Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Nu totul se fabrica in China

Iata ceva ce mi-ar placea sa vad si pe strazile noastre. In plus, mi-as dori si ustensila care este subiectul acestui filmulet, dar cel mai tare mi-as dori una de aceeasi calitate, care sa fie fabricata in Romania. Nu are rost sa va mai rapesc eu din timp, filmuletul vorbeste pentru el insusi. Vizionare placuta!

Altminteri, acest vanzator a fost si a ramas celebru. Pana si Wikipedia vorbeste despre el.

Citeste tot

În bucătăria de la Wu Xing – partea 2

Vă poftesc din nou să îl vedeţi în acţiune pe Tushin gătind, cu dexteritatea şi viteza sa obişnuite, alte două preparate vedetă ale meniului oferit de Wu Xing.

Cum ceea ce am avut de spus a fost deja spus in prima parte a acestui articol, nu mai îmi rămâne altceva de făcut decât să vă urez o vizionare plăcută.
Nu uitaţi, dacă vă inspiră ceea ce vedeţi, accesaţi www.wuxing.ro şi puteţi comanda orice doriţi. Merită banii!

Citeste tot

În bucătăria de la Wu Xing – partea 1

Aşa cum vă povesteam într-un articol de acum câteva săptămâni, am fost solicitat de Wu Xing (ştiţi dvs. cine, cei care de peste 12 ani livrează la domiciliu, pe bază de comandă telefonică sau online, mâncare chinezească – au fost primii pe piaţă şi se menţin astfel, tot primii, şi la calitate) să particip la filmarea câtorva reţete gătite de Tushin. Acesta, bucătar trainer la Wu Xing, este o persoană extrem de interesantă. Găteşte excelent mâncare chinezească, mongolă şi coreeană, se mişcă foarte iute, bine şi eficient, lucru ce trădează un antrenament îndelungat, şi este o persoană modestă şi liniştită. Vorbeşte foarte bine româneşte, deşi pe timpul filmărilor a avut mult trac şi a vorbit rar şi cu timiditate.
In bucatarie la Wu Xing
(mai mult…)

Citeste tot

Condimente online din Estonia

Dupa cum stim cu totii, este greu sa te aprovizionezi cu condimente sau alte ingrediente necesare atunci cand gatesti preparate mai exotice, mai ales in cazul celor care nu sunt bucuresteni. Numai eu stiu de cate ori trebuie sa indic in retete locul de unde am cumparat, sau unde s-ar putea gasi, un ingredient sau altul.
(mai mult…)

Citeste tot

Pauză la Kanal D

Emisiunea de pe Kanal D, „Cafeaua de dimineaţă”, ia o pauză pe 31 iulie. Este posibil ca pauza să fie una definitivă, căci postul TV nu este mulţumit de peformanţa emisiunii. În ce priveşte rubrica mea culinară, şi ea va lua o pauză, binevenită pe canicula asta, când nu-ţi vine nici să mănânci, darămite să găteşti în dogoarea aragazului.
(mai mult…)

Citeste tot

Incredibila Asie

De patru ori pe zi, la aceleaşi ore, un tren de călători străbate piaţa Maeklong, din nordul Bangkok-ului. Cu doar un minut înainte de trecere, trenul lansează un avertisment şi apoi îşi vede liniştit de cursă. Aparent aceasta are loc fără incidente, căci totul pare calculat la marele fix; stivele de produse, de pildă, sunt înalte exact atât cât să încapă sub tren; până şi etichetele produselor sunt astfel fixate încât să nu fie luate de suflu.
Odată trenul trecut, totul revine la „normal”.

Nici nu vreau să mă întreb ce gust au produsele acelea, asezonate cu praful ridicat de roţi, sau dacă trenul respectiv are toalete… Asia este, cu adevărat, incredibilă!

Citeste tot

Best Western Costel

Ieri am fost invitat la deschiderea oficială a hotelului Best Western Plus Mari Vila. Nu stiu mare lucru despre hoteluri, dar vă pot spune că Best Western este cel mai mare lanţ hotelier din lume (ca număr de unităţi, vreo 4-5000 de hoteluri în întreaga lume). În general, în SUA şi Canada hotelurile Best Western sunt la un nivel, să zicem, modic, dar în unele părţi ale restului lumii, frizează luxul, aşa cum este cazul cu Mari Vila, care are 4 stele bine meritate.
(mai mult…)

Citeste tot

Un alt curs absolvit, un nou pas înainte

Am urmat şi am absolvit (examenul final a fost ieri) un curs de formatori. Am primit o diplomă, recunoscută nu doar de Ministerul Educaţiei şi de cel al Muncii, ci şi de întreaga comunitate europeană. Această diplomă îmi dă dreptul de a preda cursuri adulţilor cu orice fel de studii (medii şi superioare) în domeniile în care am diplomă. Acestea ar fi chimie, management şi bucătărie. Bineînţeles, vă daţi seama că acest din urmă domeniu este cel care mă interesează de fapt şi către el îmi voi îndrepta pasiunea şi eforturile.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 23 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39