Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Feed Me Tender
Ingrediente, tehnici, preparate si ustensile culinare
Smantana de gatit – ingredientul versatil din bucatarie
Smântâna de gătit este un produs lactat esențial în multe rețete, atât din bucătăria tradițională,...
Limete uscate pe birou
Acum cateva luni am cumparat o cantitate mai mare de limete pentru un eveniment organizat...
2 Comentarii
Pe scurt despre kochugaru
Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a...
2 Comentarii
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...
10 Comentarii
Pe scurt despre uleiul brun de susan
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente...
6 Comentarii
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în...
4 Comentarii
Pe scurt despre za’atar
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o...
2 Comentarii
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de...
2 Comentarii
Pe scurt despre Yu Xiang
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan),...
16 Comentarii
Pe scurt despre sosul ma-la
Acest sos este caracteristic bucatariei din Szechuan (sau Sichuan, cum mai este scris uneori). Are...
12 Comentarii
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (2)
În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry...
14 Comentarii
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (1)
Asa-numitele curry-uri thailandeze sunt atat de diverse încat te descumpanesc, te fac sa devii confuz...
2 Comentarii
Cum degustam branzeturile
Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa...
Pe scurt despre ciocolata (2)
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în...
2 Comentarii
Pe scurt despre ciocolata (1)
Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din...
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...
6 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta,...
Pe scurt despre garum (2)
Garum – Istoric Grecii au fost primii europeni care au fabricat garum pe scara larga...
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste...
7 Comentarii
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut...
10 Comentarii
Foarte pe scurt despre salatele verzi
Salatele verzi Voi începe acest mic articol încercand sa clarific unele lucruri legate de terminologie....
2 Comentarii
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
Pe scurt despre rouille
Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Pe scurt despre rehidratarea alimentelor uscate
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la...
8 Comentarii
Înlocuitori de caviar de la Casa Campillo
Caviarul este considerat de multi ca o delicatesa. Nu sunt foarte sigur, dar este posibil...
3 Comentarii
Ulei de masline extra virgin de la Madonna del Rosario
Probabil ca v-ati dat seama pana acum ca unul dintre alimentele mele preferate este uleiul...
Un vin de incercat: Rose Euxine, din gama Byzantium
Am avut de curand ocazia sa gust vinul ecologic Rose Euxine 2012, produs in podgoria...
7 Comentarii
Pe scurt despre bagoong si patis
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...
7 Comentarii
Pe scurt despre sansho
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice....
16 Comentarii
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...
9 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
Pe scurt despre confit
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de...
26 Comentariu
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...
10 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...
13 Comentarii
Pe scurt despre adobo (2)
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...
6 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...
8 Comentarii
Pe scurt despre semintele de pepene
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în...
16 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Pe scurt despre semintele de lotus
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum...
13 Comentarii
Omleta – frileta – frittata
Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma,...
38 Comentariu
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Pe scurt despre miso (2)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si...
33 Comentariu
Pe scurt despre miso (1)
Miso – Condiment traditional japonez Prepararea de miso a fost considerata de japonezi, în ultimile...
31 Comentariu
Un pic de statistica: despre uleiul de masline
Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are...
22 Comentariu
Tabel – arome tunisiene
Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii...
2 Comentarii
Pe scurt despre cuscus (2)
Cuscus (Cuscus) – partea a 2-a Iata cea de-a doua parte a articolului despre cuscus....
12 Comentarii
Pe scurt despre cuscus (1)
Cuscusul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe tari, în...
8 Comentarii
Pe scurt despre chop suey
Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine...
9 Comentarii
Pe scurt despre kokum
Kokum, aliment care în India poarta o multime de alte denumiri, functie de limba în...
8 Comentarii
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state...
5 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...
4 Comentarii
Pe scurt despre cartofii fondanti
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...
20 Comentariu
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...
4 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii