Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Observatorul Gastronomic
Observatorul gastronmic
Starea gastronomica a natiunii: evenimente, intamplari, carti, oameni etc.
Cum se promoveaza berea la noi
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa...
2 Comentarii
Farfuria suporta orice
Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia....
4 Comentarii
Despre prostitutia culinara
În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat....
De GUXTibus (9)
La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa...
Bauturile lui Radu
Dragii mei, stiu ca v-ati dat seama ca se întampla ceva. Blogul meu tinde sa...
1 Comentariu
Craciun fericit 2015!
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...
10 Comentarii
De GUXTibus (8)
De-ale fumatului Nu sunt fumator. Nu am fost niciodata si nici nu am fost vreodata...
5 Comentarii
De GUXTibus (7)
Despre fudulia semidoctului Din punctul de vedere al cunostintelor dintr-un anumit domeniu, dupa parerea mea,...
22 Comentariu
De GUXTibus (6)
Hai sa te publicitez! Poate ca stiti, sau poate ca nu stiti, am deschis acum...
5 Comentarii
De GUXTibus (5)
Clientul stie mai bine Bistro GUXT functioneaza de doar trei luni si jumatate. Înca nu...
6 Comentarii
Vreau sa ma dau mare
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...
12 Comentarii
De GUXTibus (4)
Vara la terasa Ştiu de mult timp ca atunci cand deschizi un restaurant este practic...
De GUXTibus (3)
Din partea casei Foarte multi romani si-au petrecut macar o data vacanta de vara în...
8 Comentarii
De GUXTibus (2)
Chestii de comunicare Vreau sa va descriu doua discutii care m-au amuzat copios. Sper ca...
4 Comentarii
De GUXTibus (1)
Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o...
4 Comentarii
Pentru imprecatori
Precizare: dupa cum se poate deduce din titlu, acest articolas nu este adresat tuturor cititorilor...
7 Comentarii
10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante
Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu...
49 Comentariu
Prima zi de Bistro GUXT
Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o...
18 Comentarii
Omul si restaurantul sau
Daca cineva mi-ar fi spus, macar cu un an în urma, ca voi dori sa...
24 Comentariu
Un Paste fericit, în 2015!
Ştiu ca am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu ca acest lucru ar putea...
2 Comentarii
În drum spre Sicilia
La ora cand dvs. veti citi aceste randuri, eu voi fi deja în avion, cu...
6 Comentarii
Leerdammer între Original si Delacrème
Am primit zilele trecute, spre degustare, cateva pachetele cu branza Leerdammer. A început sa fie...
2 Comentarii
Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”
Sunt foarte multumit ca am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia sa lucrez cu...
8 Comentarii
Bibere humanum est…
În ultimele luni am avut ocazia sa organizez la GUXT degustari de vinuri linistite si...
4 Comentarii
Cu un picior în 2015
Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar...
26 Comentariu
Care dintre culturile culinare, care ne-au influentat bucataria, este preferata dvs.?
Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie Ţara noastra are o bucatarie interesanta....
3 Comentarii
Exista mancare romaneasca?
Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare...
16 Comentarii
Mancare de casa, pentru masa de Craciun
Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna....
8 Comentarii
O noua carte, noi emotii
Am iubit întotdeauna cartile. Am avut, de mic, crescand într-o casa în care peretii erau...
18 Comentarii
Romanii si sarmalele
Ce preferinte culinare au romanii Vineri a expirat termenul pana la care cititorii puteau nominalizarea...
12 Comentarii
Nikon si cu mine
În februarie 2009, cand am început acest blog, foloseam un aparat foto compact digital Fuji...
20 Comentariu
De-ale vinului bun
Prietenii de la WineRo au sarbatorit vineri, 26 septembrie 2014, pentru a sasea oara consecutiv,...
Cel mai bun preparat culinar
Cel mai bun preparat culinar – clasament În lume se fac diferite clasamente, folosind voturile...
76 Comentariu
Sarmale instant
Sarmale la minut – stii ce vrei? Cred ca fiecare dintre noi a mancat sarmale...
11 Comentarii
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele...
8 Comentarii
O mica degustare de… roșii
Am primit recent de la Tomatina, printre alte vegetale, o selectie de 7 tipuri de...
6 Comentarii
Decalogul nesimtitului
Nu am idee cati dintre dumneavoastra știti ce implica un blog. Probabil ca nu v-ati...
39 Comentariu
Cursuri de practica și teorie culinara
Foarte multa lume ma întreaba unde ar putea urma cursuri de gatit. Cei care pun...
2 Comentarii
Cum au trecut ultimele doua saptamani
Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal....
10 Comentarii
A fost “Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova
Ieri, în cadrul seriei “Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de...
GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel
Sparanghelul, numit si “leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special...
Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!
Vineri 16 mai 2014, la orele 19:00, GUXT gazduieste un nou eveniment cultural-culinar. De data...
Degustare de vinuri: Chile într-un pahar
În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata...
A fost „Ziua în care vin capsunile”
Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat...
A fost degustare de vinuri “Tenuta Ulisse”
Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat...
Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”
Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu...
A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”,...
Food & Wine Pairing
GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu...
Astazi sunt dom’ profesor
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca...
Rasfatul de week-end
Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...
Curs de practica si teorie culinara: „Masline si ulei de masline”
Am fost întrebat de foarte multe ori, la evenimentele mele, daca nu organizez si cursuri...
Ziua în care vin capsunile
Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe...
Degustare de vinuri Tenuta Ulisse
De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers...
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
GUXT – Club de Explorari Culinare
Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire...
Avanpremiera la un proiect (3)
Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de...
Rasfatul de week-end
Cred ca mancarea gustoasa este un rasfat. Sunt oare singurul care crede acest lucru? Nu,...
Pasti fericit în 2014!
De Pasti – Mancare de casa livrata acasa În ultimele 2-3 saptamani am cam ramas...
Avanpremiera la un proiect (2)
Va povesteam în urma cu cateva zile ca muncesc mult la lansarea unui proiect nou....
13 Comentarii
Despre un anume fel de prostie
Am avut cu totii momente, în viata, cand ne-am pocnit cu palma în frunte si...
18 Comentarii
Mancare de casa pentru Pasti!
Anul trecut, de Craciun, am initiat proiectul “Gatit în casa, adus acasa”, livrand preparate traditionale...
3 Comentarii
Avanpremiera la un proiect
În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care ma pregatesc, constient sau nu,...
22 Comentariu
Ipohondrii culinare
Fiecare cultura culinara are propria sa istorie, propria sa evolutie si propriul impact asupra sanatatii...
63 Comentariu