anume libertati, despre care voi vorbi mai jos.
(mai mult…)

Citeste tot