Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Prejudecati culinare si business

Oamenii nu vor inceta niciodata sa se uimeasca unii pe altii. De pilda, domeniul culinar este, pentru mine, o continua surpriza. De cand am inceput sa gatesc si sa folosesc ingrediente mai putin, sau de loc, obisnuite in bucataria romaneasca, ma izbesc de tot felul de opinii provenite de la membrii familiei (nu am una numeroasa, dar membrii ei sunt plini de caracter, lucru nu intotdeauna foarte bun), prieteni si cunostinte.
(mai mult…)

Citeste tot

Testul duzinii

Acum cateva zile, in (super)marketul de langa mine, mi s-a facut brusc pofta de niste crenvursti. Stiu, aveti dreptate, sunt o porcarie, dar, uneori, nu ma pot abtine. Incercarile mele de a ma abtine sunt zdruncinate si de faptul ca am mereu in frigider tot felul de paste si sosuri picante si condimentate; mai cad in capcana si folosesc crenvurstii ca „transporter” pentru aceste condimente. De fapt, v-ati prins ca mi se face pofta de ceva condimentat, nu de crenvursti; rezultatul este, insa, acela ca ma duc si cumpar crenvursti.
(mai mult…)

Citeste tot

M-am wuxingat cu „mancare chinezeasca”

Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am facut-o deseori in ultimii ani, cu rezultate destul de confuze. In opinia mea, Wuxing si cu mine am trecut prin 2 faze distincte. In prima, mancarea era foarte buna, dar daca nu apucai sa o comanzi inainte de ora 10:30, nu o capatai mai devreme de ora 16:00, cand ori erai deja mort de foame, ori te descurcai cu alimentara din colt. A doua faza este aceasta in care ii contactezi la ora 11:00, iar ei se oferea sa aduca mancarea la 11:30. Din pacate, cand deschizi cutiutele cu papa, poti avea diverse surprize.
(mai mult…)

Citeste tot

Secrete de Chef – Ca la carte

ca-la-carte
Secrete de Chef – Ca la carte
Riviera Media Group
ISBN 978-973-0-06095-9

Amicul Jerome Duport, unul dintre proprietarii revistei Secrete de Chef si unul dintre partenerii mei de emisiuni TV, mi-a facut recent cadou acest volum editat de compania sa. Cartea cuprinde povestile a 25 de chefi importanti din Bucuresti si unele dintre retetele lor preferate.
(mai mult…)

Citeste tot

Mi-as fi dorit sa o fi scris eu

carteO carte extrem de utila:
Ana Maria Gal
Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala
Dictionar explicativ roman-englez-german-francez-italian

Editura ALFA ISBN 978-973-724-075-0
De curand, printr-o intamplare, mi-a cazut in mana volumul alaturat. S-a dovedit a fi o lucrare excelenta, o sursa nemaipomenita de informatii utile. Citind-o, pentru ca am facut asta pagina cu pagina, am reusit sa-mi lamuresc mai multe confuzii si incertitudini.
(mai mult…)

Citeste tot

Arome Indiene – Karishma

Karishma – Restaurant indian
Str. Iancu Capitanu nr. 36

Ce sa fac, trebuie sa recunosc: imi place mancarea picanta si bine aromata, poate de aceea bucataria indiana, alaturi de cea thailandeza, este preferata mea.

Am fost la Karishma de zeci de ori in ultimii 2-3 ani, inca de cand chelnerii erau romani… mai mult, l-am recomandat tuturor prietenilor, rudelor, amicilor si amicilor amicilor. Toti, fara exceptie, au fost incantati de calitatea mancarii si a serviciului. Sora mea mai ales, altminteri o persoana cu gusturi destul de traditionale si conformiste, mi-a marturisit ca mancarea de aici i-a oferit un „orgasm” culinar.  M-am bucurat pentru ea.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 39 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39