Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta potrivita traditiei acestei perioade: un preparat de post bine echilibrat ca asezonare, aromat si foarte gustos. Reteta este rapida si o puteti prepara si pentru masa de pranz, dar si la cina.

(more…)

Citeste tot

Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video.

Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.


(more…)

Citeste tot

Omleta cu carne si leurda

Aparitia leurdei si scurtul ei sezon sunt, pentru mine, un fel de sarbatoare. Imi plac teribil aceste frunze usor usturoiate, cu gustul lor de verdeata proaspata. In unele tari leurda este numita “usturoiul ursilor”, caci legendele spun ca este una dintre primele plante cu care se hranesc ursii iesiti din hibernare. Pentru mine leurda este nu doar o iarba aromata, ci si unul dintre simbolurile primaverii.

(more…)

Citeste tot

Pesto misto

Pesto misto
Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos pesto in care am vrut sa strang mai multe arome. Desi ma temeam un pic ca va avea o “personalitate multipla”, am obtinut in final un sos exceptional, cu o vibranta culoare verde si proaspata, si care mi-a umplut bucataria de aroma. Ce sa mai zic de gust… incercati-l singuri!
(more…)

Citeste tot

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video.

Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a caror bucatarie a fost influentata de cea persana. A fost adus la noi de turci si a devenit, in timp, preparatul cu orez cel mai important al bucatariei nostre.
Varianta propusa de mine foloseste conserve de rosii produse de Cirio.
(more…)

Citeste tot