Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Bilant 2011

2011 a murit, trăiască 2012! Am încheiat un an extrem de interesant, plin de evenimente. A fost anul în care am hotărât să-mi urmez pasiunea pentru gastronomie, să renunţ la o activitate care nu-mi mai aducea satisfacţie sufletească şi să devin liber profesionist în domeniul gastro-culinar. Nu a fost o decizie uşoară; atunci când ai 55 de ani măsori de şapte ori până să tai o dată, dar am riscat, căci altfel aş fi regretat, probabil, tot restul vieţii că nu am încercat.
(mai mult…)

Citeste tot

Craciun fericit de 1.000 de ori!

Astazi postez articolul cu numarul 1.000 de pe blog. 1.000 de articole in 1.050 de zile de existenta a blogului. Dintre acestea 529 sunt retete, iar restul materiale despre ingrediente, calatorii si evenimente culinare, metode de gatit, antropologie culinara etc.
Ce alta postare ar fi fost mai potrivita pentru acest numar rotund, decat o urare sincera, din inima, pentru cititorii celor 1.000 de articole?

Mulţumesc tuturor celor care îmi vizitează blogul pentru atenţia şi timpul acordat. Vreau să vă urez sărbători fericite, sănătate pentru voi şi familiile voastre, îndeplinirea tuturor dorinţelor şi bucate minunate la masa de Crăciun!

Citeste tot

Castiga o plita Hotpoint Ariston, design Luce cu Direct Flame

www.PentruAcasa.com impreuna cu partenerul Electrocasnice SRL va propun sa participati la un concurs culinar cu tematica de sarbatoare!
Tot ce trebuie sa faceti este sa ne aratati indemanarea si maiestria personala in ceea ce priveste bucataritul si rezultatele aferente.
Premiul pus in joc este o plita de ultima generatie, model nou-nout: Plita incorporabila Hotpoint Ariston Luce PK 644 D GH X, 60 cm latime, Direct Flame, gratare fonta.
Plita incorporabila Hotpoint Ariston Luce PK 644 D GH X, 60 cm latime, Direct Flame, gratare fonta
(mai mult…)

Citeste tot

Mos Craciun vine cu daruri de la Pyramis

Daruri de la Pyramis

Ca si anul trecut, va propun un concurs la care participarea este foarte simpla si care se desfasoara pe mai multe bloguri concomitent. Fiecare dintre aceste bloguri ofera cate un set identic de premii, ceea ce inseamna ca puteti participa la concurs pe fiecare blog, sporindu-va sansele de castig.

Bloguri pe care puteti concura:

Blogurile listate mai jos, la care se adauga al meu, sunt cele pe care se desfasoara acest concurs. Puteti participa, o singura data, pe fiecare dintre ele:

Bucatar Maniac
Edith’s Kitchen
Ceva Bun
Laura Laurentiu

Despre sponsor:

www.vasedegatit.ro, este un proiect semnat Pyramis, o companie cu traditie care si-a propus si a reusit sa ofere cele mai bune solutii de utilare a bucatariei. De aceea, daca doriti sa faceti cuiva un cadou frumos de Craciun si nu numai, vasele Pyramis sunt adevarate bijuterii carora le sta bine in orice bucatarie si alaturi de care gatitul devine o pasiune.

Premii
Premiul I:
Vase de gatit, Pyramis
Tigaie Evergreen Ø24cm cu capac din sticla si Platou din inox Pyramis, 40x28cm
(Total Pr I – 237.98 lei)

Premiul II:
Vase de gatit, Pyramis
Oala inalta Studio Ø24cm 7,5 lt si Tigaie teflon Olympia Ø20cm
(Total Pr II – 192.98 lei)

Premiul III:
Vase de gatit, Pyramis
Tigaie Ceratech Ø28cm si Platou din inox Pyramis, 31x21cm si Ibric Advanced nr.3
(Total Pr III – 167.97 lei)

Conditii de participare:
Vizitati site-ul www.vasedegatit.ro, alegeti un produs care va place, copiati link-ul si lasati-l aici intr-un comentariu. Spuneti sa ati vrea sa gatiti in el. Apoi, dati Like paginii de facebook Vase de gatit- Pyramis.
De asemenea, va rugam sa lasati in comentariu si adresa dvs. de e-mail pentru a va putea contacta daca castigati. Toate conditiile sunt
obligatorii.
Exemplu:
ION POPESCU: Am ales urmatorul produs: https://www.casasibucataria.ro/. Mi-ar placea sa gatesc in el fripturi. Am dat Like cu numele ION POPESCU.
e-mail: ionpopescu@email.com
Vase de gatit, Pyramis
Perioada de desfasurare
Concursul se desfasoara intre 5-22 decembrie 2011. Va puteti inscrie pana in data de 21 decembrie 2011, ora 23:59. Castigatorii vor fi anuntati in data de 22 decembrie 2011.

