Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Observatorul Gastronomic

Observatorul gastronmic

Starea gastronomica a natiunii: evenimente, intamplari, carti, oameni etc.

Bilant 2011

2011 a murit, traiasca 2012! Am încheiat un an extrem de interesant, plin de evenimente....

38 Comentariu

Craciun fericit de 1.000 de ori!

Astazi postez articolul cu numarul 1.000 de pe blog. 1.000 de articole in 1.050 de...

19 Comentarii

Castigatorii concursului Mos Craciun vine cu daruri de la Pyramis

Astazi, la orele 00:00 s-a încheiat colaborarea dintre Pyramis, prin vasedegatit.ro si cinci bloguri care...

11 Comentarii

Castiga o plita Hotpoint Ariston, design Luce cu Direct Flame

www.PentruAcasa.com impreuna cu partenerul Electrocasnice SRL va propun sa participati la un concurs culinar cu...

11 Comentarii

Mos Craciun vine cu daruri de la Pyramis

Daruri de la Pyramis Ca si anul trecut, va propun un concurs la care participarea...

330 Comentariu

Grill Champions Tours – noiembrie 2011

Sambata, 26 noiembrie 2011, am fost invitat la o demonstratie efectuata în cadrul seriei de...

8 Comentarii

Craciun în noiembrie

Exista restaurante care dispar de pe piata, în timp ce altele rezista. Probabil ca dincolo...

2 Comentarii

Boierie adevarata

Magazinul Boieresc si-a deschis, în mod oficial, usa pentru onor-clientela. Magazinul Boieresc, a carui echipa...

4 Comentarii

Repetitie pentru Craciun

Va povesteam cu ceva timp în urma despre o idee mai deosebita a conducerii restaurantului...

2 Comentarii

Bucate si vinuri alese

Am placerea sa va anunt începerea unei colaborari gastronomice cu compania WineRo, producator al gamei...

6 Comentarii

Orezul în retetele lumii

Am bucuria sa va anunt demararea, împreuna cu Riso Scotti Danubio srl, a unui proiect...

6 Comentarii

Degustare la "The Harbour"

Aseara am fost ocupat în calitate de producator de condimente. Probabil ca în acest moment...

4 Comentarii

Maine, degustare de condimente la "The Harbour"

Maine seara, la ora 19:00, organizez la restaurantul „The Harbour” din Piata Amzei, sector 1,...

4 Comentarii

Hai la mosi! (2)

Spuneam în articolul anterior ca existenta unor targuri ca acesta este un act de normalitate...

Hai la mosi!

Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit „Hai la mosi!”, care se...

14 Comentarii

Recunoasteti alimentul din imagine? (2) – rezultate finale

Concursul “Recunoasteti alimentul din imagine?”, sponsorizat de www.ft-shop.ro s-a încheiat. Au fost 124 de participanti,...

9 Comentarii

Cel mai bun bucatar “Continental Hotels 2011” – partea 2

Revin astazi, asa cum am promis, cu impresii de dupa jurizare. S-o iau, însa, de...

22 Comentariu

Cel mai bun bucatar “Continental Hotels 2011”

Astazi are loc concursul “Cel mai bun bucatar” organizat de compania Continental Hotels. Aflat la...

19 Comentarii

De-ale vinului…

Despre vin la VINTEST Am fost sambata, într-o vizita scurta, la VINTEST, salonul national de...

2 Comentarii

Portul în care am sarbatorit Ziua Recoltei

Îmi plac restaurantele care au un specific clar, care reusesc sa transmita un mesaj. Sunt...

4 Comentarii

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...

6 Comentarii

În aer liber…

M-am numarat sambata si duminica printre cei care au vizitat „Campionatul international de gatit în...

45 Comentariu

Degustare de condimente

Va vorbeam într-un articol din zilele trecute despre faptul ca am început sa produc experimental...

6 Comentarii

Concurs: recunoasteti alimentul din imagine?

Va propun un concurs foarte simplu, sponsorizat de magazinul online cu ustensile si ingrediente de...

126 Comentariu

O viata dulce de iute

Ştiti deja cat de mult îmi plac condimentele. Pentru cei pasionati de bucatarie, condimentele folosite...

28 Comentariu

Blog în renovare

Dupa mai bine de doi ani si jumatate, ca orice casa ce primeste oaspeti, blogul...

Recunoasteti alimentul din imagine? – rezultate finale

Concursul “Recunoasteti alimentul din imagine?”, sponsorizat de www.ft-shop.ro s-a încheiat. Au fost 131 de participanti,...

13 Comentarii

Vinuri bune de la Aliman

Vreme frumoasa, vin bun, convivi interesanti… Conditii excelente pentru a petrece o zi deosebita, în...

10 Comentarii

12 ani de viata

Am mai vorbit despre Wu Xing pe acest blog, si cu bune si cu mai...

4 Comentarii

Nu totul se fabrica in China

Iata ceva ce mi-ar placea sa vad si pe strazile noastre. In plus, mi-as dori...

18 Comentarii

În bucataria de la Wu Xing – partea 2

Va poftesc din nou sa îl vedeti în actiune pe Tushin gatind, cu dexteritatea si...

34 Comentariu

În bucataria de la Wu Xing – partea 1

Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu...

58 Comentariu

Condimente online din Estonia

Dupa cum stim cu totii, este greu sa te aprovizionezi cu condimente sau alte ingrediente...

17 Comentarii

Un altfel de Wu xing

Probabil majoritatea bucurestenilor a auzit de Wu xing, prima companie care a desfasurat în Romania...

37 Comentariu

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...

12 Comentarii

Pauza la Kanal D

Emisiunea de pe Kanal D, „Cafeaua de dimineata”, ia o pauza pe 31 iulie. Este...

26 Comentariu

Incredibila Asie

De patru ori pe zi, la aceleasi ore, un tren de calatori strabate piata Maeklong,...

20 Comentariu

Best Western Costel

Ieri am fost invitat la deschiderea oficiala a hotelului Best Western Plus Mari Vila. Nu...

19 Comentarii

Un alt curs absolvit, un nou pas înainte

Am urmat si am absolvit (examenul final a fost ieri) un curs de formatori. Am...

20 Comentariu

Locul unde nu merita sa calci

Din nou despre Gino’s Acum vreo 3-4 ani, restaurantul Gino’s din Cotroceni, situat aproximativ vizavi...

20 Comentariu

Scurt interviu in www.culinar.ro

Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca...

2 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul,...

4 Comentarii

Traditie si modernism

Acum ceva timp a murit unul dintre bucatarii celebri ai lumii, Santi Santamaria. Avea doar...

14 Comentarii

Sarbatori fericite!

Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va aduc in atentie un scurt articol...

7 Comentarii

Cum se gateste într-un sat indian

Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este...

31 Comentariu

Acasa la pizza

Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as...

18 Comentarii

Retetele lui Radu la Kanal D

Nu uitati! Sunteti invitatii mei in fiecare saptamana, de luni pana vineri, la „Retetele lui...

11 Comentarii

Cafeaua de dimineata – “Retetele lui Radu” la Kanal D

Am bucuria sa va anunt ca începand cu data de 21 martie 2011, în cadrul...

51 Comentariu

Spice Trail (1)

Incepand cu data de 17 februarie BBC a realizat un serial de 6 episoade despre...

12 Comentarii

Omul care împute locul – partea 4

Acest material este dedicat tuturor celor cu care am avut în ultimii doi ani diverse...

80 Comentariu

Eu nu înteleg!

Joël Robuchon este la ora actuala cel mai titrat bucatar de mare clasa din întreaga...

82 Comentariu

O lectie de scoala franceza

Vizionati filmuletele de mai jos, fiecare dintre ele are doar 8-9 minute. Este o privire...

24 Comentariu

Diete si condimente la ProTV – urmare

Sunt foarte dezamagit. Ma asezasem cu cafeaua in fata televizorului, sa ma uit pe indelete,...

24 Comentariu

Diete si condimente la ProTV

Sambata, 12 februarie 2011, ora 10:00 – emisiunea „Ce se întampla, doctore?” „Ce se întampla,...

14 Comentarii

Condimente la 10TV – urmare

Bun.. revin asa cum am promis. Unii dintre voi ati vazut probabil emisiunea, cei mai...

37 Comentariu

Condimente la 10TV

Peste 10 minute voi pleca spre 10TV. Sunt invitat pentru o mica discutie despre condimente....

3 Comentarii

Condimentele – un subiect la moda?

Iata ca am ajuns sa-mi pun, pe langa multe altele, si aceasta întrebare: da, chiar...

17 Comentarii

La multi ani, 2011!

A mai trecut un an si vreau sa urez toate cele bune cititorilor acestui blog....

24 Comentariu

Gatim ca apucatii

Ieri am avut musafiri, iar eu mi-am facut de cap in bucatarie, gatind vreo 6...

18 Comentarii

Craciun fericit!

Multumesc tuturor celor care îmi viziteaza blogul pentru atentia si timpul acordat. Le multumesc mai...

22 Comentariu

Omul care împute locul – partea 3

Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se...

20 Comentariu

Castigatorii concursului dotat cu premii de la Singer Romania

Iata ca suntem pe 20 decembrie, iar concursul dotat cu premii Singer a luat sfarsit....

40 Comentariu

Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook

Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la...

5 Comentarii