Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Eu nu înţeleg!

Joël Robuchon este la ora actuală cel mai titrat bucătar de mare clasă din întreaga lume. În 1989 a fost numit de ghidul Gault Millau „Bucătarul secolului”. A publicat mai multe cărţi de bucătărie, a fost în comisia Larousse-ului gastronomic şi a fost prezentator de emisiuni TV. Conduce o duzină de restaurante de mare clasă în Hong Kong, Las Vegas, Londra, Macao, Monaco, New York, Paris, Taipei şi Tokyo şi deţine un total de 26 de stele Michelin, mai mult decât oricine în lume.
(mai mult…)

Citeste tot

O lectie de scoala franceza

Vizionati filmuletele de mai jos, fiecare dintre ele are doar 8-9 minute. Este o privire scurta, aruncata in „culisele” unui restaurant notat cu 3 stele Michelin, condus de marele Paul Bocusse. Va recomand mai ales cel de-al treilea filmulet, unde se pune un accent mai mare pe bucatarie in sine.
(mai mult…)

Citeste tot

Diete şi condimente la ProTV – urmare

Sunt foarte dezamagit. Ma asezasem cu cafeaua in fata televizorului, sa ma uit pe indelete, si i-am dat drumul la 9:58. Emisiunea incepuse deja. Am fost prezent cam 90 de secunde, pentru care m-am chinuit cateva ore bune: am ales retete, m-am documentat, am facut aprovizionare, am filmat 2-3 ore. Nici macar numele blogului nu l-au trecut, asta ca sa ma invat minte ca altadata sa negociez dinainte conditiile.
In plus, au folosit imagini cu mine si din bucataria mea, plus vorbele mele (cele spuse in timpul filmarii), pe care le-au montat cu o voce straina, din off. Emisiunea aici.

Ma rog, sunt absolut convins ca la fel au patit si ceilalti din acea rubrica, prietenul Marius Tudosiei si doamna doctor, deci stiu ca n-am avut parte de tratament preferential.

Ce sa mai zic…. off! Cred ca singura cale care a mai ramas este sa fac tot posibilul sa capat pe undeva propria mea emisiune, sau rubrica in cadrul unei emisiuni.

Citeste tot

Diete şi condimente la ProTV

Sâmbătă, 12 februarie 2011, ora 10:00 – emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?”

„Ce se întâmplă, doctore?” este o întrebare legitimă în ziua de azi. Viaţa modernă ne-a schimbat priorităţile, activitatea şi modul de a ne alimenta. Suprapopularea planetei a dus la apariţia „fabricilor de mâncare”; alimentele, deşi mult mai diverse ca înainte, nu mai au gust şi sunt pline de conservanţi, coloranţi, emulgatori, potanţatori de aromă şi gust, stabilizatori etc. Nutriţioniştii ne asaltează şi ei cu tot felul de primejdii: reale, probabile, ori mai mult sau mai puţin posibile. Adesea ceea ce ni se spune în presă, la televizor sau pe Internet este inexact şi tendenţios. Suntem confuzi! Pe cine şi ce anume să credem, doctore?
(mai mult…)

Citeste tot

Condimente la 10TV – urmare

Bun.. revin asa cum am promis. Unii dintre voi ati vazut probabil emisiunea, cei mai multi, cu siguranta nu. Ce pot sa povestesc eu? Am avut cu mine o gramada de condimente, alese dintre cele care se gasesc cu relativa usurinta pe piata noastra si am incercat sa spun cateva cuvinte despre ele si despre placerea de a gati.
(mai mult…)

Citeste tot

Condimente la 10TV

Peste 10 minute voi pleca spre 10TV. Sunt invitat pentru o mica discutie despre condimente. Voi intra in direct, probabil, intre 9 si 9:30. Aprindeti, deci, televizoarele daca aveti chef de ceva condimentat la cafeaua de dimineata.
Voi reveni peste cateva ore cu amanunte si noutati.

Citeste tot

Condimentele – un subiect la moda?

Iată că am ajuns să-mi pun, pe lângă multe altele, şi această întrebare: da, chiar aşa, au ajuns oare condimentele să fie un subiect la modă? Eu sper că da. De unde şi până unde? Am fost solicitat de două ori, într-un răstimp de doar 3-4 zile să vorbesc, la două televiziuni diferite, despre condimente. Dar, haideţi s-o luăm cu începutul…
(mai mult…)

Citeste tot
Page 25 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39