Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Observatorul Gastronomic
Observatorul gastronmic
Starea gastronomica a natiunii: evenimente, intamplari, carti, oameni etc.
Cum se promoveaza berea la noi
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]
2 Comentarii
sept.
Farfuria suporta orice
Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia. [...]
4 Comentarii
Despre prostitutia culinara
În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat. [...]
De GUXTibus (9)
La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa [...]
Bauturile lui Radu
Dragii mei, stiu ca v-ati dat seama ca se întampla ceva. Blogul meu tinde sa [...]
1 Comentariu
Craciun fericit 2015!
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]
10 Comentarii
De GUXTibus (8)
De-ale fumatului Nu sunt fumator. Nu am fost niciodata si nici nu am fost vreodata [...]
5 Comentarii
De GUXTibus (7)
Despre fudulia semidoctului Din punctul de vedere al cunostintelor dintr-un anumit domeniu, dupa parerea mea, [...]
22 Comentariu
De GUXTibus (6)
Hai sa te publicitez! Poate ca stiti, sau poate ca nu stiti, am deschis acum [...]
5 Comentarii
De GUXTibus (5)
Clientul stie mai bine Bistro GUXT functioneaza de doar trei luni si jumatate. Înca nu [...]
6 Comentarii
Vreau sa ma dau mare
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]
12 Comentarii
sept.
De GUXTibus (4)
Vara la terasa Ştiu de mult timp ca atunci cand deschizi un restaurant este practic [...]
De GUXTibus (3)
Din partea casei Foarte multi romani si-au petrecut macar o data vacanta de vara în [...]
8 Comentarii
aug.
De GUXTibus (2)
Chestii de comunicare Vreau sa va descriu doua discutii care m-au amuzat copios. Sper ca [...]
4 Comentarii
De GUXTibus (1)
Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o [...]
4 Comentarii
iul.
Pentru imprecatori
Precizare: dupa cum se poate deduce din titlu, acest articolas nu este adresat tuturor cititorilor [...]
7 Comentarii
10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante
Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu [...]
49 Comentariu
iun.
Prima zi de Bistro GUXT
Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o [...]
18 Comentarii
mai
Omul si restaurantul sau
Daca cineva mi-ar fi spus, macar cu un an în urma, ca voi dori sa [...]
24 Comentariu
apr.
Un Paste fericit, în 2015!
Ştiu ca am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu ca acest lucru ar putea [...]
2 Comentarii
În drum spre Sicilia
La ora cand dvs. veti citi aceste randuri, eu voi fi deja în avion, cu [...]
6 Comentarii
mart.
Leerdammer între Original si Delacrème
Am primit zilele trecute, spre degustare, cateva pachetele cu branza Leerdammer. A început sa fie [...]
2 Comentarii
feb.
Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”
Sunt foarte multumit ca am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia sa lucrez cu [...]
8 Comentarii
ian.
Bibere humanum est…
În ultimele luni am avut ocazia sa organizez la GUXT degustari de vinuri linistite si [...]
4 Comentarii
ian.
Cu un picior în 2015
Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar [...]
26 Comentariu
Care dintre culturile culinare, care ne-au influentat bucataria, este preferata dvs.?
Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie Ţara noastra are o bucatarie interesanta. [...]
3 Comentarii
nov.
Exista mancare romaneasca?
Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare [...]
16 Comentarii
nov.
Mancare de casa, pentru masa de Craciun
Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna. [...]
8 Comentarii
nov.
O noua carte, noi emotii
Am iubit întotdeauna cartile. Am avut, de mic, crescand într-o casa în care peretii erau [...]
18 Comentarii
nov.
Romanii si sarmalele
Ce preferinte culinare au romanii Vineri a expirat termenul pana la care cititorii puteau nominalizarea [...]
12 Comentarii
Nikon si cu mine
În februarie 2009, cand am început acest blog, foloseam un aparat foto compact digital Fuji [...]
20 Comentariu
oct.
De-ale vinului bun
Prietenii de la WineRo au sarbatorit vineri, 26 septembrie 2014, pentru a sasea oara consecutiv, [...]
sept.
Cel mai bun preparat culinar
Cel mai bun preparat culinar – clasament În lume se fac diferite clasamente, folosind voturile [...]
76 Comentariu
Sarmale instant
Sarmale la minut – stii ce vrei? Cred ca fiecare dintre noi a mancat sarmale [...]
11 Comentarii
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
O mica degustare de… roșii
Am primit recent de la Tomatina, printre alte vegetale, o selectie de 7 tipuri de [...]
6 Comentarii
iul.
Decalogul nesimtitului
Nu am idee cati dintre dumneavoastra știti ce implica un blog. Probabil ca nu v-ati [...]
39 Comentariu
Cursuri de practica și teorie culinara
Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun [...]
2 Comentarii
iun.
Cum au trecut ultimele doua saptamani
Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal. [...]
10 Comentarii
A fost “Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova
Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de [...]
mai
GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel
Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special [...]
mai
Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!
Vineri 16 mai 2014, la orele 19:00, GUXT gazduieste un nou eveniment cultural-culinar. De data [...]
mai
Degustare de vinuri: Chile într-un pahar
În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata [...]
mai
A fost „Ziua în care vin capsunile”
Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat [...]
mai
A fost degustare de vinuri “Tenuta Ulisse”
Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat [...]
mai