Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Istorie Culinara

Caviarul, o bijuterie culinara – partea 2

Cum se identifica adevaratul caviar De unde stim astazi ca ni se ofera caviar rusesc, [...]

7 Comentarii

Caviarul, o bijuterie culinara – partea 1

Termenul caviar denumeste icrele, curatate de tesuturile grase si membrane, usor sarate cu sare ne-iodizata. [...]

Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 2

Morcovul portocaliu Abia in secolul 17 s-a nascut binecunoscutul morcov portocaliu, in Olanda. Leguma bogata [...]

Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 1

Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are [...]

3 Comentarii

Maniocul – vedeta bucatariei braziliene

Maniocul, un tubercul cunoscut si sub numele de cassava, este astazi unul dintre alimentele importante [...]

1 Comentariu

Cartofii – de la ura la veneratie

Inchipuiti-va o dieta din care lipsesc cartofii, rosiile, ardeii grasi, dovleacul, porumbul, cafeaua, ardeii iuti, [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre înghetata – partea 2

Din cele mai vechi timpuri, oamenii din Anatolia pastrau gheata depozitand-o în crevasele muntilor, pe [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre înghetata – partea 1

Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca, [...]

Pe scurt despre otet

Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]

40 Comentariu

Sparanghel – Hrana regilor

Sparanghel – totul (sau…aproape totul) despre aceasta leguma Sparanghel – Ce este? Cum il alegem? [...]

23 Comentariu

Pizza de la persani la americani

Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as [...]

1 Comentariu

Cateva curiozitati despre placinte

Primele placinte, numite “sicrie”, erau preparate din carne condimentata, invelita intr-o crusta de aluat, atat [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre sake

Sake (pronuntat saké) este o bautura japoneza preparata din orez. Aceasta bautura este numita sake [...]

9 Comentarii

Foarte pe scurt despre betisoare

Istoric Termenul betisoare, din punct de vedere culinar, se refera la o pereche de bete [...]

9 Comentarii

Pastele – istorie si traditie

M-am tot gandit ce post ar fi potrivit in prima zi de Pasti. Postarea unei [...]

6 Comentarii

Aromele istoriei (5)

Epoca moderna Succesul Portugaliei si punerea bazei propriului monopol a provocat celelalte puteri maritime ale [...]

4 Comentarii

Aromele istoriei (4)

Evul Mediu Condimentele au fost cele mai valoroase resurse in comertul lumii antice si medievale. [...]

Aromele istoriei (3)

Piperul, regele condimentelor Ce parere ati avea despre un indraznet negustor din secolul XVI, care [...]

Aromele istoriei (2)

Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii [...]

Aromele istoriei (1)

Cateva generalitati Marturisesc ca atractia mea pentru bucatarie este legata intrinsec de condimente. Acestea mi-au [...]

2 Comentarii

Tapas – intre adevar si legenda

Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele [...]

5 Comentarii