Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea la micul dejun (caz in care renunt la paharul de vin alb), sau la cina (caz in care, uneori, paharul cu vin se dubleaza). Oricum, va promit ca degustarea ei va va face o surpriza extrem de placuta.
Salata de iaurt racoritoare
(more…)

Citeste tot

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura sa cremoasa, absolut speciala, il face diferit fata de pilaf sau paella, ramanand, in acelasi timp, la fel de versatil ca acestea. Varianta mea de risotto este condimentata un pic mai indraznet decat risotto-urile traditionale italienesti, dar ramane delicioasa.
Risotto cu curcan si ciuperci
(more…)

Citeste tot

Gnocchi cu pui si sos de mustar

Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai putin obisnuita atunci cand se gatesc paste. De obicei sosurile pe baza de smantana se condimenteaza cu nucsoara si piper alb, dar aici am dorit un contrast de culoare, gust si aroma, asa ca am folosit piper negru, mustar si ardei iute.
Gnocchi cu pui si sos de mustar
(more…)

Citeste tot

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca la celebrele curry-uri gatite in Asia si nu numai. In mod traditional, tocana romaneasca se face cu cartofi, si asa am conceput si eu aceasta varianta. Diferenta este ca asezonarea o da, in principal, pasta “7 arome romanesti”, o mica inventie personala.

Folosirea acestei paste apropie tocana mea de curry-uri, atat prin faptul ca este mai bogat asezonata, cat si ca mod de efectuare a asezonarii, cam ca un hibrid de tocana si curry… adica un tocurry.
(more…)

Citeste tot

Salata de mere cu nuci si portocale

Aceasta reteta are si varianta video.

Va prezint o salata mai neobisnuita, dar care va va surpinde in mod placut. Incercati-o si sunt convins ca o veti introduce in meniul destinat meselor in familie si musafirilor mai deosebiti. In plus, este un mic dejun, gustare sau cina extrem de potrivita cu zilele calduroase, de vara.


(more…)

Citeste tot
Page 20 of 33
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33