blog de Gastronomie
Untul este (alaturi de carnea de porc, oua, untura, seu, ulei de mustar, ulei de [...]
Conspiratia uleiului de mustar Aceasta a doua parte a articolului este dedicata unui exemplu de [...]
10 Comentarii
Uleiul de mustar este un ingredient pe care l-am întalnit si folosit doar de ceva [...]
6 Comentarii
Cred ca domeniul gastronomic este infinit, iar faptul ca mereu poti descoperi ingrediente culinare inedite [...]
Despre cutitele mele de bucatarie Cutitul personal este pentru un bucatar obiectul cel mai important [...]
Cuvintele au forta lor. Este interesant, si chiar un pic ciudat, impactul pe cate un [...]
Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica [...]
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]
18 Comentarii
Odata ce am luat la cunostinta faptul ca se poate prepara otet din sampanie (si [...]
Va spuneam cu cîteva articole în urma ca raman stupefiat de faptul ca, pe masura [...]
12 Comentarii
Cand am auzit prima oara despre otetul de sampanie, în urma cu cativa ani, am [...]
7 Comentarii
Otet de miere – un ingredient cu savoare fina, rafinata Înca o data mi s-a [...]
Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat [...]
Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]
19 Comentarii
Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla [...]
Cu ceva ani în urma am avut o tentativa de a scrie despre uleiuri, lucru [...]
8 Comentarii
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]
11 Comentarii
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Cu totii stim ca fundul de tocat este o ustensila de maxima importanta în bucatarie. [...]
Acum cateva zile am vorbit despre confuziile care se fac în supermarketuri privind etichetarea produselor. [...]
Sunt convins ca toti amatorii de bucatarie indiana ar lista puiul tandoori în primele zece [...]
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Sunt convins ca ati si vazut prin supermarketuri aceste ridichi uriasi si ciudate, de culoare [...]
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand [...]
Întotdeauna mi s-a parut ca limba vorbita nu-mi ofera îndeajuns de multe cuvinte pentru a [...]
De bine de rau, dintre bucatariile asiatice cea indiana are, pentru noi, ingredientele cele mai [...]
Cu o ocazie anterioara am vorbit despre un ingredient foarte exotic pentru noi, dar popular [...]
Chutney – un condiment surprinzator Probabil ati întalnit cu diferite ocazii, prin retete sau alte [...]
Ati mancat vreodata supa de aripioare de rechin? Ei bine, nici eu. Cu toate acestea, [...]
Sunt, din pacate, unul dintre ingredientele care se gasesc greu si sporadic pe piata noastra. [...]
Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de [...]
Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totusi i-am gatit de cateva ori. Cum în [...]
Ati observat probabil ca în destul de multe retete din acest blog, în care boiaua [...]
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]
15 Comentarii
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]
Am stat mult pe ganduri încercand sa gasesc cea mai potrivita denumire pentru aceasta operatie [...]
17 Comentarii
Fructe de mare – ce trebuie sa stii despre ele Fructe de mare – Ce [...]
Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este [...]
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]