blog de Gastronomie
Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i [...]
13 Comentarii
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]
4 Comentarii
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
14 Comentarii
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]
16 Comentarii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
11 Comentarii
Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]
Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite. [...]
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta [...]
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]
9 Comentarii
Cum putem pastra culoarea vegetalelor în timpul gatirii? Toti parintii se plang ca progeniturile lor [...]
19 Comentarii
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]
Paste de orez – gateste corect Cum, in ultimul timp, multe persoane vor sa evite [...]
5 Comentarii
Imi plac pastele foarte mult, desi ani de zile au avut o “presa” proasta, acuzate [...]
Termenul provine din limba franceza, „braiser“, si denumeste o combinatie de metode de a gati, [...]
3 Comentarii
Sotarea foloseste o cantitate mica de grasime, incinsa la o temperatura relativ ridicata, intr-o tigaie [...]
1 Comentariu
Toata lumea a mancat cartofi prajiti in ceaun, sau friteuza. Am mancat si eu… uneori [...]
Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao” [...]
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]