blog de Gastronomie
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]
2 Comentarii
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
10 Comentarii
Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, [...]
4 Comentarii
Exista mai multe variante ale acestei retete. Unele folosesc o carne de porc foarte slaba, [...]
5 Comentarii
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este [...]
Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, [...]
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
8 Comentarii
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata o reteta [...]
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]
9 Comentarii
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la [...]
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari [...]
15 Comentarii
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]
17 Comentarii
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta [...]
De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente [...]
Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. [...]
Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul [...]
18 Comentarii
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si, [...]
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]
Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte [...]
Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. [...]
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
7 Comentarii
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]
3 Comentarii