Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Istorie Culinara
Caviarul, o bijuterie culinara – partea 2
Cum se identifica adevaratul caviar De unde stim astazi ca ni se ofera caviar rusesc, [...]
7 Comentarii
Caviarul, o bijuterie culinara – partea 1
Termenul caviar denumeste icrele, curatate de tesuturile grase si membrane, usor sarate cu sare ne-iodizata. [...]
Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 2
Morcovul portocaliu Abia in secolul 17 s-a nascut binecunoscutul morcov portocaliu, in Olanda. Leguma bogata [...]
Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 1
Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are [...]
3 Comentarii
Maniocul – vedeta bucatariei braziliene
Maniocul, un tubercul cunoscut si sub numele de cassava, este astazi unul dintre alimentele importante [...]
1 Comentariu
Cartofii – de la ura la veneratie
Inchipuiti-va o dieta din care lipsesc cartofii, rosiile, ardeii grasi, dovleacul, porumbul, cafeaua, ardeii iuti, [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre înghetata – partea 2
Din cele mai vechi timpuri, oamenii din Anatolia pastrau gheata depozitand-o în crevasele muntilor, pe [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre înghetata – partea 1
Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca, [...]
Pe scurt despre otet
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]
40 Comentariu
Sparanghel – Hrana regilor
Sparanghel – totul (sau…aproape totul) despre aceasta leguma Sparanghel – Ce este? Cum il alegem? [...]
23 Comentariu
aug.
Pizza de la persani la americani
Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as [...]
1 Comentariu
Cateva curiozitati despre placinte
Primele placinte, numite “sicrie”, erau preparate din carne condimentata, invelita intr-o crusta de aluat, atat [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre sake
Sake (pronuntat saké) este o bautura japoneza preparata din orez. Aceasta bautura este numita sake [...]
9 Comentarii
Foarte pe scurt despre betisoare
Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]
9 Comentarii
Pastele – istorie si traditie
M-am tot gandit ce post ar fi potrivit in prima zi de Pasti. Postarea unei [...]
6 Comentarii
Aromele istoriei (5)
Epoca moderna Succesul Portugaliei si punerea bazei propriului monopol a provocat celelalte puteri maritime ale [...]
4 Comentarii
Aromele istoriei (4)
Evul Mediu Condimentele au fost cele mai valoroase resurse in comertul lumii antice si medievale. [...]
Aromele istoriei (3)
Piperul, regele condimentelor Ce parere ati avea despre un indraznet negustor din secolul XVI, care [...]
Aromele istoriei (2)
Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii [...]
mart.
Aromele istoriei (1)
Cateva generalitati Marturisesc ca atractia mea pentru bucatarie este legata intrinsec de condimente. Acestea mi-au [...]
2 Comentarii
feb.
Tapas – intre adevar si legenda
Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele [...]
5 Comentarii