Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Ineluse cu smaralde

Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt sigur ca toata lumea le dedica deserturi, si ca gasiti astfel de retete in multe alte locuri. Eu va ofer o altfel de reteta, conceputa pentru a le starni curiozitatea si interesul. Educati-le gustul prezentandu-le ingrediente inedite, frumos colorate si gatite gustos.

(more…)

Citeste tot

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si aromat, dar sa va fie si o lene de zile mari? Ce tot intreb eu, normal ca vi se intampla si voua, caci oameni suntem cu totii…
Ei bine, am o reteta pentru astfel de momente. O salata foarte rapida, rusinos de simpla, racoritoare, aromata si gustoasa. O delicatesa obtinuta in doar cateva minute.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu tri-vinegreta

Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta reteta a mea foloseste vinegreta in trei posturi diferite: ca marinada, ca sos pentru fructe de mare si ca dressing.

Crevetii ies excelent, foarte gustosi, aromati… m-as aventura sa spun ca aveti aici un foarte bun antreu pentru o masa mai deosebita.
(more…)

Citeste tot

Piept de pui bardat

Profit de ocazie ca sa va “insinuez” un termen culinar mai putin folosit in meniurile restaurantelor. A “barda” inseamna a inveli o bucata de carne slaba cu bacon, sau slanina, pentru a preveni uscarea acesteia in timpul prepararii. Termenul vine, bineinteles, din franceza.

Reteta este simpla, rapida, iar pieptul de pui iese extrem de fragede, suculent şi gustos. Baconul crocant ofera un interesant contrast de texturi cu pieptul de pui fraged.
(more…)

Citeste tot

Oua umplute cu peste afumat si masline

Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata de boeuf, carnati pe varza, fripturi si… oua umplute. Ca o curiozitate, retetele de oua umplute sunt cele mai accesate de pe blogul meu. Am deja cateva variante si poate nu strica sa va ofer inca una, pe care o tin in rezerva de aproape un an. Cred ca i-a venit timpul.

(more…)

Citeste tot

Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un cap incoronat. Mai este insa si la indemana oricui citeste aceasta reteta. Este un preparat plin de fructe colorate, perfect pentru o masa festiva, cum este cea de Craciun.

(more…)

Citeste tot

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, dar va asigur ca exceleaza la multe capitole. Nu ma refer doar la gustul si aroma deosebite, calitati etalate atat de des de bucataria indiana incat au devenit implicite, ci si la contrastul interesant de texturi: inimile de pui ferme si fragede, cartofii moi si suculenti, pipotele elastice si sosul catifelat.

(more…)

Citeste tot

Spread aromatizat cu busuioc

“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase si pastele care se pot tartina, adica se pot intinde pe felii de paine, chipsuri, crutoane, biscuiti, lipii, chifle, briose etc. Il folosesc si eu, cam cu reticenta, in lipsa unui termen romanesc adecvat. Sau poate exista, dar nu mi-a venit mie in minte.

Pasta pe care v-o propun este cu adevarat deosebita: aromata, gustoasa, cremoasa si, datorita unui mic adaus de seminte, crocanta. Este excelenta ca gustare si merge foarte bine cu un vin alb, sec si usor, sau cu sampanie.
(more…)

Citeste tot