Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Marocane
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
mart.
Pe scurt despre za’atar
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
2 Comentarii
oct.
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
3 Comentarii
mai
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
apr.
Salata marocana de cuscus
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
4 Comentarii
Tajin de peste
Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las [...]
9 Comentarii
Salata de portocale
Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe [...]
4 Comentarii
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
13 Comentarii
iul.
R’Bati – Peste cu sos picant-acrisor
Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre [...]
2 Comentarii
Sos Chermoula
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]
2 Comentarii
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Pui cu rosii si miere
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
6 Comentarii
Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]
8 Comentarii