Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Feed Me Tender

Ingrediente, tehnici, preparate si ustensile culinare

Pe scurt despre semintele de pepene

Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre semintele de lotus

Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]

13 Comentarii

Omleta – frileta – frittata

Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma, [...]

38 Comentariu

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]

14 Comentarii

Pe scurt despre miso (2)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]

33 Comentariu

Pe scurt despre miso (1)

Miso – Condiment traditional japonez Prepararea de miso a fost considerata de japonezi, în ultimile [...]

31 Comentariu

Un pic de statistica: despre uleiul de masline

Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are [...]

22 Comentariu

Tabel – arome tunisiene

Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre cuscus (2)

Cuscus (Cuscus) – partea a 2-a Iata cea de-a doua parte a articolului despre cuscus. [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre cuscus (1)

Cuscusul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe tari, în [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre chop suey

Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine [...]

9 Comentarii

Pe scurt despre kokum

Kokum, aliment care în India poarta o multime de alte denumiri, functie de limba în [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre tsire

Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]

5 Comentarii

Pudra de Colombo – arome caraibiene

Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre cartofii fondanti

Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce [...]

20 Comentariu

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre prahok

Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre lawar

Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de [...]

2 Comentarii

Phall – cel mai iute curry din lume

Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda, [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre sambaar si sambaar podi

Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si [...]

4 Comentarii

Am o jucarie noua: razatoarea Microplane

Razatoarea de calitate – o ustensila ce te poate scoate din multe dificultati Cu cateva [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre toban jiang

“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]

6 Comentarii

Am o jucarie noua: razatoarea ceramica Kyocera

Daca ar fi sa numesc ustensilele de care un bucatar are neaparata nevoie sa fie [...]

29 Comentariu

Un pic de orez parboiled

Scriu acest articol manat de ideea ca este o buna ocazie pentru a lamuri cateva [...]

20 Comentariu

Pe scurt despre satarul chinezesc

Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre caserola

Iata un termen destul de rar folosit în literatura culinara de limba romana, dar este [...]

15 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]

8 Comentarii

Foarte pe scurt despre dosa

Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre prosciutto

Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti. [...]

15 Comentarii

Pe scurt despre doenjang

În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi [...]

5 Comentarii

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]

6 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (5)

Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]

8 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (4)

Continuam istoria concisa a pastei de mustar si ma voi referi, foarte pe scurt, la [...]

14 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (3)

Continuam astazi istorie concisa a pastei de mustar si ne vom referi, pe scurt, la [...]

6 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (2)

Continuam astazi cu istorie concisa a pastei de mustar si vom povesti, pe scurt, despre [...]

20 Comentariu

Pe urmele pastei de mustar (1)

Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]

24 Comentariu

Pe urmele foie gras-ului

As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]

36 Comentariu

Pe scurt despre korma

Fiindca îmi este dor de bucataria indiana, dar nu am apucat sa gatesc nimic nou [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre ssamjang

Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre sosul Worcestershire

Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]

30 Comentariu

Pe scurt despre kochujang

Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi [...]

26 Comentariu

Pe urmele untului – partea 2

Prepararea traditionala a untului În Romania, ca si în alte tari, mai exista locuri unde [...]

24 Comentariu