Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

“Saveur Faire” 5: Bucatarie jamaicana

Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati cateva povesti captivante despre o bucatarie extrem de interesanta si, in acelasi timp, foarte putin cunoscuta la noi: cea jamaicana. Voi povesti despre ingrediente specifice, istorie, influente culinare, moduri de a gati si de a asezona, toate acestea in cadrul unui nou eveniment gazduit de magazinul “Biscuit” (Bd. Nicolae Balcescu 26, Bucuresti). Voi gati invitatilor un meniu nu doar specific zonei Caraibelor, dar si echilibrat nutritional si cat se poate de gustos: creveti cu papaya, peste cu nuca de cocos, pui jerk si o inghetata de fructe exotice. Pret: 70 lei.
Daca sunteti interesati va puteti inscrie aici, iar cei care au cont pe Face Book se pot inscrie si aici.

Citeste tot

Pe ecran cu ProTV

Ma bucura ca televiziunea incepe sa dea atentie blogurilor culinare. Sper doar sa aiba abilitatea de a le alege pe cele care au intr-adevar ceva de spus. Marturisesc ca nu ma uit la emisiunea „Ce se intampla doctore?” si cred ca nu m-as fi uitat niciodata daca nu as fi aparut si eu in ea; nu sunt „in target”, cum se spune, dar se pare ca este utila multora.
Am fost solicitat alaturi de alti bloggeri sa gatesc 2 retete pentru aceasta emisiune. Nu spun mai multe, caci m-as repeta.

A fost o ocazie sa-mi probez bucataria cea noua si sa mai afle lumea despre blogul meu. Mi-am dat seama si de faptul ca mi s-a facut dor de filmari. In fine, vorba lunga este pierdere de timp, puteti vedea emisiunea integral aici.

Citeste tot

Wok-wok!

Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Mulţi dintre dvs. vor să gătească reţetele asiatice cât se poate de tradiţional, adică prin procedeul stir-fry; au deci nevoie de un wok, sau ceva asemănător. Unii s-au declarat gata sa cumpere wok-uri scumpe, de circa 400-500 de lei, doar să capete ceva care să reziste la temperaturi mari, la folosire îndelungată şi de care să nu se lipească mâncarea.
(mai mult…)

Citeste tot

„Saveur Faire” episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)

Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”, la magazinul “Biscuit” din Bucuresti (Bd. Nicolae Balcescu nr. 26), la ora 19:00. Tema de maine este “Bucataria thailandeza”. Ce se gateste? Lucruri bune: alune prajite cu miere, condimente si miez de nuca de cocos / pad thai / curry de pui preparat cu pasta nahm prik / ananas cu nuca de cocos si sos de zahar brun si limeta. Pret: 70 lei.
(mai mult…)

Citeste tot

Beah!

La ce spuneţi Beah!?

Cred că toţi am mai făcut aşa câteodată, chiar dacă doar în gând, atunci când ne-am trezit în farfurie cu ceva pe care îl socotim neapetisant.

Cel mai neplăcut este când ţi se întâmplă asta invitat fiind undeva: ţi-e cam jenă de gazdă, ţi-e milă şi de tine… Ce poţi să faci atunci? Să refuzi să mănânci, să înghiţi în silă, să escamotezi cumva farfuria de pe masă? Grea alegere.
(mai mult…)

Citeste tot

Gulab jamun aromat cu teflon

Mai nou mi se întâmplă chestii ciudate. Ieri, de pildă, găteam gulab jamun, un fel de gogoşele prăjite în ulei şi apoi aromate cu un sirop făcut din zahăr, apă de trandafiri, cardamom şi şofran. O adevărată minune, pufoase, gustoase şi pline de aromă; în curând voi posta şi reţeta.
(mai mult…)

Citeste tot

Am bucatarie noua!

Ce poti face cu un subsol compus din trei incaperi, una de 16 mp si alte doua de cate 6-7 mp? Cate nu poti face, asa-i? Ei bine, eu mi-am facut bucatarie, camara si depozit.
Tanjeam de mult sa am un mini-studio culinar, unde sa pot face fotografii, sa pot filma si, mai ales, sa pot gati. Vroiam sa scap de fire intinse prin bucatarie, de prelungitoare si triplu-stechere si de lumini improvizate, agatate de hota sau prinse de blatul mesei. Acum am o bucatarie bine dotaa, casnica, in care ma simt bine si care incepe sa capete un aere cald si primitor.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 30 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39