blog de Gastronomie
Introducere Ma bucura mult ca oferta de produse italienesti a crescut pe piata noastra. Printre [...]
Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine [...]
4 Comentarii
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
8 Comentarii
Ştiu ca am promis ca în cadrul acestei serii de articole va urma, dupa civilizatia [...]
10 Comentarii
Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti. [...]
15 Comentarii
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
Produsele animale Carnea se gasea mai usor în orase, caci acestea atrageau producatori si negustori. [...]
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
Primele „carti” de arta culinara Bucataria mesopotamiana are o istorie mai mare de 10.000 de [...]
14 Comentarii
Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as [...]
18 Comentarii
Scurt istoric Istoria Mesopotamiei se întinde, neîntrerupt, din paleolitic pana în prezent. Mesopotamia a fost [...]
7 Comentarii
Încep astazi un material de o complexitate enorma, care va necesita mii de ore de [...]
12 Comentarii
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]
Continuam istoria concisa a pastei de mustar si ma voi referi, foarte pe scurt, la [...]
Continuam astazi istorie concisa a pastei de mustar si ne vom referi, pe scurt, la [...]
6 Comentarii
Continuam astazi cu istorie concisa a pastei de mustar si vom povesti, pe scurt, despre [...]
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]
As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul [...]
Bucataria coreeana este una dintre bucatariile putin cunoscute la noi, desi este socotita a fi [...]
Prepararea traditionala a untului În Romania, ca si în alte tari, mai exista locuri unde [...]
Untul este (alaturi de carnea de porc, oua, untura, seu, ulei de mustar, ulei de [...]
Pe la 1400 trestia-de-zahar a început sa fie plantata în insulele Madeira, Canare si St. [...]
11 Comentarii
Pe urmele zaharului – partea 1 De ce am ales sa scriu despre zahar? Unul [...]
13 Comentarii
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti [...]
Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand [...]
Probabil ca stiti cu totii ca renovez casa. Am tot pomenit de asta, vaicarindu-ma ca [...]
Era crestina Dupa rezerva cu care o tratau grecii si romanii, berea a cunoscut o [...]
Tipuri de sare Unele tipuri de sare s-au ridicat la statutul de delicatesa, bineînteles cu [...]
5 Comentarii
Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]
Sarea a lasat urme nu doar în denumirile oraselor germane, austriece si balcanice, ci si [...]
2 Comentarii
Evul Mediu În timpul Evului Mediu sarea a continuat sa fie un bun pretios, transportat [...]
9 Comentarii
Am luat acum cateva luni o sticla de apa de trandafiri. Bineinteles, asa cum am [...]
Este incredibil cat de important poate fi un lucru simplu si banal, ca sarea, si [...]
Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez (Hollandaise sauce), contrar numelui, este [...]
16 Comentarii
Mujdeiul cel puturos este unul dintre sosurile mele preferate. Nu apelez des la el, caci [...]
Pilaful a intrat cu mare succes si în bucataria noastra unde se prepara în destul [...]
Problema pastramei este destul de încurcata, caci sursele de informatie, fie ele carti culinare, dictionare [...]
Gaina, cocosul, puii cei atat de bine cunoscuti poarta nunmele stiintific de „Gallus domesticus” si, [...]
În Azerbaigean sarmalele se numesc „yarpag dolmasi” si sunt preparate din carne tocata de miel [...]
Sarmaua noastra cea de toate sarbatorile nu este numai a noastra. O revendica multi altii, [...]
Salata de boeuf este unul dintre preparatele atat de populare la noi încat, în pofida [...]
Mos Craciun Originea celebrului Mos Craciun se trage din secolul al IV-lea, de la sfantul [...]
Se apropie cu pasi mari sarbatorile de sfarsit de an si, vrand-nevrand, începem sa intram [...]
Terminologie legata de caviar Malossol: acest termen înseamna „sare putina”, ceea ce indica faptul ca [...]
3 Comentarii