Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Inghetata de pepene cu ghimbir

Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un pic de inghetata de casa nu strica nimanui. Astazi este vineri si m-am gandit si la cei care tin post, asa ca va prezint o varianta exotica, ce foloseste lapte si smantana de cocos in locul obisnuitelor produse lactate.

(more…)

Citeste tot

Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti

Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor experimente pe care le-am facut de curand. Desi modul in care le-am gatit este ceva mai lung ca timp decat metoda traditionala, are avantajul de a gati atat pastele cat si crevetii impreuna, de a fi mai curata, mai comoda si, de ce nu?, mai interesanta prin insusi ineditul ei.

(more…)

Citeste tot

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.


(more…)

Citeste tot

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine), adica una dintre combinatiile favorite ale vegetarienilor. Cel mai interesant lucru la aceasta reteta este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti.


(more…)

Citeste tot