blog de Gastronomie
Cum se identifică adevăratul caviar De unde ştim astăzi că ni se oferă caviar rusesc, [...]
7 Comentarii
Termenul caviar denumeşte icrele, curăţate de ţesuturile grase şi membrane, uşor sărate cu sare ne-iodizată. [...]
Morcovul portocaliu Abia in secolul 17 s-a nascut binecunoscutul morcov portocaliu, in Olanda. Leguma bogata [...]
Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are [...]
3 Comentarii
Maniocul, un tubercul cunoscut si sub numele de cassava, este astazi unul dintre alimentele importante [...]
1 Comentariu
Inchipuiti-va o dieta din care lipsesc cartofii, rosiile, ardeii grasi, dovleacul, porumbul, cafeaua, ardeii iuti, [...]
8 Comentarii
Din cele mai vechi timpuri, oamenii din Anatolia păstrau gheaţa depozitând-o în crevasele munţilor, pe [...]
2 Comentarii
Îngheţata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele şi frisca, [...]
Otetul este unul dintre darurile importante facute omenirii de natura. Orice bautura alcoolica, fie ca [...]
Sparanghel – totul (sau…aproape totul) despre aceasta leguma Sparanghel – Ce este? Cum il alegem? [...]
Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as [...]
Primele placinte, numite “sicrie”, erau preparate din carne condimentata, invelita intr-o crusta de aluat, atat [...]
Sake (pronunţat saké) este o băutură japoneză preparată din orez. Această băutură este numită sake [...]
Istoric Termenul beţişoare, din punct de vedere culinar, se referă la o pereche de beţe [...]
9 Comentarii
M-am tot gandit ce post ar fi potrivit in prima zi de Pasti. Postarea unei [...]
6 Comentarii
Epoca moderna Succesul Portugaliei si punerea bazei propriului monopol a provocat celelalte puteri maritime ale [...]
4 Comentarii
Evul Mediu Condimentele au fost cele mai valoroase resurse in comertul lumii antice si medievale. [...]
Piperul, regele condimentelor Ce parere ati avea despre un indraznet negustor din secolul XVI, care [...]
Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii [...]
Cateva generalitati Marturisesc ca atractia mea pentru bucatarie este legata intrinsec de condimente. Acestea mi-au [...]
Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele [...]
5 Comentarii