blog de Gastronomie
Acest termen a început sa fie folosit pe scara larga si la noi abia în [...]
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
11 Comentarii
Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte, [...]
6 Comentarii
Vreau sa fac putin lobby pentru un condiment extrem de gustos, dar mai putin apreciat [...]
2 Comentarii
Cred ca un titlu mai bun ar fi fost „Tipuri de paste în stil italian”, [...]
5 Comentarii
Smantana Pentru ca reteta mea de ieri a starnit o serie de comentarii despre smantana, [...]
Am povestit de multe ori cum ma întorc de fiecare data din strainatate cu cate [...]
8 Comentarii
Terminologie legata de caviar Malossol: acest termen înseamna „sare putina”, ceea ce indica faptul ca [...]
3 Comentarii
Cum se identifica adevaratul caviar De unde stim astazi ca ni se ofera caviar rusesc, [...]
7 Comentarii
Termenul caviar denumeste icrele, curatate de tesuturile grase si membrane, usor sarate cu sare ne-iodizata. [...]
Predecesoarea salatei verzi din timpurile noastre, salata salbatica, poate fi intalnita pe campiile sau in [...]
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa [...]
Varza de Bruxelles (Brassica oleraceae) este inrudita cu varza salbatica si este cultivata pentru dimensiunile [...]
Pe langa fasole, lintea si mazarea sunt alimente extrem de importante. Cei care iubesc bucataria [...]
Umila fasole – în special fasolea soia – poate fi transformata într-o mare varietate de [...]
Voi descrie doar cateva dintre leguminoase, si anume cele care se consuma sub forma de [...]
12 Comentarii
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele [...]
Sparanghel – totul (sau…aproape totul) despre aceasta leguma Sparanghel – Ce este? Cum il alegem? [...]
Cu ceva timp in urma, am fost cu un amic sa mancam la un restaurant [...]
15 Comentarii
Este cea mai sanatoasa metoda de a gati caci nu foloseste nici un fel de [...]
Tahini („tehina” in araba, „thina” in ebraica, „tahin” in turca, franceza, olandeza si daneza) este [...]
Este posibil ca bucatarii chinezi sa nu fi fost cei care au inventat pastele – [...]
Uleiul de palmier Este, probabil, uleiul cel mai putin cunoscut la noi pe piata. Uleiul [...]
10 Comentarii
Uleiul de porumb Uleiul de porumb a castigat considerabil de mult teren în ultima vreme. [...]
Sub o forma sau alta, grasimile sunt o necesitate în dieta noastra si o parte [...]
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
Divinul orez Originar din China si India, orezul a fost vedeta dietei acestor populatii timp [...]
Sake (pronuntat saké) este o bautura japoneza preparata din orez. Aceasta bautura este numita sake [...]
9 Comentarii
Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]
4 Comentarii
Panko este o varietate de pesmet caracteristica bucatariei japoneze si a celei franceze si este [...]
Otetul de orez este obtinut prin fermentarea orezului, sau a vinului de orez. Este foarte [...]
Mirin-ul (vin dulce, preparat din orez) este un condiment important al bucatariei japoneze si contine [...]
Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie. [...]
Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka, [...]
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]
Iubesc ardeii iuti si gatesc adesea cu ei. Sunt sanatosi si, folositi cum si [...]
Copil fiind, personajele mele preferate din povesti nu erau fetii-frumosi si nici la fel [...]
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]