Observatorul Gastronomic | Retetele lui Radu - blog de gastronomie

Mâncare de casă pentru Paşti!

Anul trecut, de Crăciun, am iniţiat proiectul “Gătit în casă, adus acasă”, livrând preparate tradiţionale româneşti şi din bucătăria europeană. De data aceasta, vă propun acelaşi proiect, dar conceput pentru masa de Paşti.

Ştiu că mulţi dintre dvs. apreciaţi mâncarea bună şi vă doriţi o masă de Paşti tradiţională, cu bucate gustoase pe masă, dar sunteţi prea ocupaţi, prea obosiţi, sau nu îndeajuns de îndemânatici pentru a găti totul singuri.
Vă pun la dispoziţie timpul, talentul, munca şi experienta mea şi a excelentului bucătar Costel Clipescu, oferindu-vă şansa de a comanda preparate culinare traditionale, pline de savoare, din ingrediente selecţionate cu grijă, gătite în casă şi livrate acasă.
(mai mult…)

Citeste tot

Avanpremieră la un proiect

În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care mă pregătesc, conştient sau nu, de mai mult de 5 ani. Am devenit conştient de faptul că păşeam pe un drum care, inevitabil, mă conducea spre ceea ce urmează să fac în viitor, doar în ultima jumătate a acestui interval de timp.
(mai mult…)

Citeste tot

Ipohondrii culinare

Fiecare cultură culinară are propria sa istorie, propria sa evoluţie şi propriul impact asupra sănătaţii naţiunii. Astăzi, mai mult decât oricând, suntem cu toţii atenţionaţi cu privire la ce şi cum gătim, la ce mâncăm şi cum mâncăm; aproape că nu există săptămână fără a fi anunţaţi, cu surle şi trâmbiţe, despre descoperirea vreunui nou aliment-minune, a unei noi clase de compuşi care ne feresc de diabet, cancer, colesterol, congestii, boli de inimă etc. sau, dimpotrivă, să nu fim avertizaţi despre efectele nocive ale câte unui aditiv alimentar, ale infamei cărni de porc sau ale oricărui tip de carne în general, ale lactatelor care „ne omoară lent”, ale băuturilor alcoolice etc.
(mai mult…)

Citeste tot

5 spre 6

Pe 8 februarie 2009 am publicat primul material de pe acest blog. Pe atunci nu ştiam în ce mă bag, dar astăzi ştiu că am început un lucru care avea să-mi schimbe total viaţa. A făcut-o din prima zi şi o face în continuare.
(mai mult…)

Citeste tot

Invitaţie la o cină thailandeză

Gata cu vacanţa, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum spuneam în articolul precedent, înseamnă în mare măsură evenimente culinare, sau gastronomice, cum îmi place mie să spun, fiindcă pe lângă mâncare şi băutură, unul dintre punctele de interes sunt discuţiile despre mâncare.

(mai mult…)

Citeste tot

Bilanţ 2013

La sfârşitul anului 2012, când am trecut în revistă cele întâmplate în ultimele 12 luni, prevedeam ca 2013 să fie un an al evenimentelor culinare. Nu întotdeauna socoteala de acasă se potriveşte cu cea din târg, cum spune un proverb de-al nostru, dar de data aceasta chiar s-a potrivit.
(mai mult…)

Citeste tot

La multi ani tuturor!

Va urez tuturor un an nou fericit si prosper. Sa fiti sanatosi, iar familia si prietenii sa va aduca bucurii!
Sa aveti bucate gustoase si vinuri bune pe masa de Revelion si sa ne regasim in 2014 odihniti, destinsi, zambitori.
La multi ani!

Citeste tot

Craciun fericit 2013!

Pentru mine 2013 a fost un an plin: multe evenimente, de toate felurile posibile, filmari, consultanta, catering. Recunosc ca ma simt obosit… dar si implinit. Sper ca 2013 nu a fost un an rau nici pentru dvs.

Mulţumesc tuturor celor care îmi vizitează blogul pentru atenţia şi timpul acordat. Le mulţumesc mai ales celor care comentează şi îmi sunt parteneri de discuţie.
Vreau să urez tuturor un Crăciun fericit! Sănătate vouă şi celor dragi vouă şi bucate minunate pe masă!

Citeste tot

S-a încheiat operaţiunea „Mâncare de casă pentru Crăciun”

În urmă cu 2 săptămâni am iniţiat acţiunea de a găti pentru public, cu ocazia mesei de Crăciun, preparate tradiţionale româneşti şi franţuzeşti. Se pare că estimările făcute de mine şi Costel Clipescu, despre faptul că o parte a românilor nu mai are timp şi nici chef, uneori nici pricepere, să gătească pentru mesele festive, au fost corecte.
Proiectul „mâncare de casă livrată acasă” a depăşit aşteptările mele. Nu am primit comenzi doar de la prieteni şi de la persoane care au venit deja la evenimentele organizate de mine, deci de la cei care, într-un fel sau altul, au putut proba calitatea bucatelor gătite împreună cu Costel; au venit comenzi, şi nu puţine, şi de la „necunoscuţi”. Am pus ghilimele fiindcă, deşi aceste persoane îmi sunt necunoscute, au comandat în virtutea faptului că mă ştiau de pe blog sau din recomandările prietenilor.
În concluzie, am încheiat acum câteva minute comenzile şi mă pregătesc pentru aprovizionare. De mâine începe lucrul.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 7 of 39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39