Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Observatorul Gastronomic

Observatorul gastronmic

Starea gastronomica a natiunii: evenimente, intamplari, carti, oameni etc.

Cum se promoveaza berea la noi

Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]

2 Comentarii

Farfuria suporta orice

Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia. [...]

4 Comentarii

Despre prostitutia culinara

În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat. [...]

De GUXTibus (9)

La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa [...]

Bauturile lui Radu

Dragii mei, stiu ca v-ati dat seama ca se întampla ceva. Blogul meu tinde sa [...]

1 Comentariu

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]

10 Comentarii

De GUXTibus (8)

De-ale fumatului Nu sunt fumator. Nu am fost niciodata si nici nu am fost vreodata [...]

5 Comentarii

De GUXTibus (7)

Despre fudulia semidoctului Din punctul de vedere al cunostintelor dintr-un anumit domeniu, dupa parerea mea, [...]

22 Comentariu

De GUXTibus (6)

Hai sa te publicitez! Poate ca stiti, sau poate ca nu stiti, am deschis acum [...]

5 Comentarii

De GUXTibus (5)

Clientul stie mai bine Bistro GUXT functioneaza de doar trei luni si jumatate. Înca nu [...]

6 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]

12 Comentarii

De GUXTibus (4)

Vara la terasa Ştiu de mult timp ca atunci cand deschizi un restaurant este practic [...]

De GUXTibus (3)

Din partea casei Foarte multi romani si-au petrecut macar o data vacanta de vara în [...]

8 Comentarii

De GUXTibus (2)

Chestii de comunicare Vreau sa va descriu doua discutii care m-au amuzat copios. Sper ca [...]

4 Comentarii

De GUXTibus (1)

Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o [...]

4 Comentarii

Pentru imprecatori

Precizare: dupa cum se poate deduce din titlu, acest articolas nu este adresat tuturor cititorilor [...]

7 Comentarii

10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante

Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu [...]

49 Comentariu

Prima zi de Bistro GUXT

Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o [...]

18 Comentarii

Omul si restaurantul sau

Daca cineva mi-ar fi spus, macar cu un an în urma, ca voi dori sa [...]

24 Comentariu

Un Paste fericit, în 2015!

Ştiu ca am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu ca acest lucru ar putea [...]

2 Comentarii

În drum spre Sicilia

La ora cand dvs. veti citi aceste randuri, eu voi fi deja în avion, cu [...]

6 Comentarii

Leerdammer între Original si Delacrème

Am primit zilele trecute, spre degustare, cateva pachetele cu branza Leerdammer. A început sa fie [...]

2 Comentarii

Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”

Sunt foarte multumit ca am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia sa lucrez cu [...]

8 Comentarii

Bibere humanum est…

În ultimele luni am avut ocazia sa organizez la GUXT degustari de vinuri linistite si [...]

4 Comentarii

Cu un picior în 2015

Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar [...]

26 Comentariu

Care dintre culturile culinare, care ne-au influentat bucataria, este preferata dvs.?

Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie Ţara noastra are o bucatarie interesanta. [...]

3 Comentarii

Exista mancare romaneasca?

Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare [...]

16 Comentarii

Mancare de casa, pentru masa de Craciun

Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna. [...]

8 Comentarii

O noua carte, noi emotii

Am iubit întotdeauna cartile. Am avut, de mic, crescand într-o casa în care peretii erau [...]

18 Comentarii

Romanii si sarmalele

Ce preferinte culinare au romanii Vineri a expirat termenul pana la care cititorii puteau nominalizarea [...]

12 Comentarii

Nikon si cu mine

În februarie 2009, cand am început acest blog, foloseam un aparat foto compact digital Fuji [...]

20 Comentariu

De-ale vinului bun

Prietenii de la WineRo au sarbatorit vineri, 26 septembrie 2014, pentru a sasea oara consecutiv, [...]

Cel mai bun preparat culinar

Cel mai bun preparat culinar – clasament În lume se fac diferite clasamente, folosind voturile [...]

76 Comentariu

Sarmale instant

Sarmale la minut – stii ce vrei? Cred ca fiecare dintre noi a mancat sarmale [...]

11 Comentarii

De-ale globalizarii

Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]

8 Comentarii

O mica degustare de… roșii

Am primit recent de la Tomatina, printre alte vegetale, o selectie de 7 tipuri de [...]

6 Comentarii

Decalogul nesimtitului

Nu am idee cati dintre dumneavoastra știti ce implica un blog. Probabil ca nu v-ati [...]

39 Comentariu

Cursuri de practica și teorie culinara

Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun [...]

2 Comentarii

Cum au trecut ultimele doua saptamani

Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal. [...]

10 Comentarii

A fost “Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova

Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de [...]

GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel

Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special [...]

Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!

Vineri 16 mai 2014, la orele 19:00, GUXT gazduieste un nou eveniment cultural-culinar. De data [...]

Degustare de vinuri: Chile într-un pahar

În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata [...]

A fost „Ziua în care vin capsunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat [...]

A fost degustare de vinuri “Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat [...]