Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Locul unde nu merită să calci

Din nou despre Gino’s

Acum vreo 3-4 ani, restaurantul Gino’s din Cotroceni, situat aproximativ vizavi de Grădina Botanică era unul dintre cele mai simpatice pe care le ştiam. Mâncare bună, gătită bine, ingrediente OK, atmosfera mediteraneană, plăcută şi relaxată, un loc fără fiţe de unde plecai satisfăcut. Se mânca bine la preţuri decente. Am fost trist când s-a mutat. Câteva luni i-am pierdut urma până când am aflat că se mutase pe lângă Biroul paşapoarte (sau cum s-o mai numi acum). L-am vizitat, doar o dată, şi am fost dezamăgit. Puteţi citi despre acea vizită aici.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gătitului în vechiul Egipt. Eu, unul, am aflat multe lucruri noi adunând, sistematizând şi traducând acest material şi sper că şi pentru dvs. a fost interesant.
Partea 3 din ciclul „La masă cu strămoşii” se va referi la vechea civilizaţie chineză şi va începe peste câteva zile. Până atunci, lectură plăcută astăzi!
(mai mult…)

Citeste tot

Tradiţie şi modernism

Acum ceva timp a murit unul dintre bucătarii celebri ai lumii, Santi Santamaria. Avea doar 53 de ani. A fost primul artist culinar catalan care a obţinut 3 stele Michelin şi contribuţia sa cea mai însemnata la arta culinară a fost combinaţia dintre ingredientele locale, catalane, şi modul francez de a găti. Poate nu sună prea impresionant, dar activitatea sa a fost extrem de importantă pentru epoca în care bucătăria spaniolă era practic necunoscută şi neimportantă. El a scos, practic, bucătăria spaniolă din anonimat, îmbinând elemente tradiţionale cu unele inovatoare.
(mai mult…)

Citeste tot

Sarbatori fericite!

Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va aduc in atentie un scurt articol scris in urma cu exact doi ani si care, la vremea lui, a trecut un pic mai neobservat, caci pe atunci aveam mult mai putini cititori.
Vreau sa multumesc tuturor celor care imi viziteaza blogul, care imi acorda timpul lor pretios, care imi iarta micile si marile greseli, care ma onoreaza cu comentariile lor si care formeaza un public pe care il respect si il pretuiesc. Va urez tuturor sarbatori fericite si bucate alese!

Citeste tot

Acasă la pizza

Personal nu mă omor după pizza. Cred că mănânc una la 2-3 ani, adica m-aş putea lipsi de ea liniştit. Totuşi, nu pot să nu remarc popularitatea ei la noi, mai ales in ultimii 5-10 ani. Mai mult, pot chiar să mi-o explic: pizza este relativ ieftină, comodă (se poate mânca chiar mergand pe strada), săţioasă, gustoasă (pentru majoritatea), uşor disponibilă şi se prepară rapid. Într-un cuvânt, este un aliment extrem de potrivit celor care sunt ocupaţi, veşnic în lipsă de timp, grăbiţi, preocupaţi mai mult să-şi stingă rapid foamea, decât să respecte ritualul şi să accepte preţul unei mese bune.
Pizzeria Brandi - Napoli, 2011
(mai mult…)

Citeste tot

Spice Trail (2)

Incepand cu data de 17 februarie BBC a realizat un serial de 6 episoade despre condimente. Sunt exceptional de bine realizate si reprezinta, pentru mine, genul de emisiune perfecta: bine documentata, bine realizata, interesanta, educativa.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 24 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39