Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Observatorul Gastronomic

Observatorul gastronmic

Starea gastronomica a natiunii: evenimente, intamplari, carti, oameni etc.

Cum se promoveaza berea la noi

Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa...

2 Comentarii

Farfuria suporta orice

Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia....

4 Comentarii

Despre prostitutia culinara

În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat....

De GUXTibus (9)

La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa...

Bauturile lui Radu

Dragii mei, stiu ca v-ati dat seama ca se întampla ceva. Blogul meu tinde sa...

1 Comentariu

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...

10 Comentarii

De GUXTibus (8)

De-ale fumatului Nu sunt fumator. Nu am fost niciodata si nici nu am fost vreodata...

5 Comentarii

De GUXTibus (7)

Despre fudulia semidoctului Din punctul de vedere al cunostintelor dintr-un anumit domeniu, dupa parerea mea,...

22 Comentariu

De GUXTibus (6)

Hai sa te publicitez! Poate ca stiti, sau poate ca nu stiti, am deschis acum...

5 Comentarii

De GUXTibus (5)

Clientul stie mai bine Bistro GUXT functioneaza de doar trei luni si jumatate. Înca nu...

6 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...

12 Comentarii

De GUXTibus (4)

Vara la terasa Ştiu de mult timp ca atunci cand deschizi un restaurant este practic...

De GUXTibus (3)

Din partea casei Foarte multi romani si-au petrecut macar o data vacanta de vara în...

8 Comentarii

De GUXTibus (2)

Chestii de comunicare Vreau sa va descriu doua discutii care m-au amuzat copios. Sper ca...

4 Comentarii

De GUXTibus (1)

Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o...

4 Comentarii

Pentru imprecatori

Precizare: dupa cum se poate deduce din titlu, acest articolas nu este adresat tuturor cititorilor...

7 Comentarii

10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante

Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu...

49 Comentariu

Prima zi de Bistro GUXT

Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o...

18 Comentarii

Omul si restaurantul sau

Daca cineva mi-ar fi spus, macar cu un an în urma, ca voi dori sa...

24 Comentariu

Un Paste fericit, în 2015!

Ştiu ca am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu ca acest lucru ar putea...

2 Comentarii

În drum spre Sicilia

La ora cand dvs. veti citi aceste randuri, eu voi fi deja în avion, cu...

6 Comentarii

Leerdammer între Original si Delacrème

Am primit zilele trecute, spre degustare, cateva pachetele cu branza Leerdammer. A început sa fie...

2 Comentarii

Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”

Sunt foarte multumit ca am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia sa lucrez cu...

8 Comentarii

Bibere humanum est…

În ultimele luni am avut ocazia sa organizez la GUXT degustari de vinuri linistite si...

4 Comentarii

Cu un picior în 2015

Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar...

26 Comentariu

Care dintre culturile culinare, care ne-au influentat bucataria, este preferata dvs.?

Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie Ţara noastra are o bucatarie interesanta....

3 Comentarii

Exista mancare romaneasca?

Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare...

16 Comentarii

Mancare de casa, pentru masa de Craciun

Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna....

8 Comentarii

O noua carte, noi emotii

Am iubit întotdeauna cartile. Am avut, de mic, crescand într-o casa în care peretii erau...

18 Comentarii

Romanii si sarmalele

Ce preferinte culinare au romanii Vineri a expirat termenul pana la care cititorii puteau nominalizarea...

12 Comentarii

Nikon si cu mine

În februarie 2009, cand am început acest blog, foloseam un aparat foto compact digital Fuji...

20 Comentariu

De-ale vinului bun

Prietenii de la WineRo au sarbatorit vineri, 26 septembrie 2014, pentru a sasea oara consecutiv,...

Cel mai bun preparat culinar

Cel mai bun preparat culinar – clasament În lume se fac diferite clasamente, folosind voturile...

76 Comentariu

Sarmale instant

Sarmale la minut – stii ce vrei? Cred ca fiecare dintre noi a mancat sarmale...

11 Comentarii

De-ale globalizarii

Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele...

8 Comentarii

O mica degustare de… roșii

Am primit recent de la Tomatina, printre alte vegetale, o selectie de 7 tipuri de...

6 Comentarii

Decalogul nesimtitului

Nu am idee cati dintre dumneavoastra știti ce implica un blog. Probabil ca nu v-ati...

39 Comentariu

Cursuri de practica și teorie culinara

Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun...

2 Comentarii

Cum au trecut ultimele doua saptamani

Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal....

10 Comentarii

A fost “Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova

Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de...

GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel

Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special...

Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!

Vineri 16 mai 2014, la orele 19:00, GUXT gazduieste un nou eveniment cultural-culinar. De data...

Degustare de vinuri: Chile într-un pahar

În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata...

A fost „Ziua în care vin capsunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat...

A fost degustare de vinuri “Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat...

Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu...

A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”,...

Food & Wine Pairing

GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu...

Astazi sunt dom’ profesor

Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca...

Rasfatul de week-end

Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...

Curs de practica si teorie culinara: „Masline si ulei de masline”

Am fost întrebat de foarte multe ori, la evenimentele mele, daca nu organizez si cursuri...

Ziua în care vin capsunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe...

Degustare de vinuri Tenuta Ulisse

De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers...

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

GUXT – Club de Explorari Culinare

Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire...

Avanpremiera la un proiect (3)

Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de...

Rasfatul de week-end

Cred ca mancarea gustoasa este un rasfat. Sunt oare singurul care crede acest lucru? Nu,...

Pasti fericit în 2014!

De Pasti – Mancare de casa livrata acasa În ultimele 2-3 saptamani am cam ramas...

Avanpremiera la un proiect (2)

Va povesteam în urma cu cateva zile ca muncesc mult la lansarea unui proiect nou....

13 Comentarii

Despre un anume fel de prostie

Am avut cu totii momente, în viata, cand ne-am pocnit cu palma în frunte si...

18 Comentarii

Mancare de casa pentru Pasti!

Anul trecut, de Craciun, am initiat proiectul “Gatit în casa, adus acasa”, livrand preparate traditionale...

3 Comentarii

Avanpremiera la un proiect

În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care ma pregatesc, constient sau nu,...

22 Comentariu

Ipohondrii culinare

Fiecare cultura culinara are propria sa istorie, propria sa evolutie si propriul impact asupra sanatatii...

63 Comentariu