Alegerea castigatorilor:
Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti cu random.org si vor fi contactati prin e-mail pentru datele de contact pentru inmanarea premiului.
Premiile vor fi expediate numai in Romania, de catre sponsorul concursului (www.vasedegatit.ro, Pyramis), in termen de 7 zile de la stabilirea datelor de contact. Daca cei contactati nu vor raspunde la e-mail in termen de 72 de ore, vom considera ca e-mailul nu este valid si vom alege alti castigatori, tot prin tragere la sorti.

Eu nu voi raspunde la comentariile intrate in concurs, dar daca aveti nelamuriri, probleme cu postatul comentariilor, etc, va rog sa ma contactati la adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro. De asemenea va rog frumos sa nu lasati aici, comentarii care nu sunt la subiect.
Comentariile sunt moderate, asa ca este posibil sa nu apara imediat ce le-ati postat.

Citeste tot

Grill Champions Tours – noiembrie 2011

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, am fost invitat la o demonstraţie efectuată în cadrul seriei de evenimente Grill Champions Tours, organizat de Grill Society. Demonstraţia a avut loc la Institute – The Cafe, din strada Stirbei Vodă nr. 104-106.
Protagonişti: Camillo Tomanek, supranumit „Don Caruso” şi Marco Greulich, sau „Don Marco”. Nu ştiu de ce poreclele celor doi au această nuanţă latină, adusă de titulatura „don”, dar ştiu că sunt doi adevăraţi „domni” ai grătarelor; ba chiar doi adevăraţi artişti. Extrem de buni profesionişti – eficienţi, bine antrenaţi, rapizi, rezistenţi –, cei doi specialişti în grătare au lucrat impecabil o zi întreagă.
(mai mult…)

Citeste tot

Crăciun în noiembrie

Există restaurante care dispar de pe piaţă, în timp ce altele rezistă. Probabil că dincolo de amplasament, calitatea serviciilor şi organizare, rezistă cele care ştiu să se adapteze continuu pieţei şi să se „reinventeze”, aşa cum este la modă să se spună astăzi.
(mai mult…)

Citeste tot

Repetitie pentru Crăciun

Vă povesteam cu ceva timp în urmă despre o idee mai deosebită a conducerii restaurantului „The Harbour”, din Piaţa Amzei, Bucureşti.

Iată că, se pare, cei care au idei vor avea şi în continuare, căci „The Harbour” propune încă o trăznaie: vineri, 25 noiembrie 2011, pe seară, are loc o repetiţie de Crăciun. Cum data trecută, cea cu Ziua Recoltei sărbătorită într-un restaurant marinăresc, m-am simţit bine, am de gând să particip şi la această repetiţie. Nu doar fiindcă sunt curios, ci fiindă încep să am încredere în cei care organizează astfel de evenimente inedite. Poate ne întâlnim acolo.

Link-uri utile pentru „The Harbour”:
FaceBook
Site

Citeste tot

Bucate şi vinuri alese

Am plăcerea să vă anunţ începerea unei colaborări gastronomice cu compania WineRo, producător al gamei de vinuri Alira, produsă la Aliman, în judeţul Constanţa, şi distribuitor al gamei Enira, produsă în Valea Bessa din Bulgaria. Această colaborare are ca finalitate un serial video cu mai multe zeci de episoade, care va fi difuzat pe acest blog.
Bucate si vinuri alese - colaborare cu WineRo
Serialul se numeşte „Bucate şi vinuri alese” şi are ca scop principal promovarea ideii de asociere a mâncării cu vinul, şi ca scopuri secundare promovarea vinurilor produse şi distribuite de WineRo, ca şi dezvăluirea unor mici secrete legate de munca unui somelier, adică de cea a combinării preparatelor culinare cu vinul potrivit, şi invers.

Filmările au loc, ca de obicei, în bucătăria mea studiou; de data aceasta însă nu voi mai fi singur, căci am şi invitaţi din lumea vinului, atât somelieri profesionişti, cât şi amatori pasionaţi, ca jurnalişti şi bloggeri.
Primul episod al serialului va fi difuzat mâine şi sper că veţi, fi din nou, alături de mine.

Citeste tot
Page 20 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39