blog de Gastronomie
În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva [...]
2 Comentarii
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]
4 Comentarii
Pregatirea pentru montaj Sunt importante 4 aspecte: – spatiul de lucru trebuie sa fie organizat [...]
9 Comentarii
Orice preparat implica eforturi, începand cu alegerea ingredientelor, pregatirea si gatirea lor. Dat fiind ca [...]
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]
Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]
7 Comentarii
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]
Acoperirea cu cruste protectoare este una dintre tehnicile culinare care se efectueaza înainte de tratarea [...]
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Supe limpezi din zeama de carne Fiecare cultura culinara are propriul sau repertoriu de supe, [...]
1 Comentariu
Legumele uscate – cum le gatim? Fasolea, mazarea, nautul, bobii si lintea, cunoscute si ca [...]
8 Comentarii
Cum se gatesc pastele europene În aceasta a doua parte a articolului despre pastele europene [...]
10 Comentarii
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia sa lucrez [...]
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este [...]
6 Comentarii
Aburirea este o metoda de gatit ideala pentru majoritatea legumelor. Nu numai ca permite pastrarea [...]
Desi multi cred ca este banal si simplu sa prepari legume, este, de fapt, destul [...]
Generalitati despre cum se gateste pestele Gatitul pestelui poate parea intimidant la început, caci carnea [...]
Cum se alege si cum se pastreaza pestele Unele tipuri de peste sunt scumpe. De [...]
Prajirea, în oricare forma a ei, este considerata a fi o metoda de gatit cu [...]
Carnea de pasare – metode de gatire Pasarile, fie ca sunt pui, curcani, potarnici, prepelite [...]
3 Comentarii
Carnea de vita – Cum se gateste (ghid pentru alegere si gatire) Foarte multi prieteni [...]
Tehnica gatitului în aburi este folosita în multe culturi, dar este cunoscuta mai ales pentru [...]
12 Comentarii
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste [...]
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea [...]
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]
Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara [...]
În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc [...]
15 Comentarii
Astazi va voi descrie pe scurt o tehnica nmita în engleza “pan tossing”; o traducere [...]
Prajirea este o metoda de gatit extrem de des utilizata în bucatarie, desi modul corect [...]
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]
Gatitul în aburi este o cale rapida, comoda si foarte simpla de a prepara ouale. [...]
Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si [...]
Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar [...]
Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau [...]
Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive [...]
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare [...]
Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a [...]
Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci [...]
În articolul trecut, cel dedicat mijotarii, faceam o clasificare a metodelor de gatit si am [...]
Tehnicile culinare care implica tratament termic se pot împarti în 3 mari categorii, dupa mediul [...]
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]