blog de Gastronomie
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în [...]
16 Comentarii
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]
13 Comentarii
Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma, [...]
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]
Miso – Condiment traditional japonez Prepararea de miso a fost considerata de japonezi, în ultimile [...]
Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are [...]
Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]
2 Comentarii
Cuscus (Cuscus) – partea a 2-a Iata cea de-a doua parte a articolului despre cuscus. [...]
12 Comentarii
Cuscusul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe tari, în [...]
8 Comentarii
Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine [...]
9 Comentarii
Kokum, aliment care în India poarta o multime de alte denumiri, functie de limba în [...]
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]
5 Comentarii
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]
4 Comentarii
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce [...]
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de [...]
Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda, [...]
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si [...]
Razatoarea de calitate – o ustensila ce te poate scoate din multe dificultati Cu cateva [...]
17 Comentarii
“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]
6 Comentarii
Daca ar fi sa numesc ustensilele de care un bucatar are neaparata nevoie sa fie [...]
Scriu acest articol manat de ideea ca este o buna ocazie pentru a lamuri cateva [...]
Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si [...]
Iata un termen destul de rar folosit în literatura culinara de limba romana, dar este [...]
15 Comentarii
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]
Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care [...]
7 Comentarii
Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti. [...]
În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi [...]
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]
Continuam istoria concisa a pastei de mustar si ma voi referi, foarte pe scurt, la [...]
Continuam astazi istorie concisa a pastei de mustar si ne vom referi, pe scurt, la [...]
Continuam astazi cu istorie concisa a pastei de mustar si vom povesti, pe scurt, despre [...]
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]
As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
Fiindca îmi este dor de bucataria indiana, dar nu am apucat sa gatesc nimic nou [...]
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]
Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]
Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi [...]
Prepararea traditionala a untului În Romania, ca si în alte tari, mai exista locuri unde [...]