Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici fierbinte si nici rece, ci la temperatura camerei. Atunci are cel mai bun gust, iar aromele proaspete de busuioc si menta se simt cel mai bine.
Se poate servi ca gustare, in cadrul unui pranz, sau ca salata de insotire pentru un fel principal; salata aceasta este potrivita si ca o cina usoara.

(more…)

Citeste tot

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei si sa incerc sa obtin variante interesante. Cea de acum are gust si aroma pregnante, rotunjite prin adaus de ingrediente dulci, acrisoare si iuti. In plus este montata ca mici “frigarui”, ca sa poata fi servita foarte usor, chiar si in fata televizorului.
Serviti-o cu putina paine, cu care sa “culegeti” sosul delicios.

(more…)

Citeste tot

Lup-de-mare cu sos de mango

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pestele este un aliment usor, foarte bun in zilele de vara si potrivit asocierii cu vinurile albe si rose, fructate si cu aciditatea potrivita. Un peste servit intreg este intotdeauna spectaculos, iar in cazul de fata este insotit de un sos exotic si de vegetale colorate.

(more…)

Citeste tot

Dorada cu sos de citrice

Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un sos de citrice acrisor-picant, aromatizat cu ghimbir, menta si putin ardei iute.

Puteti gati aceasta reteta ca atare, fie ca un pranz usor, fie ca o cina mai deosebita. Daca doriti o masa mai consistenta, serviti pestele alaturi de o garnitura de orez, cartofi natur sau legume gatite in aburi.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu bacon si salata de iaurt

Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne de porc, cum este baconul. Imi place mult contrastul de gust si de aroma intre crevetii fini, aproape rafinati, si savoarea rustica si puternica, cu nuante sarat-afumate a baconului.

La acest contrast se adauga un altul, cel dintre sosul de iaurt racoritor si aromatizat delicat cu busuioc, si frigaruile fierbinti.
(more…)

Citeste tot

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Salatele sunt, in opinia mea, cel mai versatil preparat. Cel mai adesea rapide si usor de preparat, folosind ingrediente extrem de diverse si de colorate, salatele sunt perfecte pentru zilele caniculare. Aceasta reteta de influenta mediteraneana se poate gati pentru un pranz usor, sau pentru cina. Serviti-o neaparat cu vinul potrivit si veti fi incantati.

(more…)

Citeste tot