Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Reţete cu poze

Vreau să salut iniţiativa unui coleg de blogosferă, pe numele său Emanuel Ciocu, cel care ţine cu meşteşug şi pasiune blogul www.cevabun.ro. A avut ideea să adune şi să promoveze într-un nou blog cele mai frumoase fotografii culinare de pe blogurile româneşti.
Daţi o fugă pe www.retetecupoze.ro şi veţi descoperi singuri despre ce este vorba.

Citeste tot

Video-reţete noi

Am o veste bună sper eu… În zilele următoare voi posta câteva video-reţete noi. Chiar astăzi şi mâine voi filma o serie de reţete în care folosesc cuptorul cu halogen şi convecţie Vita Cook. În afara acestora, am deja gata o altă serie de reţete din bucătăria asiatică. Aceste video-reţete vor intra pe blog începând cu săptămâna viitoare.
(mai mult…)

Citeste tot

La “pieţing” – partea 3

Din nou Piaţa Traian

Acum câteva săptămâni soţia mea a venit acasă foarte veselă: „Am o surpriză pentru tine!”, m-a anunţat ea. Cui nu-i plac surprizele plăcute? A mea a fost chiar deosebită, fiindcă pe masă a apărut un pacheţel cu câteva… pasteis de Nata.
Cei care mi-au citit serialul de relatări din Lisabona îşi aduc probabil aminte de aceste bunătăţi preparate cu multe ouă şi servite presărate cu scorţişoară. Le-am şi gustat amândoi: erau aproape identice cu cele de la Lisabona. Ambalate mai puţin inspirat şi oferite fără (obligatoriul) pliculeţ cu scorţişoară, dar foarte bune la gust. „Unde le-ai găsit?” a fost prima mea întrebare. Probabil că aţi ghicit deja răspunsul, din moment ce acest articol este o revenire în Piaţa Traian.
Pasteis de Nata
(mai mult…)

Citeste tot

Internetul culinar despre cartile mele digitale

Vă povesteam cu ceva timp în urmă că am lansat, în sfârşit, 4 cărţi culinare digitale. De fapt, este gata şi a cincea şi va intra foarte curând în circuit. Este un proiect unic la noi şi foarte rar întâlnit în lume, adică ceva original şi dedicat publicului care vine pe acest blog: persoane curioase, deschise spre cunoaştere şi experiment gastronomic şi dispuse la un oarecare efort financiar care să facă posibilă această atitudine.
Conţinutul a fost, după cum ştiţi, responsabilitatea mea, iar partea de programare a cărţilor şi aplicaţia de comercializare a lor au fost realizate de firma cu care colaborez, Voxline Communication.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum ne hrănim copiii? – partea 2

Diversitatea ingredientelor
Alegeţi reţete care să ofere o mare diversitate de ingrediente; acest lucru vă va ajuta pe dvs.să descoperiţi noi alimente care pot fi pe placul copilului dvs. Lucrând cu o gamă de ingrediente diversificată veţi avea avantajul de a le putea combina, mai târziu, în diferite forme, pentru a diversifica dieta familiei dvs.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum ne hrănim copiii? – partea 1

Am fost un copil extrem de mofturos la mâncare; i-am scos peri albi bietei mele mame. De ce eram mofturos? Motivele sunt mai multe. Nu o duceam grozav cu banii, dar nici nu făceam foame, ca alţi copii, şi îmi permiteam (sau mi se permitea) să fiu răsfăţat. Tatăl meu era şi el foarte mofturos (nu mânca legume, supe, tocane şi multe altele… de fapt aproape nimic afară de carne prăjită sau friptă; cred ca dacă i s-ar fi dat doar friptură cu cartofi prăjiţi ar fi fost cel mai fericit), eu mă luam dupa el, iar mama nu era în stare să lupte cu amândoi. Alt motiv a fost acela că, limitându-mă doar la ceea ce mânca tatăl meu, nu mi s-au dezvoltat nici curiozitatea şi nici gustul. Eram, ca să zic aşa, un mic troglodit într-ale mâncatului. Acest lucru avea să-şi pună amprenta nu doar pe toată copilăria mea, ci şi pe întreaga adolencenţă şi tinereţe. M-am destupat la cap în privinţa mâncării doar pe la 40 de ani.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 27 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39