Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Fun & Grill – martie 2012

Iata ca a luat sfarsit si cel de-al treilea eveniment culinar desfasurat la casa „Mara”din Slanic-Prahova. Noul format al evenimentului, care pune accent pe preparate si povesti legate de bucatariile asiatice si mediteraneene a avut mare succes si cred ca trebuie continuat, cel putin in acest an, bineinteles schimband din mers unele dintre retete.

(mai mult…)

Citeste tot

Degustare de condimente, aprilie 2012

Vă invit miercuri 25 aprilie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piaţa Amzei nr. 10-12, sector 1, Bucureşti, la deja traditionala degustare de condimente. Cei care au mai fost la degustările organizate de mine ştiu că “The Harbour” este un loc simpatic şi primitor, cu personalitate şi şarm. Am reţinut, ca de obicei, sala de la demi-sol, total separată, unde nu vom fi deranjaţi de nimeni.

(mai mult…)

Citeste tot

Zi de filmare

Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo. Continuam seria „Bucate si vinuri alese”, care isi propune sa prezinte publicului conceptul de asociere a mancarii cu vinul, punctand si principiile dupa care se face aceasta asociere.

Ca de obicei vom incerca sa filmam cinci retete care vor fi difuzate incepand cu luna aprilie. In meniu:
Pui Marengo
Ton la gratar cu salata mediteraneana
Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara
Porc cu sos de brandy si trufe
Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Tineti-mi pumnii ca totul sa decurga normal si va astept la vizionare, in saptamanile ce urmeaza, in fiecare zi de miercuri.

Citeste tot

Degustare de condimente, martie 2012 – urmare

Ieri seară, 21 martie 2012, a avut loc cea de-a cincea degustare de condimente organizată împreună cu restaurantul „The Harbour”. Profit de acest articol ca să mulţumesc echipei de acolo. De fiecare dată s-a comportat impresionant: adaptabilă, rapidă, făcând faţă cu brio oricăror situaţii neprevăzute. Ei i se datorează într-o bună măsură faptul că degustările mele au succes şi că participanţii se simt foarte bine.
(mai mult…)

Citeste tot

Fun & Grill

Petreceţi un sfârşit de săptămână culinar, alături de mine şi de alţi pasionaţi ai gătitului, la Casa “Mara”, din Slănic, judeţul Prahova. Sunteţi poftiţi nu doar la mâncat şi băut, ci şi la povestit despre călătorii pe meleaguri exotice, arome şi gusturi rare, şi la gătit lucruri deosebite.

(mai mult…)

Citeste tot

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze, o denumire oarecum improprie din punctul meu de vedere, dar acest lucru nu scade cu nimic din virtuozitatea bucatarului si din originalitatea preparatului.
Vizionare placuta!

Citeste tot

Degustare de condimente, martie 2012

Vă invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piaţa Amzei nr. 10-22, sector 1, Bucureşti, la o degustare de condimente. Cei care au mai fost la degustările organizate de mine ştiu că “The Harbour” este un loc simpatic şi primitor, cu personalitate şi şarm. Am reţinut, ca de obicei, sala de la demi-sol, total separată, unde nu vom fi deranjaţi de nimeni.

(mai mult…)

Citeste tot

Atelier „Bucate şi vinuri alese”

Am bucuria să vă anunţ începerea unei serii de evenimente constituite în atelierul gastronomic „Bucate şi vinuri alese”, organizat în colaborare cu binecunoscutul producător de vinuri WineRo. Aceste evenimente îşi doresc să familiarizeze publicul pasionat de gastronomie cu modul în care se fac asocierile între mâncare şi vin. De altfel, fiecare întâlnire cu publicul va prilejui degustarea unui preparat culinar alături de cel puţin două vinuri, ca această asociere să poată fi verificată şi argumentată prin comparaţie.

(mai mult…)

Citeste tot

Degustare de condimente, februarie 2012 (urmare)

Miercuri seară, 29 februarie 2012, am organizat la restaurantul „The Harbour” o degustare de condimente, dacă nu mă înşel a şasea de când am început proiectul „dulce-de-iute”. Au fost degustate condimentele „dulce-de-iute verde”, „dulce-de-iute roşu” şi „arde-iute” în combinaţie cu legume, brânzeturi şi carne. Au fost prezente 37 de persoane, unele dintre ele la a doua participare (semn bun când clienţii revin!) şi pot să afirm că am avut, din nou, succes.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 18 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39