Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Omleta cu orez

Va prezint o mica inovatie, preparata chiar in ultima zi cand am putut gati, caci, daca nu v-am spus deja, va anunt acum ca sunt in renovare si ca ma enerveaza teribil ca nu pot gati. Revenind la omleta de fata, este mai neobisnuita pentru bucataria romaneasca, dar are multe calitati: este gustoasa, foarte hranitoare si satioasa, fiind in acelasi timp si echilibrata din punct de vedere nutritional. Se poate servi fie ca un pranz usor, fie ca un antreu consistent.

(more…)

Citeste tot

Pui la cuptor cu cimbru si cartofi

Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, in cel mai traditional stil.
Stiu, cimbrul are o aroma puternica si plina de personalitate, capabila sa acopere gustul mai “palid” al carnii de pui. Cimbrul merge mai bine cu porc, vita, miel, sau alta carne cu mai multa personalitate, dar am riscat si l-am alaturat cu pui, stiind ca este o situatie la limita si socotind ca o pot depasi cu succes daca fac asezonarea in mod echilibrat.

(more…)

Citeste tot

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin cu o reteta foarte gustoasa, pe care am preparat-o pentru masa de Pasti. Cum spuneam anterior, la noi in casa nu se gateste miel, asa ca trebuie substituit cu alt fel de carne. Muschiuletul este foarte fraged, dar chiar si asa mi-am luat masuri de precautie si l-am marinat in saramura, cu o noapte inainte. A iesit foarte gustos, aromat si atat de fraged, incat se topea in gura.

(more…)

Citeste tot

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru mine este un simbol al primaverii si mi s-a parut foarte potrivita pentru Pasti, zi in care sarbatorim renasterea naturii. In fiecare an, in februarie-martie, ii pandesc aparitia in piete. O mananc mai ales cruda, in salate si diferite sandvisuri, dar acum am ales sa fac o supa crema satioasa, cu aroma usturoiata si gust proaspat.

Daca vreti s-o incercati, grabiti-va, caci nu cred ca leurda va mai fi disponibila in piete mai mult de 1-2 saptamani.
(more…)

Citeste tot

Salata de mere cu somon afumat

Aceasta salata este o mica inventie speciala pentru ziua de Pasti. Ma cam saturasem de traditionalele antreuri (nu-i vorba, le-am pregatit si pe acelea!) si simteam nevoia de ceva nou, racoritor, cu gust deosebit. Este bine venita si astazi, daca vrei sa oferi stomacului un mic repaus dupa “confruntarea” cu carnea de miel.

(more…)

Citeste tot

Budinca de orez cu mere

Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A fost un experiment in care am dorit sa “lipesc” unui preparat traditional cateva ingrediente mai mult sau mai putin exotice, disponibile in ultimii ani pe piata noastra: nucsoara (macis) si cardamom. Rezultatul final este aromat si delicios, cu gust dulce-acrisor, proaspat, racoros si usor.

(more…)

Citeste tot

Salata de andive cu seminte

Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta pentru o cina usoara, mai ales dupa o zi plina, cand nu mai aveti nici forta si nici chef pentru gatit.

Reteta este extrem de simpla, dar surprinzator de buna. Gustul salatei este provocator de delicios, fata de usurinta cu care se prepara. Mai mult, este nu numai un preparat usor si sanatos, dar se potriveste si dietei vegetariene, sau celor care tin post.
(more…)

Citeste tot