Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una dintre retetele romanesti, deja traditionale. Eu va propun insa o varianta diferita, una in stil mediteranean, in care asezonarea este diferita. Cei care veti avea curiozitatea s-o incercati, veti vedea ca preparatul final este foarte savuros.

(more…)

Citeste tot

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata cu usturoi si ierburi. Nu este o reteta rapida si nici una foarte simpla, dar va rasplateste in final cu gust si aroma de exceptie, cu un contrast de texturi foarte interesant si cu o culoare placuta.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti

Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam facut dor de ei. Reteta de astazi poate parea un pic ciudata, caci asociaza crevetii cu ingrediente cu gust puternic, ca ardei iuti si rosii deja uscate la cuptor. Cu toate acestea, tratamentul termic “netezeste” gusturile acestor ingrediente, iar cartofii le “dilueaza” atat cat trebuie ca sa nu acopere gustul delicat al crevetilor.

(more…)

Citeste tot

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati venit la reteta potrivita; va propun o dorada intreaga, fara salate aditionale si garnituri complicate, servita doar alaturi de un sos; pur si simplu ceva care arata bine, este gata in 10 minute si va surprinde cu un gust delicios.

(more…)

Citeste tot

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si trufa proaspata si ulei trufat. Puteti folosi trufa in toate aceste ipostaze, ca mine, sau doar in una singura dintre ele; sau in doua.
Spuneam cu alte ocazii ca uleiurile volatile care dau atoma trufelor se dizolva bine in grasimi, ceea ce face ca trufa sa “mearga” bine in sosurile ce contin smantana, unt si branza.

(more…)

Citeste tot