Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate isi pastreaza textura si absorb lichidul aromat in care sunt gatite. Sosul vinegreta, usor acrisor, si caperele se potriveste foarte bine cu pestele.
Peste cu vinegreta si capere
Reteta este delicioasa si usoara si poate fi servita si la o masa mai festiva, acompaniata de un pahar de vin alb, sec si rece.
(more…)

Citeste tot

Orez cu ardei grasi

Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute, dulce, sarat si acrisor. Sunt departe de a fi vegetarian si nici nu tin post, dar uneori ma tenteaza combinatiile de alimente fara carne, mai ales daca astfel pot fi de folos, cu o idee de preparat, celor care tin postul Craciunului.
Orez cu ardei grasi
(more…)

Citeste tot

Crema de branza cu nuci

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta foarte simpla si rapida, dar care are ca rezultat o crema cu gust rafinat, demna sa fie “uvertura” unui pranz sau a unei cine festive. Este foarte potrivita sa figureze pe masa de Revelion; puteti chiar sa intampinati oaspetii cu ea, ca sa va ofere un ragaz pana reusiti sa aduceti la masa celelalte feluri.
Crema de branza cu nuci
(more…)

Citeste tot