Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Tehnologie culinara
Cum se prepara reteta de…
Pe scurt despre asezonare
Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i [...]
13 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]
4 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
14 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
41 Comentariu
Asezonarea pe întelesul tuturor
Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre sosul de rosii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
11 Comentarii
Pe scurt despre sosul Velouté
Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]
28 Comentariu
Saramura – marinada surpriza
Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite. [...]
22 Comentariu
Sos Bechamel – un rege in bucatarie
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
17 Comentarii
feb.
Marinarea pe întelesul tuturor
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta [...]
36 Comentariu
Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]
9 Comentarii
feb.
Cum se pastreaza pigmentul vegetalelor
Cum putem pastra culoarea vegetalelor în timpul gatirii? Toti parintii se plang ca progeniturile lor [...]
19 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
9 Comentarii
Cum se asezoneaza un wok
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]
Cum se gatesc corect pastele de orez
Paste de orez – gateste corect Cum, in ultimul timp, multe persoane vor sa evite [...]
5 Comentarii
apr.
Cum se gatesc corect pastele de grau
Imi plac pastele foarte mult, desi ani de zile au avut o “presa” proasta, acuzate [...]
4 Comentarii
Brezarea pe intelesul tuturor
Termenul provine din limba franceza, „braiser“, si denumeste o combinatie de metode de a gati, [...]
3 Comentarii
Sotarea pe intelesul tuturor
Sotarea foloseste o cantitate mica de grasime, incinsa la o temperatura relativ ridicata, intr-o tigaie [...]
1 Comentariu
mart.
“Deep-fry” pe intelesul tuturor
Toata lumea a mancat cartofi prajiti in ceaun, sau friteuza. Am mancat si eu… uneori [...]
9 Comentarii
feb.
“Stir-fry” pe intelesul tuturor
Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao” [...]
3 Comentarii
feb.
Cum se gateste orezul cu bob lung
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]
5 Comentarii
feb.
- 1
- 2