Retetele lui Radu | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, atat sarate cat si dulci, iar unele dintre retete sunt interesante.

(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o alta in care la baza sosului sta crema “Ceva fin cremos”, ambele de la Delaco.
“Ceva fin cremos” este o pasta onctuoasa, cu aspect placut si suprafata matasoasa si lucioasa. Desi contine doar 12,5% grasimi, sepreteaza excelent la gatit. Spre surprinderea mea am reusit sa mijotez (fierbere molcoma) sosul circa 10 minute, fara ca acesta sa se branzeasca.

Crema de branza “Ceva fin cremos” este versatila: negatita, ca atare sau amestecata cu mirodenii, ierburi aromate ori alte ingrediente, sau gatita poate fi folosita atat la prepararea deserturilor cat si a preparatelor sarate.
(more…)

Citeste tot

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o mare parte dintre ele. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele.
Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, si rezultatele au fost interesante.

Va propun astazi o salata-pasta simpla, rapida si gustoasa, usor de preparat atunci cand sunteti in criza de timp.
(more…)

Citeste tot

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin de gust si de arome, satioasa si care sa poata fi preparata intr-un interval de timp rezonabil. Mi-am adus aminte de puiul cu masline pe care mi-l gatea mama, cu zeci de ani in urma, si am “pus la cale” reteta de mai jos, ajustand mai pe gustul meu actual ceea ce mancam in copilarie.
Sper sa va placa.

(more…)

Citeste tot

Conchiglione cu crema de branza

Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra… sau, cel putin, o parte dintre ele. Cremele de branza “Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete interesante cu ele, in special paste, dipuri si sosuri.

Puteti prepara foarte usor si rapid gustari innobilate cu ingrediente de calitate, ca trufe si sampanie, care pot fi puse pe masa repede si fara bataie de cap, chiar si la ocazii mai speciale.
(more…)

Citeste tot

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de Transylvanie 2011, o combinatie din trei soiuri de vin care merg bine impreuna: Gewurtztraminer are arome florale, Pinot Grigio este robust si ofera o aciditate placuta si proaspata, iar Rhein Riesling vine cu accente minerale si citrice.

Ca sa pun bine in valoare acest vin deosebit, l-am alaturat puiului cu crusta de migdale si sos de portocale. Marmelada de portocale da carnii gust si aroma fructate si acrisoare, completate si echilibrate de iuteala ponderata a mustarului. Crusta de migdale rumenite da ansamblului complexitate si adancime.
Incercati aceasta combinatie, caci are multe de oferit.
(more…)

Citeste tot