Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand unde preparatul este gratinat. Am un cuptor cu convectie nou, si imi place teribil sa exersez la el.
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Reteta de fata este una potrivita ca gustare satioasa, sau, insotita de o garnitura (sa zicem bulgur, cuscus sau orez fiert), chiar ca fel principal. Contine ingrediente pline de gust, cum sunt cascavalul si baconul, completate cu arome de nucsoara si piper.
(more…)

Citeste tot

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine acum in minte niciun tip de preparat culinar in care sa nu se poata folosi. Cel mai mult imi place asocierea dintre paste si branzeturi. In aceasta reteta, branza cu mucegai Milkana, cremoasa si cu gust fin, face pereche cu robusta Grana Padano, si face o pereche buna, credeti-ma.
Graten de paste cu branza si piper roz
Aromele de nucsoara si piper completeaza perfect ansamblul.
(more…)

Citeste tot

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru Milkana, cu gustul sau bine definit si caracteristic si Grana Padano, branza robusta, cu gust puternic, formeaza o combinatie delicioasa, plina de personalitate, o companie buna pentru cartofii fragezi. Aromele de nucsoara si piper alb completeaza bine profilul gustativ al retetei.

(more…)

Citeste tot

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar este atat de simpla incat, desi am facut-o pana acum in zeci de variante, am ezitat s-o public. Asta pana ce am vazut ce succes are la prieteni; acest lucru m-a hotarat s-o prezint si pe blog.

De fapt, nu pot spune ca exista o reteta in sine, caci toate ingredientele se adauga dupa intuitie. Este reteta super-simpla, pe care am facut-o dintotdeauna, doar ca acum m-am straduit un piculet sa scot o poza decenta.
(more…)

Citeste tot

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru al mozzarellei pune bine in valoare ansoaua si pesto-ul rosu, semintele de pin aduc un plus de textura, iar aromele de busuioc si de ulei de masline extra virgin completeaza in mod fericit acest preparat plin de savoare.

(more…)

Citeste tot

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai ales seara, si va spun sincer ca imi ofera, stropite cu un pahar de vin alb, o cina deosebita: usoara, satioasa, sanatoasa si gustoasa.

Daca aveti o telemea buna, cum este si cea de capra distribuita de Delaco, cheia acestei salate sta in calitatea uleiului de masline si a rosiilor. Alegeti rosii coapte, parfumate si gustoase; daca rosiile nu sunt in sezon, sau daca nu gasiti rosii cu gust, incercati rosii cherry. Acestea, chiar si atunci cand nu sunt de calitatea cea mai buna, tot sunt mai gustoase decat alte rosii.
(more…)

Citeste tot

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in Creta. Nu mi-au placut din prima incercare – de aceea ii inteleg pe cei care sunt reticenti atunci cand le gusta pentru intaia oara – dar apoi am invatat treptat sa le apreciez.
Cel mai mult imi plac crustaceele (creveti, langustine si homari), cel mai putin scoicile si midiile. Intre ele sunt sepiile, caracatitele si calmarii.

Aceasta din urma categorie imi place mai ales gatita lent, intr-un sos aromat si gustos.
Reteta de fata foloseste pui de sepie proveniti de la magazinul online Seaway. Acolo puteti gasi o sumedenie de fructe de mare si pesti, unele dintre ele la preturi destul de bune; aruncati o privire, nu veti regreta.
(more…)

Citeste tot

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a le testa in cateva retete. Colaborez cu Delaco de mai multe vreme, in special la evenimentele sustinute de mine, si am ajuns sa fiu destul de bine familiarizat cu produsele distribuite de aceasta companie.
Printre produsele primite mi-au atras atentia doua tipuri de branza: mozzarella si Grana Padano, aceasta din urma intrata de curand in gama produselor Delaco.

Recunosc ca nu ma omor dupa vinete. Nu ma incanta prea mult nici gustul si nici textura lor. De aceea nici nu gatesc cu ele decat rareori, si atunci doar retete pe care le aleg cu grija. Inspirat de cele doua tipuri de branza pomenite mai sus, m-am hotarat sa prepar o varianta a retetei italiene melanzane alla parmigiana, interpretata ceva mai liber.
(more…)

Citeste tot

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut

Incep prin a va spune ca, dintre toate produsele lactate care se pot cumpara din hipermarketuri, crema de branza St. Agur este preferata mea.

De aceea cand Delaco mi-a propus sa aleg cateva produse si sa le pun in evidenta in cateva retete, crema St. Agur a fost una dintre primele mele alegeri.


Fiind extrem de gustoasa prin ea insasi, crema St. Agur nu prea merita efortul de a fi tratata termic. Consistenta ei este destul de subtire, usor tartinabila, asa ca am ales o reteta care sa puna in valoare aceasta calitate a ei si sa pastreze gustul sau natural.
(more…)

Citeste tot