Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pieptul de rata este o delicatesa care merge bine cu fructele parfumate si sosurile dulci-picante. In aceasta reteta sunt echilibrate excelent de ananas si de sosul iute, completate de orez si desavarsite de vinul rosu sec, parfumat si fructat.

(more…)

Citeste tot

Kebab cu lamaie

Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570 MX, marca OutdoorChef, de la campinggrill.ro. Abia am lucrat de cateva ori cu el, este destul de complex, face o multime de lucruri si deocamdata simt ca este mai destept decat mine. De fapt, nu este doar un gratar simplu, caci poate lucra si ca aragaz, cuptor sau afumatoare. O iau insa incet, pas cu pas, incercand sa-i descopar secretele.

Ceea ce vreau sa va prezint astazi este o reteta interesanta, aromata si gustoasa, potrivita pentru o gustare care sa te indemne la o sticla de bere. Este un preparat simplu, care poate fi servit cu o multitudine de sosuri si garnituri. Aici sunteti limitati doar de propria imaginatie.
(more…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu orez

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Orezul este unul dintre ingredientele de baza pentru prepararea umpluturilor pentru legume. Ardeii, rosiile, vinetele umplute etc. sunt la ordinea zilei in multe bucatarii din lumea intreaga.
Va propun o varianta proprie de ardei umpluti, plina de culoare, aromata si delicioasa.

(more…)

Citeste tot

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Aceasta reteta foloseste orez Ermes, un amestec de orez integral cu orez negru, aromat, cu boabe subtiri si lungi. Culoarea rosiatica este se datoreaza continutului ridicat de antociani, compusi naturali raspunzatori pentru culorile rosii si albastre ale vegetalelor. Ermes este un orez bogat in vitamine B, antioxidanti, fier, fosfor si fibre.

(more…)

Citeste tot