Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Feed Me Tender
Ingrediente, tehnici, preparate si ustensile culinare
Pe scurt despre semintele de pepene
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre semintele de lotus
Semintele de lotus sunt un ingredient care joaca un rol important în unele bucatarii, cum [...]
13 Comentarii
Omleta – frileta – frittata
Omleta – frileta – frittata – Ce este? Confucius spunea, cu mult timp în urma, [...]
38 Comentariu
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Pe scurt despre miso (2)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]
33 Comentariu
Pe scurt despre miso (1)
Miso – Condiment traditional japonez Prepararea de miso a fost considerata de japonezi, în ultimile [...]
31 Comentariu
mai
Un pic de statistica: despre uleiul de masline
Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are [...]
22 Comentariu
Tabel – arome tunisiene
Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre cuscus (2)
Cuscus (Cuscus) – partea a 2-a Iata cea de-a doua parte a articolului despre cuscus. [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre cuscus (1)
Cuscusul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe tari, în [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre chop suey
Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine [...]
9 Comentarii
Pe scurt despre kokum
Kokum, aliment care în India poarta o multime de alte denumiri, functie de limba în [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]
5 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre cartofii fondanti
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce [...]
20 Comentariu
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre prahok
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre lawar
Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de [...]
2 Comentarii
Phall – cel mai iute curry din lume
Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda, [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre sambaar si sambaar podi
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si [...]
4 Comentarii
Am o jucarie noua: razatoarea Microplane
Razatoarea de calitate – o ustensila ce te poate scoate din multe dificultati Cu cateva [...]
17 Comentarii
aug.
Pe scurt despre toban jiang
“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o [...]
6 Comentarii
Am o jucarie noua: razatoarea ceramica Kyocera
Daca ar fi sa numesc ustensilele de care un bucatar are neaparata nevoie sa fie [...]
29 Comentariu
aug.
Un pic de orez parboiled
Scriu acest articol manat de ideea ca este o buna ocazie pentru a lamuri cateva [...]
20 Comentariu
Pe scurt despre satarul chinezesc
Satar chinezesc – un instrument versatil în bucatarie Vreme de circa 4 ani, înainte si [...]
13 Comentarii
iul.
Pe scurt despre caserola
Iata un termen destul de rar folosit în literatura culinara de limba romana, dar este [...]
15 Comentarii
Pe scurt despre chaat masala
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]
8 Comentarii
Foarte pe scurt despre dosa
Pentru cei care nu stiu deja, “dosa” este un termen provenit din limba tamila, care [...]
7 Comentarii
Pe scurt despre prosciutto
Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti. [...]
15 Comentarii
apr.
Pe scurt despre doenjang
În ultimele saptamani v-am povestit despre cateva condimente specifice bucatariei coreene: ssamjang si kochujang. Astazi [...]
5 Comentarii
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]
6 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (5)
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]
8 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (4)
Continuam istoria concisa a pastei de mustar si ma voi referi, foarte pe scurt, la [...]
14 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (3)
Continuam astazi istorie concisa a pastei de mustar si ne vom referi, pe scurt, la [...]
6 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (2)
Continuam astazi cu istorie concisa a pastei de mustar si vom povesti, pe scurt, despre [...]
20 Comentariu
Pe urmele pastei de mustar (1)
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]
24 Comentariu
Pe urmele foie gras-ului
As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
36 Comentariu
Pe scurt despre korma
Fiindca îmi este dor de bucataria indiana, dar nu am apucat sa gatesc nimic nou [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre sosul Worcestershire
Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]
30 Comentariu
ian.
Pe scurt despre kochujang
Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi [...]
26 Comentariu
Pe urmele untului – partea 2
Prepararea traditionala a untului În Romania, ca si în alte tari, mai exista locuri unde [...]
24 Comentariu