blog de Gastronomie
Introducere Mă bucură mult că oferta de produse italieneşti a crescut pe piaţa noastră. Printre [...]
Dieta claselor sociale Ţăranii şi muncitorii se hrăneau în special cu bere, ceapă şi pâine [...]
4 Comentarii
Continuăm astăzi prezentarea bucătăriei antice egiptzene, trecând în revistă clase principale de alimente, ca şi [...]
8 Comentarii
Ştiu că am promis că în cadrul acestei serii de articole va urma, după civilizaţia [...]
10 Comentarii
Prosciutto – mezeluri cu traditie In ultimul timp am experimentat gatind mai multe retete italienesti. [...]
15 Comentarii
Peşte Cum Mesopotamia era situată între două mari fluvii şi era brăzdată de nenumărate alte [...]
Produsele animale Carnea se găsea mai uşor în oraşe, căci acestea atrăgeau producători şi negustori. [...]
Agricultura şi vânătoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltaseră deja o agricultură intensivă, cuprinzând [...]
Primele „cărţi” de artă culinară Bucătăria mesopotamiană are o istorie mai mare de 10.000 de [...]
14 Comentarii
Personal nu mă omor după pizza. Cred că mănânc una la 2-3 ani, adica m-aş [...]
18 Comentarii
Scurt istoric Istoria Mesopotamiei se întinde, neîntrerupt, din paleolitic până în prezent. Mesopotamia a fost [...]
7 Comentarii
Încep astăzi un material de o complexitate enormă, care va necesita mii de ore de [...]
12 Comentarii
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de muştar. Sper că nu v-am [...]
Continuăm istoria concisă a pastei de muştar şi mă voi referi, foarte pe scurt, la [...]
Continuăm astăzi istorie concisă a pastei de muştar şi ne vom referi, pe scurt, la [...]
6 Comentarii
Continuăm astăzi cu istorie concisă a pastei de muştar şi vom povesti, pe scurt, despre [...]
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt poveştile captivante care stau în spatele [...]
Aş fi fost tentat să cred că toată lumea a auzit despre acest produs, dar [...]
Sunt convins că acest titlu vă face să vă puneţi câteva întrebări. Poate fi destul [...]
Bucătăria coreeană este una dintre bucătăriile puţin cunoscute la noi, deşi este socotită a fi [...]
Prepararea tradiţională a untului În România, ca şi în alte ţări, mai există locuri unde [...]
Untul este (alături de carnea de porc, ouă, untură, seu, ulei de muştar, ulei de [...]
Pe la 1400 trestia-de-zahăr a început să fie plantată în insulele Madeira, Canare şi St. [...]
11 Comentarii
Pe urmele zahărului – partea 1 De ce am ales să scriu despre zahăr? Unul [...]
13 Comentarii
Probabil că aţi întâlnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu noţiunea de bucătărie indiană. Ştiţi [...]
Am mâncat dintotdeauna cu plăcere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de când [...]
Probabil că ştiţi cu toţii că renovez casa. Am tot pomenit de asta, văicărindu-mă că [...]
Era creştină După rezerva cu care o tratau grecii şi romanii, berea a cunoscut o [...]
Tipuri de sare Unele tipuri de sare s-au ridicat la statutul de delicatesă, bineînţeles cu [...]
5 Comentarii
Mărturisesc că îmi place berea, poate fiindcă merge foarte bine cu mâncarea asiatică. În acelaşi [...]
Sarea a lăsat urme nu doar în denumirile oraşelor germane, austriece şi balcanice, ci şi [...]
2 Comentarii
Evul Mediu În timpul Evului Mediu sarea a continuat să fie un bun preţios, transportat [...]
9 Comentarii
Am luat acum cateva luni o sticla de apa de trandafiri. Bineinteles, asa cum am [...]
Este incredibil cât de important poate fi un lucru simplu şi banal, ca sarea, şi [...]
Sos Olandez – ce este, cum se prepara Sosul olandez (Hollandaise sauce), contrar numelui, este [...]
16 Comentarii
Mujdeiul cel puturos este unul dintre sosurile mele preferate. Nu apelez des la el, caci [...]
Pilaful a intrat cu mare succes şi în bucătăria noastră unde se prepară în destul [...]
Problema pastramei este destul de încurcată, căci sursele de informaţie, fie ele cărţi culinare, dicţionare [...]
Găina, cocoşul, puii cei atât de bine cunoscuţi poartă nunmele ştiinţific de „Gallus domesticus” şi, [...]
În Azerbaigean sarmalele se numesc „yarpag dolmasi” şi sunt preparate din carne tocată de miel [...]
Sarmaua noastră cea de toate sărbătorile nu este numai a noastră. O revendică mulţi alţii, [...]
Salata de boeuf este unul dintre preparatele atât de populare la noi încât, în pofida [...]
Moş Crăciun Originea celebrului Moş Crăciun se trage din secolul al IV-lea, de la sfântul [...]
Se apropie cu paşi mari sărbătorile de sfârşit de an şi, vrând-nevrând, începem să intrăm [...]
Terminologie legată de caviar Malossol: acest termen înseamnă „sare puţină”, ceea ce indica faptul că [...]
3 Comentarii