blog de Gastronomie
Acum cateva luni am cumparat o cantitate mai mare de limete pentru un eveniment organizat [...]
2 Comentarii
Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a [...]
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente [...]
6 Comentarii
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
4 Comentarii
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]
16 Comentarii
Acest sos este caracteristic bucatariei din Szechuan (sau Sichuan, cum mai este scris uneori). Are [...]
12 Comentarii
În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry [...]
14 Comentarii
Asa-numitele curry-uri thailandeze sunt atat de diverse încat te descumpanesc, te fac sa devii confuz [...]
Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa [...]
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în [...]
Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din [...]
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]
Garum – Istoric Grecii au fost primii europeni care au fabricat garum pe scara larga [...]
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]
7 Comentarii
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
Salatele verzi Voi începe acest mic articol încercand sa clarific unele lucruri legate de terminologie. [...]
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
8 Comentarii
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]
Caviarul este considerat de multi ca o delicatesa. Nu sunt foarte sigur, dar este posibil [...]
3 Comentarii
Probabil ca v-ati dat seama pana acum ca unul dintre alimentele mele preferate este uleiul [...]
Am avut de curand ocazia sa gust vinul ecologic Rose Euxine 2012, produs in podgoria [...]
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice. [...]
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]
9 Comentarii
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de [...]
Astazi cea de-a doua parte, si ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinada chimichurry. Va voi prezenta [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
5 Comentarii
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete [...]
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]