Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

O privire în trecut

După cum probabil aţi remarcat, de ceva vreme se lucrează la acest blog. Am folosit iniţial o temă gratuită, veche de vreo 4-5 ani, şi, pur şi simplu, programarea iniţială nu mai putea ţine pasul cu nesfârşitele up-grade-uri ale wordpress-ului, ale plug-in-urilor şi cu nevoile mele şi ale cititorilor.
(mai mult…)

Citeste tot

Ai comentarii, ai premii! (1)

Discutam deunăzi cu câţiva prieteni dintre bloggerii culinari. Tema discuţiei era interactivitatea cu publicul pe blogurile noastre si aproape toti ne exprimam uimirea şi, oarecum, îngrijorarea, că cititorii, deşi ne vizitează în mare, nu se implică în conversaţii. Practic, nu interacţionează.
(mai mult…)

Citeste tot

Degustare de vin la Antique Bistro & Wines

Vinul este un domeniu asupra căruia abia încep să deschid ochii. Este o componentă importantă a gastronomiei şi cred că orice pasionat al gătitului trebuie să aibă măcar noţiuni elementare despre vin. Eu încerc să le capăt prin lecturi şi, mai ales, prin degustări şi discuţii cu cei care ştiu despre acest subiect mai multe decât mine. Şi sunt destui, slavă Domnului!

(mai mult…)

Citeste tot

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00
la „Antique Bistro & Wines”, str. Mihai Eminescu nr. 33, Bucuresti

Voi prezenta si voi gati la “Antique Bistro & Wines” un meniu picant si un pic iute, sexy si un pic pervers, care va va aprinde imaginatia si va va alinta papilele gustative. Evenimentul va avea loc in frumoasa gradina a Bistroului Antique, un loc intim si relaxant, foarte potrivit pentru a incheia intr-un mod placut o zi din timpul saptamanii.

(mai mult…)

Citeste tot

Dulce-de-iute se pregăteşte de noul sezon

Ieri seară (25 aprilie 2012), la restaurantul “The Harbour” a avut loc ultima degustare de condimente a sezonului 2011. Aceste degustări se vor relua, probabil, în luna octombrie, atunci când ardeii iuţi sunt în plin sezon, copţi şi roşii la culoare.

Vreau să mulţumesc celor câteva sute de persoane care au participat la degustările organizate de mine, pentru disponibilitate, interes şi timpul pe care mi l-au alocat şi profit de acest scurt anunţ pentru a le da vestea că, începând cu luna iulie, voi organiza primele degustări de dulceţuri naturale: nuci verzi, cireşe amare, vişine şi trandafiri.

Vă aştept cu drag. Până atunci, vă doresc o vară frumoasă şi plină de bucurii!

Produsele “dulce-de-iute”, în variantele verde şi roşie, şi “arde-iute” sunt la îndemâna doritorilor, în limita stocului, prin comandă online.

Citeste tot

Grill Champions Tour III

Mâine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucureşti Grill Champions Tour, ajuns la cea de-a treia ediţie. Organizat de Grillsociety.ro, acest eveniment are ca punct culminant o demonstraţie culinară susţinută de doi campioi mondiali de barbecue.

Camillo Tomanek, zis don Caruso, şi Marco Greulich, cunoscut ca don Marco, sunt doi adevăraţi maeştri ai grătarelor, fie ele cu cărbuni, cu gaz sau electrice.
(mai mult…)

Citeste tot

Blog in lucru

Astazi blogul meu sufera unele lucrari de modernizare si mentenanta. Incercam sa facem toate acestea din mers, fara a-i opri activitatea.

Va rog frumos sa-mi aduceti la cunostinta erorile intalnite in functionarea sa, comentand la acest post. Va voi fi recunoscator pentru aceasta mana de ajutor.

Citeste tot

Un Pasti fericit pentru toti cititorii mei!

Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va aduc in atentie un scurt articol scris in urma cu exact trei ani si care, la vremea lui, a trecut un pic mai neobservat, caci pe atunci aveam mult mai putini cititori.

Vreau sa multumesc tuturor celor care imi viziteaza blogul, care imi acorda timpul lor pretios, care imi iarta micile si marile greseli, care ma onoreaza cu comentariile lor si care formeaza un public pe care il respect si il pretuiesc. Va urez tuturor sarbatori fericite si bucate alese!

Citeste tot

Fun & Grill – aprilie 2012

Petreceţi o mini-vacanţă culinară, alături de mine şi de alţi pasionaţi ai gătitului, la Casa “Mara”, din Slănic, judeţul Prahova! Sunteţi poftiţi nu doar la mâncat şi băut, ci şi la povestiri şi schimburi de impresii despre călătorii pe meleaguri exotice sau europene, despre arome şi gusturi rare. De asemenea, sunteţi invitaţi să gătim împreună câteva reţete deosebite.

Vom discuta reţete de marinade gustoase, sosuri aromate şi condimente. Veţi avea, de asemenea, şansa de a lucra cu unul dintre grătarele cele mai performante şi mai versatile care se găsesc pe piaţa noastră, Ascona 570 MX de la OutdoorChef.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 17 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39