Gastronomie cu Radu Popovici - Sectiunea: Tehnologie culinara

Cum se prepara reteta de…

Pe scurt despre asezonare

Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i [...]

13 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]

4 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]

17 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]

14 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]

41 Comentariu

Asezonarea pe întelesul tuturor

Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre sosul de rosii

Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]

28 Comentariu

Saramura – marinada surpriza

Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite. [...]

22 Comentariu

Sos Bechamel – un rege in bucatarie

Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]

17 Comentarii

Marinarea pe întelesul tuturor

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta [...]

36 Comentariu

Pe scurt despre sosul bearnez

Tot din sosul olandez deriva si sosul béarnez, un sos extrem de important si care [...]

9 Comentarii

Cum se pastreaza pigmentul vegetalelor

Cum putem pastra culoarea vegetalelor în timpul gatirii? Toti parintii se plang ca progeniturile lor [...]

19 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]

9 Comentarii

Cum se asezoneaza un wok

Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]

Cum se gatesc corect pastele de orez

Paste de orez – gateste corect Cum, in ultimul timp, multe persoane vor sa evite [...]

5 Comentarii

Cum se gatesc corect pastele de grau

Imi plac pastele foarte mult, desi ani de zile au avut o “presa” proasta, acuzate [...]

4 Comentarii

Brezarea pe intelesul tuturor

Termenul provine din limba franceza, „braiser“, si denumeste o combinatie de metode de a gati, [...]

3 Comentarii

Sotarea pe intelesul tuturor

Sotarea foloseste o cantitate mica de grasime, incinsa la o temperatura relativ ridicata, intr-o tigaie [...]

1 Comentariu

“Deep-fry” pe intelesul tuturor

Toata lumea a mancat cartofi prajiti in ceaun, sau friteuza. Am mancat si eu… uneori [...]

9 Comentarii

“Stir-fry” pe intelesul tuturor

Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao” [...]

3 Comentarii

Cum se gateste orezul cu bob lung

Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau [...]

5 Comentarii