Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

O seară la Biscuit

Ce este Biscuit? Un magazin cochet şi foarte bine situat, în plin centru al Bucureştiului, pe Bd. Nicolae Balcescu nr. 26. Ce se poate „biscui” la Biscuit? Condimente şi amestecuri de condimente, paste şi sosuri, uleiuri şi oţeturi aromate, vinuri, brânzeturi, ciocolată, dulceţuri şi tot felul de chestii după care îţi lasă gura apă. Preţurile nu sunt mici, dar nici să te sperii de ele, iar produsele sunt de calitate foarte bună. Vă spun asta în cunoştinţă de cauză, căci pe unele dintre ele le-am încercat. Cu ce ocazie? Vă spun şi asta imediat.
(mai mult…)

Citeste tot

Avansul – rambursabil sau nu?

Datorită blogului şi emisiunilor TV am ajuns să cunosc, virtual sau real, diferite persoane care fie lucrează în domeniul gastro, fie sunt doar pasionate de acesta. Printre cunoştinţele mele se numără şi câţiva patroni de restaurant şi bucătari profesionişti. Cu unii dintre ei mă întâlnesc în mod regulat şi discutăm despre ceea ce ne pasionează. Aşa se face că izbutesc să aflu diverse întâmplări din lumea restauraţiei, legate de raportul restaurant-client, unele dintre ele nostime, altele dimpotrivă.
(mai mult…)

Citeste tot

Deliciul sultanului

Am spus de câteva ori aici, pe blog, că bucătăria turcească este extrem de interesantă şi că a influenţat-o puternic pe a noastră. Sarmale, ghiveci, cataif, baclava, sarailie, cafea, ciorbă, musaca, pilaf. Toate aceste preparate, şi multe altele, au fost adoptate şi adaptate din bucătăria turcească. Le gătim altfel, dar nu trebuie să uităm de unde le-am preluat.
(mai mult…)

Citeste tot

Am un public extraordinar!

O scurtă şi subiectivă relatare a evenimentului organizat cu ocazia primei aniversări a blogului meu.

Chiar ieri (14 februarie 2010) am fost întrebat de cineva de ce am organizat acest eveniment. Întrebare are mai multe răspunsuri posibile, dar cred că cel mai important a fost curiozitatea mea, de care eram conştient, dar şi cea cititorilor mei, pe care doar o bănuiam.
(mai mult…)

Citeste tot

Noutăţi despre evenimentul de duminică

Am avut ieri o discuţie organizatorică cu cei de la „Ginger”. Pentru eveniment sunt înscrise cu confirmare, deocamdata, 51 de persoane. Managerii restaurantului au găsit soluţia de a oferi încă 12 locuri. Deci, cei care doresc să fie prezenţi la aniversarea acestui blog (duminica 14 februarie, ora 13:00, restaurant „Ginger”, Calea Griviţei 194) şi nu şi-au rezervat încă locuri pot să o facă in blog, sau pe adresa mea de e-mail: radu.popovici arond reteteleluiradu.ro.
Detalii despre eveniment şi costuri găsiţi aici, detalii despre meniu aici.

Citeste tot

A trecut un an…

Nici mie nu-mi vine să cred, dar blogul meu a împlinit un an de viaţă. Blogul meu… Parcă ieri l-am început, parcă îl am de când mă ştiu. Acest blog nu ar fi existat fără publicul său, fără voi. Într-un fel, nu este doar blogul meu. Am investit toţi, împreună, timp şi pasiune. Mă bucur că v-am convins să mă citiţi, mă bucur că am gătit împreună, mă bucur că avem aceeaşi pasiune… m-aş bucura să vă am alături în continuare.
Vă urez „La mulţi ani!” şi aceeaşi curiozitate şi disponibilitate pentru acest infinit univers al gastronomiei.

Cei care şi-au reţinut locuri, nu uitaţi, 14 februarie, la restaurantul Ginger (Calea Griviţei nr. 194), la ora 13:00!

Citeste tot
Page 32 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39