Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Frumoşii noştri ani…

Pur şi simplu nu pot să nu vă povestesc ce a păţit de curând, cu ocazia mesei de Revelion, un prieten al meu, de profesie bucătar şi de ocupaţie patron de restaurant. Această intâmplare este, consider eu, emblematică pentru atitudinea publicului român faţă de fenomenul gastronomic în general şi al restauraţiei în special.
(mai mult…)

Citeste tot

Fenomenul ouălor umplute

Ouăle umplute – un fenomen cel puțin interesant

Minunat lucru statisticile astea. Fără ele mi-ar fi scăpat un fenomen extrem de interesant.

Au trecut sărbătorile de iarnă din 2009. Sfârşitul de an mi-a adus un trafic sporit, bătând recordurile de vizitatori zilnici şi de pagini afişate. Cred că aşa s-a întâmplat cu toate blogurile culinare, căci toată populaţia a fost cuprinsă de febra gătitului.

În cazul blogului meu, cel mai des accesat articol a fost însă o reţetă pe care eu am socotit-o iniţial banală şi simplă, oarecum nedemnă de atenţia publicului, şi anume cea de… ouă umplute.
(mai mult…)

Citeste tot

La Mulţi Ani 2010!

2009 este pe sfârşite, gata sa ia urma celor care l-au precedat. Pentru mine a fost un an extrem de plin, dar care a trecut ca vântul, pe nesimţite, căci fiecare clipă mi-a fost ocupată. Am muncit foarte mult, dar nu am obosit, căci am făcut doar ceea ce mi-a plăcut. Sunt unul dintre fericiţii pentru care munca se suprapune cu hobby-urile; îmi câştig traiul făcând ceea ce oricum aş fi făcut de plăcere.
(mai mult…)

Citeste tot

Crăciun fericit!

Mulţumesc tuturor celor care îmi vizitează blogul pentru atenţia şi timpul acordat. Vreau să vă urez sărbători fericite, sănătate pentru voi şi familiile voastre, îndeplinirea tuturor dorinţelor şi bucate minunate la masa de Crăciun!

Citeste tot

Chiar sunt norocos…

Nu cred că sunt un plângăcios şi nici o persoană pesimistă, dar mă surprind adesea văicărindu-mă de una sau de alta. Am, ca toată lumea probabil, unele mici necazuri cotidiene, unele nereuşite; fac, ca mai toată lumea, unele greşeli. Toate acestea mă sâcâie.
Vreau să am mai mult, vreau să fac mai bine, vreau să ajung mai sus, iar nereuşita o resimt de fiecare dată; nu am învăţat încă să mă bucur de ceea ce am deja. Ar trebui să radiez de fericire şi să mă consider fericit, căci sunt extraordinar de norocos. Nu ştiam asta, dar am aflat de curând…
(mai mult…)

Citeste tot

Bun şi ieftin!

Ali Baba
Restaurant cu specific arăbesc
Sos. Mihai Bravu, Nr.213, Piata Muncii, Bucuresti

După experienţa nereuşită de la Harbin am stat potolit câteva săptămâni, ca să mi se şteargă din memorie amintirile neplăcute. Chestia aia cu gândacul pe perete m-a chinuit chiar câteva zile bune. Spiritul de aventură însă nu mi-a dat pace şi, aşa îmboldit, am reuşit, în sfârşit, să mă adun şi să fac o vizită la un alt restaurant despre care auzisem numai de bine. M-am dus plin de speranţe, încurajat cu gândul că nu pot da două chixuri la rând. Aşa am purces către Piaţa Muncii, într-o duminică semi-însorită (15 noiembrie 2009).
(mai mult…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 3

Peperoni – restaurant-pizzerie
Str. Gh. Petraşcu nr. 9, Telefon: 0723.654443, 0723.646120, 021.3179499

Vă voi prezenta acum oferta unui restaurant mai mic (are doar 64 de locuri), dar foarte plăcut, curat şi destul de cochet, pe care îl cunosc de câţiva ani. Întâmplarea face ca „Peperoni” să funcţioneze pe aceeaşi stradă pe care am copilărit şi unde încă mai locuieşte mama mea. Am fost acolo de multe ori şi chiar mi-am organizat, în urmă cu ceva ani, câteva zile de naştere.
(mai mult…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2

KUMAR’S AGRA PALACE
Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Vă povesteam deja că primesc pe e-mail, de la mai multe restaurante, oferte de revelion. Iată o nouă venită, cea a restaurantului Agra Palace. Mărturisesc că acest restaurant cu specific (preponderent) indian este de ceva timp pe lista locuri ce trebuie călcate, dar este al naibii de departe de zona mea de acţiune. Oricum, bucătăria indiană este una dintre preferatele mele aşa că, până la urmă, voi ajunge şi la Agra Palace, unde sper ca bucătarul să fie meseriaş.
(mai mult…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 1

GINGER
Sos. Grivitei nr. 194

Se apropie revelionul, iar eu încep să primesc pe e-mail diverse propuneri de meniuri festive, provenind de la diverse restaurante. De fapt, aceste propuneri au început să vină de vreo 2 săptămâni şi îmi pare rău că am aruncat mai multe dintre ele din căsuţa de mail, căci ideea de a le prezenta şi discuta pe blog mi-a venit abia acum 2-3 zile.
(mai mult…)

Citeste tot

Vrei ceva bun?

Am lăsat special să treacă 4 zile de la terminarea concursului “vreau ceva bun”, ca să pot comenta evenimentul la rece şi cu capul limpede.

Reţeaua Mega Image este cea care a promovat cel mai mult, cu cel mai mare curaj şi asumându-ţi nişte riscuri nu de neglijat, produse variate, provenind din Asia, nordul Africii şi zona mediteraneană, neobişnuite dacă nu chiar exotice pentru cumpărătorul român. Eu personal am avut ocazia să încerc nenumărate amestecuri de condimente, sosuri, salate, paste, verdeţuri, uleiuri şi oţeturi aromate, unt de arahide, lapte de cocos, ghee, fructe deshidratate, confiate, uscate şi conservate, băuturi, fructe de mare congelate, brânzeturi etc. Am vizitat de multe ori magazinele Mega Image tocmai pentru aceste produse pe care le găseam numai acolo.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 34 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39