blog de Gastronomie
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul [...]
6 Comentarii
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe [...]
9 Comentarii
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
2 Comentarii
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom [...]
5 Comentarii
În acest episod, cateva date despre bauturile alcoolice si nealcoolice prezente în bucataria indiana, ca [...]
Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
3 Comentarii
Acest nou episod al seriei dedicata fauririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt [...]
10 Comentarii
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si [...]
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]
Miso – Condiment traditional japonez Prepararea de miso a fost considerata de japonezi, în ultimile [...]
Cuscus (Cuscus) – partea a 2-a Iata cea de-a doua parte a articolului despre cuscus. [...]
Cuscusul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe tari, în [...]
8 Comentarii
Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine [...]
Am ajuns la sfarsitul serialului dedicat Daciei culinare. Acest ultim episod va prezinta schimburile comerciale [...]
16 Comentarii
În acesp episod pe scurt despre bauturile preparate de daci, despre ceramica lor si despre [...]
În acest episod, o scurta trecere în revista a resurselor oferite de cresterea animalelor si [...]
Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate [...]
Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma [...]
Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]
14 Comentarii
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata [...]
18 Comentarii
Introducere De obicei, atunci cand se aminteste despre întamplari care au avut un rol deosebit [...]
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]
Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul [...]
În acest episod voi puncta succint cateva idei despre primele restaurantele chinezesti si voi trece [...]
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite [...]
Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale [...]
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]
Acest episod continua descrierea modului în care erau organizate si functionau bucatariile imperiale chineze, ca [...]
Dupa ce am trecut în revista, în episoadele anterioare, sistemele filozofice care stau la baza [...]
Astazi cateva cuvinte despre simbolismul aplicat în cultura gastronomica a Chinei si, foarte pe scurt, [...]
Continuam în articolul de astazi expunerea succinta a principiilor pe baza carora care s-a format [...]
13 Comentarii
Vorbeam despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si filozofie. Continuu cu abordarea foarte succinta [...]
Mancare si filozofie Vorbeam în episodul trecut despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si [...]
Se spune ca nicio alta bucatarie nu poate rivaliza cu cea chineza. Asta nu o [...]
Iata continuarea, si incheierea, articolului despre rosii. Vom trece rapid în revista astazi varietatile mai [...]
Am spus de multe ori ca istoria ingredientelor culinare este nu doar interesanta, dar chiar [...]
Iata un termen destul de rar folosit în literatura culinara de limba romana, dar este [...]
15 Comentarii
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom [...]