Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Vreau să mă dau mare

Într-un domeniu atât de competitiv ca cel al ospitalităţii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizările profesionale sunt rare şi preţioase. Ieri, site-ul tripadvisor.com a situat restaurantul meu, Bistro GUXT, pe primul loc dintre cele aproape 1200 de restaurante bucureştene înregistrate pe acest site. Orice clipă de glorie este scurtă, aşa că vreau să mă laud un pic, atâta timp cât această clipă încă durează.
Bistro GUXT on tripadvisor.com
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (4)

Vara la terasa

Ştiu de mult timp că atunci când deschizi un restaurant este practic imposibil să găseşti locul perfect, care să fie excelent situat, să aibă parcare, terasă, o bucătărie amenajată perfect pentru fluxuri, să fie renovat într-un anumit fel, adicătelea nu ca o locuinţă sau ca un birou, ci cu o anumită personalitate, un loc care să fie uşor accesibil etc. etc. etc.
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (3)

Din partea casei

Foarte mulţi români şi-au petrecut măcar o dată vacanţa de vară în Grecia. Printre aceştia mă număr şi eu. Cunosc mulţi români care iubesc mâncarea locală, ştiu şi câţiva care mănâncă pe malul mării doar ceafă de porc cu cartofi prăjiţi, ca acasă, la cârciuma de cartier, ba chiar cunosc români care au plecat cu maşina în Grecia, având în portbagaj o oală mare cu sarmale şi câteva bidoane cu vin de la ţară, din cel „adevărat şi curat”.
Bistro GUXT - Paine cu curcuma si cernusca
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (2)

Chestii de comunicare

Vreau să vă descriu două discuţii care m-au amuzat copios. Sper că la această oră mai toţi cititorii mei ştiu că mi-am deschis un mic restaurant, adică un bistro. Sau poate că nu ştiu; vor afla acum. Localul meu se numeşte Bistro GUXT şi este situat pe str. Dimitrie Racoviţă, la nr. 37, în Bucureşti. Funcţionează doar seara, între orele 17:00 – 22:00, de luni până sâmbătă. L-am deschis de o lună şi jumătate.
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (1)

Despre bere
Cred că aţi observat după postările din ultimele luni că am făcut o pasiune pentru bere. Până de curând habar nu aveam ce este berea, dar a fost de ajuns să deschid o carte şi să-mi schimb viaţa. Cărţile sunt, în felul lor periculoase; îţi pot deschide orizonturi noi şi misterioase, în care fiecare călătorie poate fi o aventură palpitantă.
Bistro GUXT - Bere
(mai mult…)

Citeste tot

Pentru imprecatori

Precizare: după cum se poate deduce din titlu, acest articolaş nu este adresat tuturor cititorilor mei, ci doar acelor câtorva persoane cu care, în mod accidental şi nefericit, am avut un contact virtual extrem de neplăcut în ultimele câteva zile.

Articolul despre lucrurile care mă enervează în unele restaurante doar pe mine personal, a stârnit în mod surprinzător o mulţime valuri. Unele dintre ele au fost valuri de injurii, blesteme şi jigniri.
Mi se pare firesc să nu avem toţi aceeaşi opinie şi să nu ne enerveze aceleaşi chestii în restaurante. Mi se pare firesc ca experienţele mele să nu fie comune tuturor cititorilor, dar mi se pare aiurea să primesc răspunsuri date pe un ton injurios. Acest lucru s-a întâmplat pe blog, unde însă am eliminat comentariile care foloseau limbaj jignitor, dar mai ales pe FB, spaţiu virtual în care anonimitatea oferă unei categorii de persoane un larg câmp de manifestare.
(mai mult…)

Citeste tot

10 chestii care mă calcă pe nervi în restaurante

Cu toţii am călcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu toţii porţia noastră de dezamăgiri şi de revelaţii, de confirmări şi surprize. Cred că am pus piciorul în vreo 4-500 de restaurante (folosesc aici termenul „restaurant” cu sens generic), risipite prin vreo 20 de ţări, de la mici crâşme, taverne şi trattorii la restaurante cu pretenţii.
Sursa foto: www.dreamstime.com
(mai mult…)

Citeste tot

Prima zi de Bistro GUXT

Pe o stradă liniștită din București, denumită după un ziarist care s-a bucurat de o oarecare notorietate la sfârșitul secolului al XIX-lea, Dimitrie Racoviță, la numărul 37, într-o casă veche – un loc intim, retras și prietenos – astăzi, 25 mai 2015, la orele 17:00, își începe existența Bistro GUXT.
Bistro GUXT
(mai mult…)

Citeste tot

Omul şi restaurantul său

Dacă cineva mi-ar fi spus, măcar cu un an în urmă, că voi dori să am un restaurant, i-aş fi zis că bate câmpii. Nu aveam deloc de gând să-mi otrăvesc zilele luptându-mă cu legislaţia, pe alocuri stupidă în opinia mea, referitoare la unităţile de alimentaţie publică şi cu multele controale discreţionare ale autorităţilor, adesea doar pretexte pentru şpăguială.
bistro GUXT
Părerea mea de atunci, şi nu s-a schimbat deloc între timp, este că cetăţeanul român se află într-o continuă luptă cu statul român, pe care, culmea!, îl finanţează din banii proprii.
(mai mult…)

Citeste tot

Un Paşte fericit, în 2015!

Ştiu că am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu că acest lucru ar putea constitui o scuză, dar am avut o perioadă foarte aglomerată, cu multe evenimente la GUXT, încheiată abia ieri seară. Nu pot spune că ceea ce ar urma săptămâna viitoare, începând de marţi, s-ar putea numi perioadă liniştită; ba chiar dimpotrivă, aş zice, aşa că va trebui să trag serios de mine ca să ţin pasul.

Până atunci, însă, am trei zile în care nu vreau altceva decât să stau cu familia şi să mă odihnesc cât pot de mult. Sper ca şi dvs. să petreceţi aceste zile aşa cum vă place, alături de cei dragi.
Vă urez sărbători de Paşti fericite şi multă sănătate!

Citeste tot
Page 2 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39