Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe optiuni gustative in aceeasi farfurie. Denumirea “negalbro” vine de la cele trei culori (negru, galben, rosu) capatate de carnea de pui prin marinare.

Reteta este simpla, rapida, plina de culoare si arata foarte decorativ. Mai presus de orice este insa aromata si delicioasa. Fiecare bucata de carne are gust si aroma diferita, oferind mesenilor o placuta surpriza gustativa.
(more…)

Citeste tot

Salata de orez cu somon afumat si masline

Am publicat anterior cateva retete in care orezul ramas din ziua anterioara, ca si diverse tipuri de carne, erau “reciclate” prin inglobarea in preparate ingenioase si gustoase. Toate acele variante au fost asiatice, cea mai reprezentativa dintre ele fiind cunoscuta nasi goreng.

Va propun mai jos o varianta simpla si rapida, care ar putea fi una dintre modalitatile noastre, romanesti, de a refolosi orezul. Reteta este innobilata cu somon afumat, dar se poate prepara practic cu orice fel de peste afumat. Nu va mai fi atat de fina la gust si aroma, dar va functiona mai mult decat satisfacator.
(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu tarhon

Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate deduce de aici? Ca imi place pasta tahini, bineinteles. Ma tot uitam ieri la un borcan cu aceasta pasta si ma intrebam ce sa gatesc cu ea. Am facut repede „recensamantul” camarii si frigiderului si a iesit reteta de mai jos.

(more…)

Citeste tot

Salata de andive cu stafide si nuci

Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat. Pana atunci, trebuie sa ma multumesc cu mici improvizatii. Va prezint una dintre ele, una dintre salatele cu care v-ati obisnuit deja, simpla si rapida, dar cu combinatii inedite de ingrediente. Salata este delicioasa si plina de culoare, beneficiind si de contrastul de textura dintre stafide si branza, pe de-o parte, nuci, mere si andive pe de alta.

(more…)

Citeste tot

Orez cu legume si omleta

Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp de o noua reteta. Aveam chef de o omleta, in frigider se “odihnea” un castron cu orez fiert cu o zi inainte, iar in sacosa aveam, proaspat cumparate, o mana de legume.

Am obtinut un preparat satios, gustos, plin de culoare si echilibrat nutritional (proteine de la oua, carbohidrati de la orez, vitamine de la legume, minerale de la toate ingredientele, grasimi putine). La alegerea dvs.: un mic dejun consistent, un pranz mai usor, sau chiar o cina solida, luata nu mai tarziu de ora 19:00; completati masa cu o bere rece, sau cu un vin alb sec, bine racit.
(more…)

Citeste tot

Pachetele de somon afumat cu orez

Cum v-am spus deja, sunt in renovari. Asta inseamna nu doar ca a trebuit sa ne mutam de acasa, dar si ca nu am mai gatit de vreo 3 saptamani, ceea ce ma face sa postez din “memorie”, adica din rezerva mea de retete puse deoparte exact ca sa pot acoperi astfel de ocazii. Nici nu va inchipuiti ce dor imi este de tigaile mele!

Reteta de fata este simpatica si deosebita, cu alte cuvinte va propun din nou o mica inventie, care are meritul de a fi indeajuns de decorativa ca sa va impresionati musafirii, si indeajuns de gustoasa ca sa va simtiti rasplatite eforturile. Va poftesc, deci, s-o incercati.
(more…)

Citeste tot

Orez cu pui, ciuperci si tarhon

Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de trei ori pe zi daca as putea! Sigur ca orezul nu este neaparat pe acelasi loc in preferintele dvs., dar nu va propun degeaba aceasta reteta. Este foarte simpla si relativ rapida, iar rezultatul final este delicios. Combinatia de orez cremos cu ciuperci si tarhon merge bine cu carnea de pui.

(more…)

Citeste tot

Andive cu salata crocant-cremoasa

Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o denumire astfel gandita incat sa o diferentieze de alte variante de retete de andive, sau salate cu mar si somon afumat din acest blog. Pana la urma, preparatul chiar este crocant, datorita marului si ardeilor grasi, si chiar este cremos, datorita amestecului de iaurt si maioneza. Mai mult, se serveste cu andive pe post de lingura! Ma rog, andiva tine nu doar loc de tacam, vine ea si cu un plus de textura si de gust.

Una peste alta, crocant-cremoasa mea se prepara foarte usor si rapid, nu arata rau si face impresie buna la musafiri. Gustul acrisor-picant, cu usoare nuante sarate si amarui, o face potrivita ca antreu, caci stimuleaza apetitul.
(more…)

Citeste tot

Orez cu bacon si chimen

Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta de fata poate fi acuzata cu nu prea tine cont de colesterolul nostru, dar, la naiba!, avem o singura viata, pana la urma. O putem gati macar o data, de dragul schimbarii si al curiozitatii. Reteta este satioasa si hranitoare, si, cel mai important, foarte buna la gust. Combinatia de bacon cu chimen si boia da preparatului o aroma afumata si picanta.

(more…)

Citeste tot