Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Retete Spaniole
Sobrassada
Sobrassada – Carnati cruzi-uscati Sobrassada este un termen ce denumeste carnatii cruzi-uscati originari din Insulele...
Hojaldres de ciruela y bacon
Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola...
Masline umplute
Acum cateva zile va prezentasem o reteta despre care spuneam ca este una dintre cele...
Sandviciuri patatera
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul...
2 Comentarii
Banderillas
Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti...
2 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Pollo al chilindrón
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste...
3 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...
4 Comentarii
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
4 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...
9 Comentarii
Tapas cu muschiulet de porc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...
19 Comentarii
Creveti cu sos de ciocolata
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii –...
11 Comentarii
Paella cu ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul...
10 Comentarii
Alb pe negru
In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si...
6 Comentarii
Gambas al ajillo
Iata o reteta rapida si extrem de simpla, potrivita pentru zilele de vara calduroase cand...
30 Comentariu
Somon cu salsa de oua
Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai...
6 Comentarii
Orez cu pui si carnati chorizo
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul:...
5 Comentarii
Creveti cu usturoi
Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste...
2 Comentarii
Revuelto de gambas – Oua jumari cu creveti
Spaniolii sunt indragostiti de oua, ingredient pe care il prepara in nenumarate feluri. Jumarile sunt...
Arroz al horno
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al...
2 Comentarii
Tortilla de cartofi si dovlecei
Tortilla, cea mai faimoasa dintre tapas, gustarile Spaniei, este preparata din ingrediente simple – oua,...
Paella cu fructe de mare
Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se...
22 Comentariu
Somon cu capere si salsa
„Salsa” este un termen spaniol care inseamna „sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele...
12 Comentarii