blog de Gastronomie
În prima parte a acestui articol, publicată cu ceva vreme în urmă, am abordat câteva [...]
2 Comentarii
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gătit [...]
4 Comentarii
Pregătirea pentru montaj Sunt importante 4 aspecte: – spaţiul de lucru trebuie să fie organizat [...]
9 Comentarii
Orice preparat implică eforturi, începând cu alegerea ingredientelor, pregătirea şi gătirea lor. Dat fiind că [...]
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul că civilizaţia umană, aşa cum o [...]
Clătite – cum să le preparăm cu succes Clătitele se prepară în tigăi cu laturi [...]
7 Comentarii
Acoperirea umedă a alimentelor Aluaturile care acoperă alimentele ce urmează să fie prăjite în baie [...]
Acoperirea cu cruste protectoare este una dintre tehnicile culinare care se efectuează înainte de tratarea [...]
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Supe limpezi din zeamă de carne Fiecare cultură culinară are propriul său repertoriu de supe, [...]
1 Comentariu
Legumele uscate – cum le gătim? Fasolea, mazărea, năutul, bobii şi lintea, cunoscute şi ca [...]
8 Comentarii
Cum se gătesc pastele europene În această a doua parte a articolului despre pastele europene [...]
10 Comentarii
Deglazarea este o procedură culinară care implică folosirea unui lichid pentru a îndepărta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
Îmi plac mult pastele, de orice fel ar fi ele. Am avut ocazia să lucrez [...]
Fie că le numim „verdeţuri”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gătit [...]
Cred că toţi cei care gătesc sunt conştienţi de rolul sării adăugate în mâncare. Este [...]
6 Comentarii
Aburirea este o metodă de gătit ideală pentru majoritatea legumelor. Nu numai că permite păstrarea [...]
Deşi mulţi cred că este banal şi simplu să prepari legume, este, de fapt, destul [...]
Generalităţi despre cum se găteşte peştele Gătitul peştelui poate părea intimidant la început, căci carnea [...]
Cum se alege şi cum se păstrează peştele Unele tipuri de peşte sunt scumpe. De [...]
Prăjirea, în oricare formă a ei, este considerată a fi o metodă de gătit cu [...]
Carnea de pasare – metode de gatire Păsările, fie că sunt pui, curcani, potârnici, prepeliţe [...]
3 Comentarii
Carnea de vita – Cum se gateste (ghid pentru alegere si gatire) Foarte multi prieteni [...]
Tehnica gătitului în aburi este folosită în multe culturi, dar este cunoscută mai ales pentru [...]
12 Comentarii
În această ultimă parte de dicată brezării, voi atinge subiectul prezării mari, cea care găteşte [...]
Vom vorbi astăzi despre o variantă a „brezarării”: metoda de faţă, „brezarea mică”, este cea [...]
Am mai avut, în trecut, o tentativă de a explica brezarea. Am făcut-o, din păcate, [...]
Am amintit în articolele trecute de metode de gătit „umede” şi „uscate”. Am preluat această [...]
Rumenirea este o tehnică folosită pentru a obţine o crustă caramelizată la suprafaţa alimentelor, fără [...]
În cazul unei căliri legumele tocate mărunt sunt amestecate cu grăsime şi gătite la foc [...]
15 Comentarii
Astăzi vă voi descrie pe scurt o tehnică nmită în engleză „pan tossing”; o traducere [...]
Prăjirea este o metodă de gătit extrem de des utilizată în bucătărie, deşi modul corect [...]
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]
Gătitul în aburi este o cale rapidă, comodă şi foarte simplă de a prepara ouăle. [...]
Spre deosebire de omletă, care se prepară în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, şi [...]
Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definită ca un preparat culinar [...]
Ochiurile se gătesc în tigaie, folosind o cantitate mică de grăsime, de obicei ulei sau [...]
Ouăle sunt un ingredint vital în orice bucătărie, datorită deosebitei lor versatilităţi şi calităţilor nutritive [...]
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rântaşul este un agent de îngroşare [...]
Articolul dedicat fondurilor de bucătărie continuă astăzi cu o scurtă descriere a fondului brun, a [...]
Pentru un bucătar, fondurile sunt, după cuţitul său, cel mai important lucru din bucătărie, căci [...]
În articolul trecut, cel dedicat mijotării, făceam o clasificare a metodelor de gătit şi am [...]
Tehnicile culinare care implică tratament termic se pot împărţi în 3 mari categorii, după mediul [...]
Introducere Cred că termenul „acoperire” vă miră. Recunosc că nu este unul uzitat prin bucătării; [...]
Prin uscare alimentele îşi concentrează gustul şi, pierzând apă, scad în greutate; uscarea duce la [...]