Ieri am avut musafiri, iar eu mi-am facut de cap in bucatarie, gatind vreo 6 ore. Am ocolit porcul, caci m-am gandit ca musafirii mei vin oricum dupa o zi in care au avut ocazia sa se „porcaiasca” deja. Am zis sa le fac ceva mai usor. Cum se va vedea mai jos, a fost usor, dar al naibii de mult.

Am vrut sa fac doar cateva preparate, dar cum aveam in cap prea multe variante, iar frigiderul si camara erau pline, a iesit altceva decat aveam de gand. Meniul final a fost:
– salata de telina cu avocado si nuca
– salata verde cu somon, dressing de iaurt si crutoane
– salata de homari cu maioneza picanta
– dorada cu fenicul
– dorada la cuptor, in sos de lapte de cocos, aromata cu garam masala
– rata cu portocale
– chec cu fructe
– tarta cu pere si dulceata de portocale
– tarta cu gutui, mere si stafide
– tarta cu fructe de padure

Totul a iesit bine: gustos, corect gatit, aromat, decorat etc., asa ca eu am fost multumit. Musafirii s-au delectat, dar a fost o incercare prea dura pentru ei. Saracii, n-au putut manca nici jumatate si au plecat cu niste burti imense.

Concluzie: noi, romanii (printre care si eu), gatim ca disperatii atunci cand avem musafiri, si nai ales daca este vorba despre vreo sarbatoare. Eu am depasit orice limita: 10 feluri, dintre care 4 deserturi! Zici ca nu mai gatisem de-o viata. Cred ca eram in transa.

Retetele in zilele urmatoare, pe blog.