Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Feed Me Tender
Ingrediente, tehnici, preparate si ustensile culinare
Limete uscate pe birou
Acum cateva luni am cumparat o cantitate mai mare de limete pentru un eveniment organizat [...]
2 Comentarii
iul.
Pe scurt despre kochugaru
Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a [...]
2 Comentarii
iul.
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
ian.
Pe scurt despre uleiul brun de susan
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente [...]
6 Comentarii
ian.
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
4 Comentarii
dec.
Pe scurt despre za’atar
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
2 Comentarii
oct.
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre Yu Xiang
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre sosul ma-la
Acest sos este caracteristic bucatariei din Szechuan (sau Sichuan, cum mai este scris uneori). Are [...]
12 Comentarii
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (2)
În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry [...]
14 Comentarii
aug.
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (1)
Asa-numitele curry-uri thailandeze sunt atat de diverse încat te descumpanesc, te fac sa devii confuz [...]
2 Comentarii
aug.
Cum degustam branzeturile
Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa [...]
apr.
Pe scurt despre ciocolata (2)
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în [...]
2 Comentarii
feb.
Pe scurt despre ciocolata (1)
Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din [...]
feb.
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
2 Comentarii
feb.
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]
Pe scurt despre garum (2)
Garum – Istoric Grecii au fost primii europeni care au fabricat garum pe scara larga [...]
ian.
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]
7 Comentarii
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
10 Comentarii
ian.
Foarte pe scurt despre salatele verzi
Salatele verzi Voi începe acest mic articol încercand sa clarific unele lucruri legate de terminologie. [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
aug.
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
mai
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
8 Comentarii
apr.
Pe scurt despre rehidratarea alimentelor uscate
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]
8 Comentarii
apr.
Înlocuitori de caviar de la Casa Campillo
Caviarul este considerat de multi ca o delicatesa. Nu sunt foarte sigur, dar este posibil [...]
3 Comentarii
Ulei de masline extra virgin de la Madonna del Rosario
Probabil ca v-ati dat seama pana acum ca unul dintre alimentele mele preferate este uleiul [...]
mart.
Un vin de incercat: Rose Euxine, din gama Byzantium
Am avut de curand ocazia sa gust vinul ecologic Rose Euxine 2012, produs in podgoria [...]
7 Comentarii
Pe scurt despre bagoong si patis
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]
7 Comentarii
Pe scurt despre sansho
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice. [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]
9 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre confit
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de [...]
26 Comentariu
Pe scurt despre chimichurri (2)
Astazi cea de-a doua parte, si ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinada chimichurry. Va voi prezenta [...]
Pe scurt despre chimichurri (1)
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
5 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
10 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre adobo (2)
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete [...]
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
iul.
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]
8 Comentarii