Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos si gustos. Sunt un mare amator de branzeturi fine, asa ca l-am cumparat imediat. Costa doar vreo 7 lei, ceea ce nu mi-a facut vreo gaura in buget; aveam deja o idee cum sa-l folosesc si, in final, s-a dovedit un produs foarte folositor.
Sos de branza Roquefort
(more…)

Citeste tot

Oua umplute – reteta de baza

Oua umplute 
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum multi ani. Cand am “crescut”, am inceput sa gatesc si eu si nu am ocolit retetele copilariei si adolescentei mele. Probabil ca reteta este arhicunoscuta, dar aceasta varianta este un piculet picant-acrisoara, ceea ce o recomanda celor care iubesc mancarea putin mai condimentata.
(more…)

Citeste tot

Marinadă pentru grătar

Cum zilele acestea multă lume trebăluieşte în jurul grătarelor, m-am gândit să vă ofer o reţetă interesantă. Veţi putea prepara o marinadă excelentă pentru carnea de pasăre, porc şi vită. Provenind din bucătăria asiatică, această marinadă foloseşte ingrediente uşor de găsit pe piaţa noastră şi dă gust şi aromă cu totul deosebite.
(more…)

Citeste tot

Spaghete cu telina si sos de rosii

Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida, dar compenseaza prin gust si aroma. Vegetarienii pot renunta la branza Parmesan. In loc de telina se pot folosi rondele de vinete prajite, iar carnivorii pot inlocui telina cu 8 felii subtiri de bacon (fara sorici), prajit si apoi tocat marunt.

(more…)

Citeste tot