Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care mi s-au parut foarte simpatice si interesante, niste cochilii mari cam cat pumnul unui copil. Marimea face ca aceste paste sa fie potrivite pentru tot felul de umpluturi, iar varianta aceasta de reteta este doar una dintre multiplele posibilitati. In ultimele luni am vazut conchiglione 102 si in hipermarketurile noastre, mai ales in Cora, asa ca ne sunt oricand la indemana.

(more…)

Citeste tot

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Acest preparat este o salata mai neobisnuita, de branzeturi, dreasa cu o vinegreta parfumata, completata cu un topping de migdale crocante si o garnitura de rosii uscate in cuptor. Punctul cheie al retetei este timpul de coacere in cuptor. Daca este prea lung, branza se poate topi. Daca este prea scurt, nu se incinge si nu i se potenteaza gustul indeajuns.

(more…)

Citeste tot

Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola

Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu ne sa stam mult timp aproape de aragaz.. Secretul gustului sau delicios sta in prepararea carnii, care trebuie sa fie rumenita si facuta exact cum va place, si in branza partial topita, care da un plus de gust. Vegetalele dau culoare preparatului si il completeaza cu nutrienti.

(more…)

Citeste tot

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Aceasta salata este consistenta si hranitoare si combina gustul bogat si pregnant al ficateilor si al baconului cu prospetimea frunzelor proaspete. Crutoanele, aromatizate cu usturoi si cimbru, vin cu un plus de textura si de aroma, dand in acelasi timp satietate preparatului.

Aceasta salata se serveste ca fel principal, la pranz, alaturi de un pahar cu Alira Merlot 2009.
(more…)

Citeste tot

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus la treaba gratarul Ascona 570MX, de la OutdoorChef. M-am mai laudat cu el in cateva ocazii, asa ca nu trebuie sa va mai spun ca este foarte versatil. Detaliile sale constructive il fac sa poate fi folosit nu doar ca gratar, ci si ca aragaz, cuptor sau afumatoare.

Reteta de fata este una foarte simpla, dar care nu se gateste prea des la gratarelile obisnuite. Acesti ardei sunt insa o gustare delicioasa, destul de surprinzatoare si, in plus, se prepara relativ repede. Sa nu va fie teama de ardei. In general, cei atat de lungi nu sunt prea iuti, iar frigerea atenueaza si ea iuteala.
Bineinteles, daca va deranjeaza ideea de a folosi ardei iuti, puteti folosi ardei capia in locul lor. Adaugati insa in umplutura putina boia iute sau putin sos de ardei iute.
(more…)

Citeste tot

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Aceasta reteta care foloseste cateva ingrediente exotice, ofera un interesant contrast de texturi. Este delicioasa intr-un mod surprinzator, are o aroma proaspata si racoritoare, care echilibreaza iuteala sosului, si arata indeajuns de bine ca sa poata fi servita la o masa cu familia sau prietenii.

(more…)

Citeste tot