Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. Ma gandesc ca lumea nu are prea mult timp liber si nici disponibilitate spre effort in bucatarie. Uneori insa, mai incalc regula aceasta. Vreau sa va propun o reteta care pare a avea destule inconveniente: nu este prea simpla si nici foarte rapida, foloseste destul de multe ingrediente si asociaza branzeturi cu carne, ceea ce nu este un lucru de facut prea des. Totusi, este oarecum mai neobisnuita, aromata si foarte gustoasa. Cu alte cuvinte, cel ce se incumeta va fi rasplatit.

(more…)

Citeste tot

Salata de paste cu peste afumat

Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin casa niste ardei copti, preparati cu o zi inainte, sau cumparati la borcan. Aceasta salata se poate servi ca mic dejun, ca gustare la masa de pranz, sau ca cina rapida si usoara. Gustul si aroma sunt destul de fine, bine echilibrate. Maslinele verzi din reteta pot fi umplute cu migdale, ardei, ansoa, usturoi etc.

(more…)

Citeste tot

Crema de branza aromata cu trufe

Servita pe biscuiti crocanti, sau pe toasturi ori crutoane, aceasta crema este o gustare deosebit de rafinata, delicioasa si aromata. M-am gandit ca nu v-ar strica o reteta foarte simpla, dar care va usureaza viata atunci cand va vin la masa prietenii, ori familia.

Poate fi pregatita in avans si este excelenta pentru a va intampina musafirii. Le puteti astfel da ceva de rontait pana sunteti gata cu celelalte preparate.
(more…)

Citeste tot

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. Unul dintre secretele ei sta in umplutura; aceasta trebuie sa fie echilibrata, gustoasa si, de ce nu?, surprinzatoare. Va promit ca aceasta reteta a mea va va multumi pe deplin: gustul ei este fin, delicios si echilibrat. Mai mult, este hranitoare si are si calitati nutritive. O puteti prepara la micul dejun, la cina, sau chiar ca gustare, in cadrul mesei de pranz.

(more…)

Citeste tot

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le socotesc romanesti (ingredientele se gasesc pe piata, sunt intrate in alimentatia noastra de multi ani, iar eu sunt roman – suficiente motive, nu?), inevitabil imi ies si chestii gustoase. Iata un astfel de exemplu: ciuperci umplute si servite cu sos de rosii.

(more…)

Citeste tot

Pastrav cu praf de “7 arome romanesti”

Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, “7 arome romanesti”. Apropo, daca aveti vreo idee legata de cum pot fi denumite in mod mai interesant, as fi bucuros sa fiu ajutat.

Reteta este extrem de simpla si intuitiva, nefiind o surpriza pentru cei care gatesc des peste intreg. Caracteristica ei sta in plusul de aroma si gust adus de amestecul de condimente. Datorita simplitatii si rapiditatii cu care se poate prepara (puteti renunta la marinare, daca sunteti foarte grabiti), reteta este foarte potrivita pentru una dintre cinele din timpul saptamanii, cand ne dorim ceva usor si gustos, dar suntem prea obositi ca sa ne complicam cu gateli mai dificile.
(more…)

Citeste tot

Buzunare de pui cu sunca si Parmesan

Buzunare de pui cu sunca si Parmesan
Va propun astazi ceva mai clasic, dar este tot o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si puncteaza mult la gust si aroma. Carnea de pui, mai fara savoare de felul ei, primeste ceea ce-i lipseste de la umplutura de sunca si branza Parmesan. Preparatul este potrivit si pentru mesele in familie, si pentru cele la care aveti invitati, caci sta bine si la capitolul aspect.
(more…)

Citeste tot