Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Ultima strigare

Sunteţi poftiţi duminică, 14 februarie 2010, între orele 13 – 17, la restaurantul “Ginger”, din Bucureşti, Calea Griviţei nr. 194. Detalii despre numărul de locuri şi costuri aici. Detalii despre meniu aici.
Am si o surpriza! La eveniment va participa si firma Enira, un excelent producator de vinuri, despre care veti afla amanunte la fata locului, adica la restaurantul „Ginger”. Ce pot eu sa va dezvalui acum este ca veti putea participa si la o mica degustare de vinuri, puse la dispozitie de Enira, asistati de specialisti oenologi.
Mai sunt doar 7 locuri disponibile.

Citeste tot

Nou update la „Haideti sa ne cunoastem”

Sunteţi poftiţi duminică, 14 februarie 2010, între orele 13 – 17, la restaurantul “Ginger”, din Bucureşti, Calea Griviţei nr. 194. Detalii despre numărul de locuri şi costuri aici. Detalii despre meniu aici.
Mai sunt doar 7 locuri disponibile. Cei interesati sunt rugati sa se hotarasca cat mai repede. Data de 8 februarie este, teoretic, ultima zi pentru inscrieri, dar este posibil ca locurile sa se ocupe mai repede.

Citeste tot

Am primit un premiu

Premiul prieteniei
Am primit un premiu zilele trecute de la Elena. Nu este primul pe care il primesc si nu pot spune nici ca ma omor dupa distinctii si decoratii. Astfel de premii se dau cu sutele printre bloggeri si, la prima vedere, un premiu virtual in plus sau in minus ar putea sa nu conteze.
Totusi, ceva conteaza pentru mine: persoana care il ofera. Elena, desi are ea insasi un blog foarte frumos si dinamic, isi face, cu generozitate, timp sa ma „viziteze” aproape zilnic si sa comenteze intotdeauna cu multa rabdare, bun simt si delicatete. Premiul acordat de ea imi este pretios pentru ca este innobilat de calitatea deosebita a celui care l-a oferit.

Citeste tot

Pătrunjelul din piaţă vs cel din supermarket

Am făcut o comparaţie, fără voia mea. Am cumpărat acum 5 zile, din piaţă, 2 legături de pătrunjel, iar soţia mea, independent de mine, a cumpărat în aceeaşi zi 2 legături de pătrunjel din supermarket. Le-am pus faţă în faţă. Prima comparaţie: legăturile din piaţă erau cam de două ori mai stufoase şi mai mari decât cele din supermarket (şi mai ieftine); „pieţarele” aveau culoare verde-închisă şi miros puternic, „supermarketistele” dimpotrivă.

Am pus ambele tranşe de pătrunjel cu tulpinile în câte un pahar cu apă rece. A doua comparaţie: pătrunjelul de la supermarket a „murit” după două zile, cel de la piaţă este şi acum verde şi parfumat. Îl mai las, să văd cât de mult rezistă.
În concluzie, dincolo de cantitate şi de preţ, conform aritmeticii pătrunjelul din supermarket a stat prin depozite cel puţin 3 zile mai mult decât trebuia. De două ori mai puţin, de 2-3 ori mai scump şi nici nu vine devreme în rafturi!

Citeste tot

Ce înseamnă “bucătărie naţională”?

Despre Bucătaria Românească

Cum am putea defini termenul „bucătărie naţională”? Întotdeauna am fost preocupat de originea reţetelor şi de modul în care ele au apărut şi s-au adaptat diferitelor culturi, dar ultimele discuţii de pe blog, cele referitoare la retetele de „salata de vinete”, „salata de boeuf”, „sarmale” sau reteta de ciorba radauteana chiar m-au pus pe gânduri.
(mai mult…)

Citeste tot

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la Brava TV. Intre timp acele retete au fost publicate in blog, dar acum am posibilitatea de a le anexa si filmuletele. Retetele in chestiune sunt cele de mai jos:

Banane cu nuca de cocos si sos caramel
Pui cu salata de cuscus
Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt
Salata cu branza Feta si masline
Salata de rechin cu pepene si piper lung
Somon cu orez si legume
Spaghete cu pesto sicilian

Citeste tot
Page 33 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39