Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Marocane
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...
Pe scurt despre za’atar
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o...
2 Comentarii
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...
3 Comentarii
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...
Salata marocana de cuscus
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa....
4 Comentarii
Salata de portocale
Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe...
4 Comentarii
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In...
11 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre...
13 Comentarii
R’Bati – Peste cu sos picant-acrisor
Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre...
2 Comentarii
Sos Chermoula
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa...
2 Comentarii
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau...
10 Comentarii
Pui cu rosii si miere
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca...
6 Comentarii
Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care,...
8 Comentarii