blog de Gastronomie
Nuci murate – cum se pregatesc Aruncand o privire pe niste retete englezesti (ce sa [...]
6 Comentarii
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]
Aceasta tehnica are nevoie de o cratita, oala, sau tigaie mare, cu apa, sau alte [...]
Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella [...]
9 Comentarii
Pe scena culinara, ghimbirul este un personaj cu 1000 de fete. Mare maestru al deghizarii, [...]
5 Comentarii
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
10 Comentarii
Coriandru… un nume melodios, care emana in acelasi timp blandete si barbatie. Sufixul “andru” te [...]
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
11 Comentarii
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]
In camara mea, pe langa o mare varietate de condimente (si cand zic mare, nu [...]
1 Comentariu
Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza [...]
Zaharul Brun – alta culoare, alt gust Atunci cand intalniti zahar brun in lista de [...]
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]
13 Comentarii
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un [...]
16 Comentarii
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]
14 Comentarii
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]